Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Metroda engelliler için olan asansörü kullanamıyoruz. Engelli olmayanlardan fırsat...

Konular
26
Reaksiyonlar
0
"ASANSOR ENGELLI VE YASLILARA AITTIR"

Ne yazıkkı arkadaslar izmir metrosunda metrodan cıkıslarda bu asansorlere bınmek mumkun degıl. cunku ne kadar sapasaglam ınsan varsa hepsı dolusuyor ve bız engellıler dısarda kalıyoruz. Bır ıkı sefer guvenlık amırlerıyle gorustum "bızde tasvıp etmıyoruz ama hergun 10 bınlerce ınsan bınıyor engel olmak cok zor" bırkac seferde bınen arkadaslara sordum kapıdakı yazıyı okuyormusunuz. pıskın pıskın gulustuler..

herseyde oldugu gıbı engellılerın hakkına kımse rıayet etmıyor

İşte burda devletin yapabileceği pek bişe yok gibi. Buna devlet ne etsin?
İnsanlarda kültür yoksa, anlayış yoksa, edep, haya yoksa. buna devlet ne etsin?

Evet, alışmışız elinde joplu bi memurun itelemesiyle kurallara uymaya, memur olmayınca, kural mural tanımıyoruz çok şükür!
Benim de başıma gelmişti bir defa... Yaptıkları saygısızlığı yüzlerine vurup sıra felan beklemeden asansörü kullanmak gerek.

ulaşım

Ankara'da da durum farklı değil.. Ankara metrosunda da engellilere tahsis edilmiş asansörü kullananlar var. Sadece metroda değil, üst geçitlerdeki,üzerinde engellilere mahsus işareti bulunan asansörler dekullanılıyor. İlginçtir ki bu asansörlerin birçoğu -özellikle üst geçitlerdekiler- "yoğun kullanım şartları nedeniyle" servis dışı... :? Türkiye'mden manzaralar... Saygılar efendim...

cok haklısınız asansör olayında bizden önce kapmaya calışıyorlar saglıklı insanlar hicte utanmıyorlar bu konuda aslında sadece bu degil kapmaya calıştıkları bize ait wc ler bile saglıklı insanlarla dolmuş inanın .buna yapılacak hic bir cözüm yok bence kültürsüzlük ve düşüncesizlik olarak düşünüyorum.

Fuzulim' Alıntı:
İşte burda devletin yapabileceği pek bişe yok gibi. Buna devlet ne etsin?
İnsanlarda kültür yoksa, anlayış yoksa, edep, haya yoksa. buna devlet ne etsin?

Bu ülkede insanların eğitimini, bilinçlenmesini, kültür sahibi olmasını, edep, haya sahibi olmasını DEVLET üslenmiş değil mi? Yoksa yanılıyor muyum? :roll: Okullar, öçretmenler, Milli Eğitim Bakanlığı falan devlete ait değil mi yoksa?

Hiç bir ülkede, hiç bir sistemde, yukarıda anlattığın şeyler gökten zembille inmez insanların beynine.. 8)

aynı durum ankara içinde geçerli toplasak 10 durak etmez ama asansörlerine çare bulmaktan acizler,,yüreyen merdiven ile çıkmak zorunda kalıyor. vatandaşımıza tipik bir melih gökçek hizmeti olsa gerek.

