Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mictonorm kullanan var mı?

OturanBoğa

Yönetici
Konular
678
Reaksiyonlar
1,376
Arkadaşlar,

Omurilik felçliler mesane iç basıncının azaltılması için Detrusitol, Spasmex ve Üropan isimli ilaçlardan birini kullanıyor.
Biraz önce bir arkadaşım Mictonorm isimli bir ilaçtan bahsetti. Bu ilacı kullanan var mı? Kullanan arkadaşlar tecrübelerini aktarır, mesane durumları ile ilgili bilgi verirse sevinirim..

• Mictonorm
    Draje

Dr.F.Frik

Etken Madde(ler):
    Propiverin hidroklorür 15 mg

Piyasa Şekilleri:
    56 draje içeren blister ambalajlarda.

Kullanım Şekli:
    Yetişkinler: Günde 2 defa bir 15 mg propiverin hidroklorür tavsiye edilmektedir, bu doz günde 3 defaya kadar çıkartılabilir. Bazı hastalar günlük 15 mg’lık bir doza da cevap verebilmektedir. Nörojenik detrüsör aşırı aktivitesi için, günlük üç defa bir doz draje tavsiye edilir. Eğer gerekli görülürse ve tolere edilebilirse bu doz günde dört defaya kadar çıkarılabilir (tavsiye edilen maksimum günlük doz). Mictonorm, 0.61 mg glukoz içerir. Bundan dolayı, günde 2 draje, 1.22 mg glukoz sağlar.

Endikasyonları:
    Gerek idiyopatik detrüsör aşırı aktivitesi (aşırı aktif mesane) gerekse omurilik yaralanmalarına bağlı nörojenik detrüsör aşırı aktivitesi (detrüsör hiperrefleksi), örneğin transvers lezyon paraplejisi olan hastalarda ani idrar sıkışması ve sık idrara çıkma gibi, idrar tutamama problemlerinin tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyonları:
    İlaç, aktif maddeye ya da herhangi bir yardımcı maddeye aşırı hassasiyet gösteren, bağırsak obstrüksiyonu, üriner retansiyonun beklendiği önemli dereceli mesane taşma obstrüksiyonu, miyasteni gravis, intestinal atoni, ciddi ülseratif kolitis, toksik megakolon, kontrol edilememiş kapalı açılı glokom, orta dereceli ya da şiddetli karaciğer yetmezliği ve taşiaritmi olan hastalarda kontrendikedir.

Uyarılar:
    Otonomik nöropatili hastalarda dikkatli bir şekilde kullanılmalıdır. Ciddi konjestif kalp yetmezliği (NYHA IV), prostatik hipertrofi, reflü özofajit ile hiatus hernisi, kardiyak aritmi ve taşikardisi olan hastaların semptomları, ilaç alımını takiben şiddetlenebilir. Diğer antikolinerjikler gibi, propiverin, midriyazis’e neden olur. Bundan dolayı, anterior odanın ön açıları ile yatkınlık kazanmış bireylerde akut kapalı açılı glokoma neden olma riski artabilir. Bu sınıfa ait ilaçların, akut kapalı açılı glokoma neden olduğu ya da başlattığı rapor edilmiştir. Organik mesane hastalıklarına (ör: idrar yolları enfeksiyonları, urlar) bağlı olduğu kadar, böbrek hastalıkları ve konjestif kalp yetmezliğine bağlı pollaküri ve noktüriye tedaviden önce hüküm verilmelidir. Koşineal red A (E124 ) alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Verilerin eksikliğinden dolayı çocuklarda kullanılmamalıdır. Gebelik kategorisi C’dir. Propiverin hidroklorürün hamile kadınlarda kullanımı üzerine yeterli veri yoktur. Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, üreme toksisitesi göstermiştir. İlaç anne sütüne geçer. Propiverin hidroklorür hamilelik sırasında kullanılmamalıdır ve emziren kadınlara verilmemelidir. Propiverin hidroklorür, uyuşukluğa ve bulanık görüşe neden olabilir. Bu durum hastanın bir motorlu taşıt ya da başka bir makine kullanmak gibi zihinsel uyanıklık gerektiren aktiviteleri yapma kabiliyetini ya da bu ilacı kullanırken tehlikeli olabilecek iş yapma kabiliyetini azaltabilir.

