Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mimarlık fakültesinde Engelliler İçin Yaz Kampı Projesi için önerileriniz [Araştırma]

mimarcı

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar ben mimarlık öğrencisiyim ve edirnenin enez ilçesinde proje dersi engelliler için yaz kampı çiziyoruz. ancak kullanıcı gereksinimlerini çözüp ihtiyaçlara en iyi şekilde cvp verebilmek için sizin fikirlerininzi ve isteklerinizi bekliyorum. bu konuda bana yardımcı olursanız çok mutlu olurum. henüz projemiz hayalide olsa ihtiyaçlara en iyi şekilde cevap vermek adına sizlerin yardımlarınızı bekliyoruz. böyle projelerin hayata geçebilmesi dileğiyle...

Bence her şeyden önemlisi bodrumdan terasa dek tüm alanların tekerlekli sandalye kullananlar, körler, işitme engelliler ve ortopedik sakatlığı olanlar için erişilebilir olmalı.
Her hangi bir alana ulaşamıyor olmak böylesi bir projenin en büyük handikapı olur.

Havuz ve deniz için gerekli kullanım şartları ayarlanmalı.
Plaj için özel donanımlar düşünülmeli*
Tuvalet, duş ve soyunma kabinleri yeteri kadar geniş olmalı.

Ayrıca: TÜRKİYE'DE ÖZÜRLÜLER TURİZMİNİN GELİŞTİRİLMESİNE YÖNELİK OLARAK KONAKLAMA TESİSLERİNDEKİ ALTYAPI OLANAKLARININ ARAŞTIRILMASI

*
tiralo_expo_plage_small_cropped2.jpg

tiralo_float_leg_600_g20_small.jpg

tiralo_mer1.jpg

tiralo_plage1.jpg

tiralo_folded1.jpg

Bu da yerli üretim: http://www.lamira-easylife.com/plajsandalyesi.html
ps1.jpg

önerileriniz için teşekkürler. projeyi yapacağımız arazi düz ve katlı bir yapılaşma yapmayacağız .kumsalın üstünede yollarımızı yapacağız ancak kullanıcı profilini geniş tutmaya çalışıyoruz. tereddüte düştüğüm bir nokta var bu konuda sizin yardımınıza ihtiyacım var . 30 kişi kapasiteli düşündüğümüz yaz kampında yatma birimlerini planlarken odaları iki kişilik mi yoksa tek kişilik mi düzenleyeyeyim . ve aileden bağımsız mı olsun örneklere baktığımda ailelerde kampa katılıyor bu konuda siz ne düşünüyorsunuz. birde aktivite kısmında ne gibi istekleriniz olur... gelen öneriler içinde nehir kayağı, masa tenisi , tiyatro , halk oyunu, animasyon akşam aktivitesi için ,basketbol , voleybol, koku bahçeleri , küçük bahçeler , seramik üretimi gibi öneriler vardı ... siz neler düşünüyorsunuz

Bence her zaman kural şu olmalı: Misafirlere seçme şansı tanımak.
Yani, iki kişilik oda da olsun, tek kişilik oda da. İsteyen refakatçisiyle kalabilsin, isteyen yalnız başına, isteyen de bir başka sakat arkadaşıyla. Seçmek gerçek özgürlüktür...

Deniz, havuz, hamak, akşamları kent gezisi, yat gezileri, okey-tavla- ve bilimum kapıt oyun seçeneği. İnternet. Mümkünse meyve bahçeleri olsun, hayvanlar bulunsun yakın yerlerde.

Sağlam insanlar için düzenlenen yatma birimleri nasıl ve hangi sayıdaysa ona uyun..
Tekli olur, çiftli olur ve çoklu olur..Engelli olanlarda tek düze değildir.. Evli olan vardır..Kız arkadaşı ile gelen olur..Evli ve çocuklu olan vardır..Yalnız olan vardır..O yüzden çeşitlendirin..Önemli olan orada rahat edebilmek.. Üstelik engelli içilen yapılan hiç bir yatırım sağlamların onu kullanmasına engel değildir..Hatta yaşlı ve çocuklu insanlar için gereklidir..
Aktivitelerde güzel..Birde anladığım kadarıyla nehir kıyısı olan o kamp yerinde balık tutmak olsun aktiviteler arasında.. Ayrıca toplu hareket etmek değl insanlar.. Askeri kamp değil sonuçta..
Haaaaaa şunuda ekleyeyim, eğitici olmaktansa eğlendirici olsun amacınız..Malum tatil sonuçta yapılan iş.. Tiyatro ve seramik gibi şeylere bazıları hayatını veriyor çünkü..
Sevindim böyle bir şey düşündüğünüze.. Umarım başarılı olursunuz,bizde geliriz..

yatma birimlerini bungalow tarzında ve komşuluk ilişkilerini de düşünerek planlamayı düşünüyorum önerileriniz için sağolun çok yardımcı oluyorlar...

Üst Alt