Ya hu eğitimden bahsediyorsunuz.....Bu memlekette eğitim yok mu...
Genetik olarak çoook karışık bir milletiz.Gün gelir meclise hırsız milletvekillerini seçmekten onur duyarız,çarşı da pazar da kazık atmaktan haz alırız,gün gelir yardımlaşmayı da ,galeyana gelmeyi de çok severiz.
Genetik olarak demiştim .Anadolu onlarca uygarlığın ,onlarca kültürün gelip geçmiş ama her bi geçişte de şüpheler için de yaşamış insanlar topluluğuyla oluşmuştur .
Sanırım eğitimle , okulla çözülecek bir süreç değil bu süreç.....
Sosyolojik açıdan araştırmak gerek.
Sanırım insan olma özelliklerini genlerimiz de çok fazla taşıyoruz .Öbür canlılar alemin de belki bir hiyarerji,ve yaşadığı alanlara saygı vardır ama ,insanın bencillliği anadolu toprakların da had safhaya ulaşmıştır .Belki başka yerler de de aynıdır ....öyle olmasa savaşlar entarikalar ortaya çıkar mıydı .
Kaldı ki,savaşları ,entariklaları,ülke yönetimlerini iyi eğitim görmüş bireylerin eline vermiyor muyuz .....
Konum siyaset değil ama ,son seçim de bile ne oldu....Hani onca yolsuzluklar ,pislikler ortaya dökülmüştü....sonuç yolsuzlukları yapanların prim yaptığını ,hırsızların ne kadar çok sevildiğini ,keşke ben de çalabilseydim çalamasam da ,kıyısından köşesin den kemik sıyrıntıları da olsa razıyım diyen bu ulus değil mi....
Bir köpeği küçükken annesinin elin den alırsanız(kötülük yaparsınız)ve köpeği evde biberonla beslerseniz o köpek o kişiyi sahip bilir ve kendisine iyilik yaptığını sanır ....Biz de ulus olarak az bir sadakalar için aynı davranışı göster miyor muyuz.....

Hangi eğitim den bahsediyorsunuz......Gün gelir kırlar da,dağlar da hiç eğitim almamış bir çobanın sevecenliği ve insanlığı ile karşılaşırsınız...öbür taraf ta da eğitimli hırsızlara oy verirsiniz ....bu bir eğitim analyışımıdır ......Oydan bahseder ken siyasi propogan dadan bahsetmiyorum ...Yaşamın gerçeğin den bahsediyorum ....
İRDELEYİN BAKALIM...........................

sen/duyar'a

Çok doğru bi yaklaşım. Tamamen sosyolojik açıdan bakılması gereken bir konu bu. Eğitim düzeyinin yüksek yada düşük oluşu ile ilgili değil. Bir kent toplumu olmaya başladığımız zaman tüm bunlardan bahsetmez olacağız.

sen/duyar' Alıntı:
Ya hu eğitimden bahsediyorsunuz.....Bu memlekette eğitim yok mu...
...

İstatistiksel olarak ulusal ortalama eğitim düzeyimizin ilkokul 3 düzeyinde olduğu saptanmış.. Var mı demek oluyor şimdi bu? :roll:

Kaldı ki, var olan eğitim sistemi, kaliteli bir eğitim sistemi değil.. Öğretmenin yoksulluk sınırında maaş aldığı bir eğitimden, AB istedi diye sınıfta bırakılmanın neredeyse kaldırıldığı bir eğitim sisteminden, vb. vb. ne beklersiniz? :(

Kaliteli eğitim düzeyi ve oranı yeterince yüksek olmuş olsaydı (tabii onunla birlikte sağlıklı bir sivil toplum örgütlenmesi) o dediğin aksaklıkların hiç biri ama hiç biri olmazdı! Olaylara yüzeysel baktığınızda devleti teslim ettiğiniz insanları "hırsız" olarak görebilirsiniz. Ama çoğunluğu kaliteli eğitim almış, gerektiğinde sorgulayabilen, gerektiğinde sağlıklı tepki koyabilen bir halk mevcut olsaydı, onların hiçbirisine devlet teslim edilir miydi?.

BlueSteel' Alıntı:
Çok doğru bi yaklaşım. Tamamen sosyolojik açıdan bakılması gereken bir konu bu. Eğitim düzeyinin yüksek yada düşük oluşu ile ilgili değil. Bir kent toplumu olmaya başladığımız zaman tüm bunlardan bahsetmez olacağız.