Yan Etkileri:
    Çok yaygın (>%10): Ağız kuruluğu. Yaygın (>%1-<%10): Anormal akomodasyon, akomodasyon güçlükleri, anormal görüş, kabızlık. Yaygın olmayan (>%0.1-<%1): Yorgunluk, bulantı/kusma, baş dönmesi, titreme, idrar retansiyonu, kızarma, uyuşuklukla beraber düşük kan basıncı. Nadir (>%0.01-<%0.1): Aşırı duyarlılığa (propiverin hidroklorür) ya da hipersensitiviteye (yardımcı maddeler) bağlı lekelenme. Çok nadir (<%0.01, izole edilmiş raporlar dahil): Çarpıntı, huzursuzluk, konfüzyon. Tüm istenmeyen etkiler geçicidir ve bir doz indirimi ile ya da terapinin sonlandırılmasından maksimum 1-4 gün sonra yok olur. Uzun dönem terapi sırasında, hepatik enzimler, karaciğer enzimlerinde nadiren tersinir değişikliklerin oluşabileceğinden ötürü izlenmelidir. İntraoküler basıncın izlenmesi, glokom geliştirme riski taşıyan hastalarda tavsiye edilmektedir. Üriner sistem enfeksiyonu durumlarında, rezidüel idrar hacmine özel olarak dikkat edilmelidir.

İlaç Etkileşimleri:
    Trisiklik antidepresanlar (ör: imipramin), (trankilizanlar) (ör: benzodiazepinler), antikolinerjikler, amantadin, nöroleptikler (ör: fenotiyazinler) ve beta-adrenoseptör agonistler (beta-sempatomimetikler) ile birlikte kullanımına bağlı olarak etkileri artar. Kolinerjik ilaçlarla birlikte kullanımına bağlı olarak etkileri azalır. İzoniazid ile tedavi edilen hastalarda kan basıncını düşürür. Metoklopramid gibi prokinetiklerin etkisi azalabilir. Sitokrom P450 3A4 (CYP 3A4) tarafından metabolize edilen diğer ilaçlar ile farmakokinetik etkileşimler olasıdır. Bununla birlikte, bu tip ilaçlar için konsantrasyonlarda oldukça belirgin bir artış, klasik enzim inhibitörleri ile (ör: ketokonazol ya da greyfurt suyu) karşılaştırıldığında propiverinin etkileri az olduğundan beklenmemektedir. Propiverin, zayıf bir sitokrom P450 3A4 inhibitörü olarak düşünülebilir. Sedatif ilaçlar propiverin hidroklorür ile uyuşukluğu arttırabilir.

slm hatırlarsanız daha önce mictonorm kullandığımı yazmıştım ben tüm diğerlerini denedim kullandım ama en etkili mictonormu buldum.detrusitol spazmex üropan kullandım 200 250 cc de kendiliğinden kasılmayla birazını bırakıyordu bu rezillik çok sık aralıkla tekrar ediyordu.ama mictonorm 450 ila 600cc arasında mesanemi dolmasını sağladı.beraberinde lioresal 2 tane günde 2 defa kullanılmasınıda tavsiye ederim. http://www.engelliler.biz/forum/viewtopic.php?t=116

evet bende kullanıyorum doktorum önce üropan yazdı üropanın yan etkileri oldugundan dolayı spazmex i önerdi ondan fayda göremedigimi anlattım en sonda mictonorm verdi. şimdilik mictonormu kullanıyorum gayette memnunum 3+1 olarak alıyom 1 ay sonra 2+1 düşürecem dedi doktorum

bu mictonorm denen ilacı doktor yazıyor mu acaba....

