Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mikro işlemcili diz eklemi hakkında paylaşımlar

webtime

Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Son protezimin 5 yılı doldu ve mikro işlemcili diz eklemli protez hazırlıklarına başladık.

Bugün Össur Rheo Knee 3 modeli bir kaç gün denemem için takıldı.

Bana hidrolik eklemden farklı gelmedi,yani kendi kendine gerçekleştirdiği bir adım hareket görmedim,tamamıyla serbest hidrolik eklemle aynı hissettim.Merdiven çıkmamda yürüyüşümde yokuş çıkarken fark yaşamadım ve dediğim gibi hidrolik serbest eklemden farklı bir şey yok gibi geldi bana

Bu olması gereken bir durum mu,sizler nasıl bir fark yaşadınız?

Ben C_leg kullanalı 6 ay oldu.merdiven inerken protez ayağı ni da kullanılabilir sin.yokuş inerken diğer diz gibi bükülerek iniş yapar.
Haklısınız fazla farkı yok.birde kullandığınız eklem yere oturunca daha fazla bükülür.ben namazda yere oturunca iki kişi lik yer tutuyorum.mecburen sandalyede ibadet edeceğiz.

Ofarko yanıtın için teşekkür ediyorum,peki merdiven çıkma durumu var mı c-leg de.
Bunun dışında kullangım rheo knee3 adımı atarken kilitlenmiyor,c-leg de kilitlenme var mı?

protezin uygulanabilirliğini uygulayan merkez değil son tahlilde sen belirleyeceksin, uygulayan yerde bu noktada çok önemli, bende össur aktif vakum diz altı protezi tavsiye üzerine yaptırdım ancak halen soft soketli en eski sistemi kullanıyorum, kısaca protez kararı verirken mümkün olduğu kadar nesnel ol bir şey sana ne hissetitiriyorsa odur fazlası değil... alternatifleri denemeden asla karar ve para verme

Şuan pimli slikon liner kullanıyorum ve sistem soketin dönmesi hariç memnun ediyor.

Aktif vakumlu sisteminde böyle olacağını belirtti protezcim,mikro işlemcili diz eklemini de perşembe gününe kadar denemem için takıldı.

Belki ben izlediğim videolar sayesinde biraz fazlasını bekledim,yani adımı kendisi atacak,merdiven çıkarken bir sonraki merdiven çıkışına hazırlanacak gibi fantastik şeyler.. Bunları da sadece genium x3 ve rheo xc yapıyormuş.

powerthink sen nasıl bir eklem kullanıyorsun? Hidroliğe kıyasla nasıl bir rahatlık hissediyorsun?

webtime

benimki diz altı eklem yok bende...

össur unity yaptırdım ancak şu an soft soketli şu eski sistem sanırım modüler denen zımbırtıyı kullanıyorum kendi çözümlerimi kendim üretiyorum. eğer kullanmadığım aktif vakumdaki vakumun etkisini soruyorsan; vakum beni oldukça rahatsız etti, tabi diz üstü için öngörüde bulunamam... ayrı dünyalar

kimseye 3. dünya çıkmaları takın demiyorum ticaretin olduğu yerde insan yoktur

ve bir mühendis insanların hayatına nasıl dokunur neler katar at hırsızları görebilir.

söz meclisten dışarı

yorum ve görüşünü paylaştığın için teşekkür ediyorum @powerthin.
bildiğim kadarıyla diz altı kullanıcılar şanslı fakat slikon soketler de de rahatsızlıkları oluyor,

Ne yazık ki asıl sömürü almamız gereken malzemelerde oluyor buna vergilerde dahil,

Pırlantada vergi yok ama sağlıkla ilgili konularda vergi üstüne vergi.

Hiç almanı tavsiye etmem 2 yılık garanti bittikten sonra bozulmada vs hiç bir şekilde devlet (SGK) karşılanmamaktadır çok mağdur olursunuz tıpkı benim olduğum gibi. (tabi yüksek arz masraflarını karşılama gücün varsa o başka)

bASKha

Össur firması protez bakım ve tamiratını ücretsiz yapıyormuş kullanım boyunca

Össur firması 2 yıllık garanti süresi bittikten sonra arza yaptığından diyorsunuz ki ücretsiz bakıyor bunun garantini kim veriyor ücretsiz yaptığını ? Össur hiçte böyle bir uygulama yok hiç birinde böyle bir uygulama yok 2 yılı bittikten sonra hiç biri bakım onurum vs ücretsiz yapmıyor.

Protezcim ve össurdan gelen yetkili söylemişti kullanım süresince bakım ücreti olmadığını.

Ben de destekliyorum yorumunu,ama böyle bir durumdan bahsedildi.

webtime

Belki yeni protezinizi yaptırdınız kullanıyorsunuz ama ben yine de üzerinden geçmiş olsa da yazmak istedim hepsi de hikaye, garantiymiş şuymuş buymuş neler gördüm, nelere tanık oldum.....

bir çoğu şu kafada ve tıynette:

BnmctrBIcAAweCv.jpg

@powerthink milletimiz en elzem olanı ticari kafayla düşündüğü için maalesef durum anlattığın gibi.

Söz geldiği zaman gavur millet dediklerimizin insan hayatına ne denli
önem Verdiği ve kolaylık sağladıkları aşikar. Son olarak bunu ötv durumuyla da gösterdiler bize. Ben 17 binliralık katkı payı nedeni ile protezimi henüz yaptıramadım.

Üst Alt