"Sosyolojik" yapıyı değiştirmeyi ve kent toplumu olmayı, kaliteli eğitim-öğretim düzeyini yükseltmekten başka yollarla gerçekleştirebilecekseniz onları konuşalım..

Baben' Alıntı:
...
Hiç bir ülkede, hiç bir sistemde, yukarıda anlattığın şeyler gökten zembille inmez insanların beynine.. 8)

Biraz "ezber bozalım".. :wink:

Bu siteye yeni girdim .

Baben'in genel yorumlarına baktım,gayet de tutarlı yorumlar yapıyorsun Baben....
Umarım bu site de ,sık sık karşılaşır yorumlar yaparız .İyi olur .

Kıt kanaat geçinen değer verilmeyen öğretmenlerimiz....sana hak veriyorum .
Halbu ki;köy enstütüleri zamanın da aydınlanma sürecii başlamış çok da verimli şonuçlar alınırken ,uğursuz,çıkarlarına düşkün bürokratlar ,vekiller,eşraftan ensesi kalın olanlar katletmişler o eğitim kurumlarını .
Çooook söylenecek şeyler var da....vatandaşları dürtükleyip uyandırmak gerek .
Köy enstütüsü dönemlerini göremedim...ama öğretmen lisesi mezunuym .Enstütü mezunu üstatlarımızın çok kitaplarını okur ,öykülerini dinlerin .İşte onlar insan inşa etmek için yetiştirilmişler...yalaka toplum için değil .....Konuşulacak çok şey varr....anlat anlat bitmez ....

bırde ızmır metrosunda asansorle ılgılı farklı bır sorunumuz daha var. ozellıkle konak guzergahından gelıp ucyolda ınıyoruz asansorun yanına gelıp her seferınde en az bes dakıka 600 m yukarıdan asansorun gelmesını beklıyoruz. mesella stadyum duragından asansore bınmek ıstedıgınızde her seferınde ust kata kendı yolcular ındıkten sonra otomatık gelıyor. herhalde ucyol hattında yogunluk var bezdırmek ıcın yapıyorlar ozellıkle bızım gıbı ayakta uzun sure duramıyan engellıler ıcın gercekten 5 dk. ya yakın beklemek ezıyet oluyor

ben bu durmla asasörün olduğu her yer de karşılaştım otel, hastane alışveriş merkezi..
ne kadar garip bir durum, asansörün olmaması ayrı handikapken asansörün olması ama engelsizler yüzünden kullanamama..

inanılır gibi değil bir sorun ortadan kalksa, az gelişmiş engelsizler yüzünden bir başkası ortaya çıkarılıyor..

ankara metrosu

Arkadaşlar ankara metrosunda ki engelli asansörüne bindim ve asansör bomboştu inanamadım Ankaralılara duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum.
İstanbulda ki metro üst geçit vb benzeri yerlerde bulunan asansörleri kullanan engelsiz insanlari kınıyorum.Avcılar üst geçidinde birtane asansör var kullanılamaz hale getiren engelsiz insanları kınıyorum.

hakan'a katılıyorum

hakan arkadaşıma katılıyorum fakat onun yine de binebileceği bir asansör var(biraz zor olsada) izmir metrosunun bölge durağına üstgeçitle ulaşılabiliyor fakatt orada bir asansör yok dilekçe vermeme rağmen hiç bir sonuç alamadım halen bunun savaşını veriyorum artık gına geldi üst geçide oturup imza toplayacağım. bir asansör var oda kimsenin inip binmediği yerde yani kısacası âtıl durumda yani o asansörü bile o bölgeye alsalar sorun çözülecek ama...