Haklısın asabi, unutuvermişim senin önerdiğini. Olsun, yine de ayrı bir başlık olması görünür kılar ilacı...

Bende kullanmıştım Mictonorm adlı ilacı.. Üropanın ve detrusitolün yan etkilerinden şikayet ettiğimde doktorum birde bunu dene diye vermişti. Ama aynı yan etkileri ondada görünce bıraktım..

melpomene, üç ilacıda bıraktın mı? yani, hiç bir ilaç kullanmıyor musun şimdi?

Evet şu an spasmex kullanıyorum sadece. Ama o da çok düzenli kullandığımı söyleyemem..

Bu ilaç detrusitol, spasmez ve üropan'dan çok daha etkili diye görüş belirtti bir arkadaşım. Henüz 1 hafta olmuş kullanmaya başlayalı...

selam arkadaslar bende Miictonorm kullaniyorum ve cok memnunum onun haricinden baska bi ilac kullanmiyorum..

Yaklaşık 1 aydır ben de detrusitol'ü bırakıp, Mictonorm kullanmaya başladım. Kendi bünyem açısından kesinlikle çok daha memnunum. Ani sıkışma hissi, mesane kapasitesi ve sızıntı konularında olumlu gelişmeler oldu; çok memnunum.
Tam da ilaç raporumun bitme dönemine denk geldi. O yüzden yeni raporu Mictonorm için çıkardım. Günde 2 adet olmak üzere 1 yıllık rapor aldım. SSK hiç bir sorun çıkarmadan ilacı karşılıyor.

Selam arkadaşlar bende içtiğm ilacı yazıyım dedim.. Detrusitol raporumda var ama benim menmuniyetim yok. neden derseniz kaçak devam ediyor. tabiki ilacı değiştirince kesilir mi bilmiyorum, çokta doktora gitmiyorum .doktor bana botaks yapacaktı karar vermemi istemişti, ben de sizlerden bilgi için başvurmuştum. buent bey gerekli bilgiyi verdi (bkz) ama doktor galiba bizi es geçti
sordum gelmedi diye salladı galiba. ben de kime kızdım bilmiyorum doktora felan gitmiyorum aynı ilaca devam çokta faydası yokgibi

bende mictonorm kullanıyorum detrusitolda kullanmıştım ,mictonorm kesinlikle daha iyi

Ben detrusitol kullanıyordum son zamanlarda kaçaklar başlamıştı 6 ay önce doktorum uropanla değiştirdi şu anda çok memnunum kaçaklar hemen hemen bitti.

hmm detrusitol bende kullanıyorum ani sıkışmalar kacak hissi bendede oluyo doktoruma danıştım kullanmamı önerdi deneyim bakalım nası gelicek ...

bende yılbaşından bu tarafa detrusitol kullanıyorum banada yaramadı bugün gayri resmi mictanorm deniyecem inşallah faydasını görürüm eğer yararlı olursa doktora yazdıracam

benimde kaçaklarla başım dertte her öksürdüğümde muhakkak kaçak oluyor. tak kullanmıyorum idrarı kendim boşaltıyorum. işte kendimi sıkarak yapıyorum yoksa normal bir şekilde yaptığım yok. acaba bende bu mictanorm işe yarar mı?

arkadaşlar acaba bu söyledıgınız ılaçlar ne işe yarıyor bızıde bılgılendırsenız bızde öğremsek

Ben kaçaklarım için günde 3*1 uropan kullanıyordum ama kaçaklarım çoğaldı bu yüzden dün doktara gittim doktor bu seferde mictonorm kullanmamı önerdi ssk da karşılıyor bugün itibariyle başladım bakalım aradaki farkı gözlemlicem.

Bülent bey nenim kızım 10 yaşında nörojenik mesanesi var. 3 saatte bir tak yapıyoruz. fakat 2 saatten sonra bezine kaçırıyor.
2*1 üropan tablet kullanıyoruz. doktor ısrarla o ilcı kullanın diyor yaklaşık 9 yıldır hep aynı acaba biz değiştirsek mictonorm kullanabilirmiyiz.

tşk.

Çocuklarda kullanımına dair bir bilgim yok. Ama prospektüslere bakınca, çocuklar için güvenli olan bir tek ÜROPAN gibi duruyor:

Prospektüslerinde;
Üropan için: "5 yas ve daha yukari yaslardaki çocuklarda güvenle kullanilabilecegi saptanmistir. Ancak daha küçük çocuklarda emniyetle kullanilabilecegi hakkinda yeterli veriler olmadigindan, 5 yasindan küçük çocuklarda uygulanmamalidir"
Mictonorm için: "Verilerin eksikliğinden dolayı çocuklarda kullanılmamalıdır" diye yazılmış.
Detrusitol için "[FONT=ArialMT]Çocuklarda güvenirli[/FONT][FONT=ArialMT]ğ[/FONT][FONT=ArialMT]i ve etkinli[/FONT][FONT=ArialMT]ğ[/FONT][FONT=ArialMT]i henüz belirlenmemi[/FONT][FONT=ArialMT]ş[/FONT][FONT=ArialMT]tir. Bu nedenle, daha fazla bilgi elde edilene kadar Detrusitol çocuklar için tavsiye edilmemektedir."[/FONT]
Vesicare için: "Çocuklardaki güvenliği ve etkinliği henüz tam olarak belirlenmemiştir. Bu nedenle VESICARE çocuklarda kullanılmamalıdır"

Spasmex'e ve Emselex'e dair çocuklar için bir bilgiye ulaşamadım. Ulaşamamış olmak bence çocuklarda kullanımı güvensiz hale getiriyor!

[FONT=ArialMT]
[/FONT]

ilginize tşk.ederim.

daha önce size bir şey sormuştum. herhalde size ulaşmadı.
kızımın mesane kapasitesi geçen hafta yapılan ürodinamide 150 cc çıktı. daha önce mesane büyültme ameliyatı yapılması gerektiği söylenmişti. izmir ege ünv.de. istanbulda prof.bülent çetinel isminde bir doktor varmış acaba ona danışsak mı ameliyatı . yaptırmakta dereddüt ediyoruz.
bize bir fikir veririmisiniz bülent hocamı yoksa başka bir doktor olabilir mi ne dersiniz.

tşk.

ben Üropan 4 yıl kullandım saçlarımdan oldum kasılmam çok oldu kaçırmanın önüne genede geçemedim bu yüzden tekrar doktoruma baş vurdum Mictonorm kullanıyordum çok iyi geldi çok ama 1 gün ilacım kalmadı içemedim baktımki tutuyorum ilacıda bıraktım şimdi çok üşütmezsem ilaç almıyorum üşütünce kaçırıyorum bu yüzden alıyorum ama ben Mictonorm çok memnunum çok

İlk kez mesanem için ilaç kullanmaya başladım.14 yıl aradan sonra mükemmel bir ilaç yaşadığım tüm sorunları ortadan kaldırdı diyebilirim. doktor günde 2 tane verdi ben sadece 1 tane alıyorum sabahları. ve hiçbir sıkıntı yaşamıyorum yan etkilerinin hiçbirini yaşamadım görme bozukluğu en sık görünen yan etkisi olması rağmen mucize gibi bir ilaç diyebilirim.

Bende görme bozukluğu yaladım göz doktoru miyopsun dedi daha sonra ilaç dan kaynaklandığını anlamış olduk buna değer diye düşünüyorum sebep ilaç sa

bu ilacı doktor receteye yazabılıyormu bu ılacı kurumlar oduyormu ithal ilaç oldugu için kurumlar odemıyor dıye bılıyorum

Üst Alt