BEN GENELDE ANKARA KIZILAY DURAGINDAKİ ASANSÖRÜ AKTİF VE BOŞ GÖLUYORUM. BAZEN DENK GELİYOR ENGELLİNİN BİNDİGİ AMA HANİ HİÇ KİMSE ÖYLE DOLUŞUP BİNMİYOR BELKİ EGİTİMLİ BELKİDE GÜVENLİKLERİN OLDUGUNDAN BİLMİYORUM

istanbul metroda asansörü meşgul eden güvenlikçileri, hiç te yaşlı görünmeyen cüretkâr!!! minili genç kızları gördükçe ben de sizin gibi isyan ediyorum.
bunu ise eğitimsizliğe değil, kısa yoldan köşe dönme, bencillik fikriyatını ön plana çıkaran sistemin kendisine bağlıyorum.

tamam tüm eleştirilerde haklıyız
ama şundan kesinlikle emin olun
EĞER O ASANSÖR BOZULSA VE MERDİVENİN BAŞINDA KALAKALSAK
O ASANSÖRE BİNEN KİŞİLER BİZİ MERDİVENLERDEN ÇIKARMAK İÇİN
FAZLA TEREDDÜT ETMEZLER.
bu da cennet ülkemin güzel insanlarına özgü bir ironi işte.
BU VE BUNA BENZER OLAYLAR BİZZAT ŞAHSIM VE KENDİM TARAFINDAN
MUHTELİF ZAMANLARDA MÜTEADDİT DEFALAR ŞAHSEN YAŞANMIŞTIR :wink:
eğitim eğitim eğitim...
evet ama bu refleks eğitimle kazandırılamaz. halka özgüdür.

metronun vagon kapılarının iç kısmında durakların isimleri ve altlarında engelli işareti var.
yani o istasyonun engelli iniş binişine uygun olduğu anlamını taşıyor.
sadece şişli/mecidiyeköy de bu işaret yok ve burası en yoğun istasyon.
NEDEN ACABA..?

"MİLLET SIRTLAYIP SENİ ÇIKARSIN DİYE" cevap yazanı vururummm..! :)

asansörün önünde kalabalık görürseniz hiç bozuntuya vermeden kapının hemen önüne kalabalığı yararak geçin. kimse hop hemşerim sıra var diyemiyor. en azından bana diyen çıkmadı. derlersede savunmanız zaten icraatın kendisi. babanızın malıymış psikolojisi ve aymazlığıyla davranın ki kimse bişei söölemeye cüret edemesin. denenmiştir, kolay gelsin...

Sevgili Bayke,
Beni vurmaya kıyamayacağınızı düşünerek ve affınıza sığınarak; Taksim- 4. Levent arasındaki en yoğun istasyonlardan birisi olan Şişli istasyonunda niye engelli giriş çıkışı olmadığı konusunda sizi bilgilendirmek istiyorum. Ben de bu bilgiyi İstanbul Ulaşım AŞ. Basın ve halkla ilişkiler Uzamanı Fatma Gül hanımdan aldım. Metronun proje aşamasında, o istasyonun çıkışına Cevahir iş merkezinin yapımı da varmış. Arazi özellikleri ve Cevahir’in yapımı da düşünülerek asansörün yapımı daha sonraya bırakılmış. Şu anda engelli iniş çıkışı ve engelli WC projesini Cevahir üstlenmiş. Yani yapılıyormuş. Üzgünüm, yakında milletin sırtlayıp sizi çıkaracağı başka bir istasyon bulmak zorunda kalacaksınız.
:wink:

Bu tip Asansörler için Kart okuyucu yapabilirler. Bizlere verilen Engelli Kartlarına ya da Belediyelerin verdiği engelli kartlarına Chip takılabilir. zor değil. Kartı olan okutur biner Ankara Metrosunda kullandığım duraktakta günde 2 -3 engelli arkadaş Asansörü kullanıyor en fazla.... Ancak Yüzlerce engelsiz kişi Asansörü kullanıyor, Elektrik+bakım parası vs hesaplanırsa Chip işi ile Belediyeler kâra bile geçmiş olurlar. Bu konuda bir öneri yazabiliriz.

Üst Alt