Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Miras hakkında Acil yardım lütfen..? [Hukuk]

marto1

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
93
Merhaba Arkadaşlar,

20 gün kadar önce dedem vefat etti çocuklarına 4 tapulu daire 5 daireninde tapusu yok toplam 9 daire köydede bir ev mevcut 4 tapulu daire kirasını teyzem alıyor 5 dairede diğer tapusuz dairede dayılarım uzun bir zamndır bedava oturuyor 3 kardeşiz babamda var (annem vefat ettiği için babam hak sahibi olurmu)? geniş bir sülalemiz var 7 kardeşler (aileden 3 kişi vefat etti kendi annemde dahil) işin içinde torunlarda var mirasçı olarak hakkımı aramak için ne yapabilirim akrabalarım şuan birbirlerine girmek üzereler dedemin bankada hatırı sayılır parası var bunlara dedem vefat ettiği için el koyabilirlermi teyzem dedeme baktığı için kiraları ve emekli maaşını cebe indiriiyordu nasıl bir yol izlemem gerekiyor bu iş biraz karısık bana yardımcı olurmusnuz lütfen şimdiden çok teşekkür ederim

bi awukata sormak yerine nicin buraya yazdınkı onu anlmadımmm

fikir edinmek için buraya açtım konuyu güzel kardeşim ayrıca avukata sormak bedava bir işlem değil

daha önceden de bazı başlıklar açılmış Hukuk başlığı adı altında belki yol yordam gösterirler diye kapiş:)

saygılarımla

merhaba.. Benim babam da vefat etti dedem ve babannem de vefat ettiğinde üzerine olan şeyler normalde babamın adına kalması gerekiyo ama babam olmadığı için full bize geçti ama ablam ve ben mirasçı olduk annemin adı hiç yok.. Yani sizin durumunuzda annenizin adına geçen şey anneniz olmadığı için size geçer bunun babanızla bi alakası yok mirasçı sizsiniz.tapu dairesine başvurabilirsiniz dedenizin ölüm emriyle..

Ve avukata danışmak isterseniz sadece soru sormak ücretli değil eğer işlem yaparlarsa ücret talep ederler. Biz de annemle gidip sorduk dükkan kiralarımız yatmıyo vs. nasıl bi yol izleyebiliriz gibilerinden fikir aldık o da şu işlemleri yaparsak şu kadar para olur bunları yapmanız gerekir vs. gibi bilgilendirdi.Yani avukat fikir için de para almıyo.Gİdin bilgi edinin.Tapu da olur avukatta olur..

İnşallah yararlı bişeyler olur...

Allah rahmet eylesin anneniz için de dedeniz için de..

Buarada ona da ölüm emri mi deniyodu unuttum ölüm belgesi miydi kusura bakmayın tam hatırlamıyorum adını.

yo butun awuktlardan bılgı alabılırsın kımse senden para talep etmez hukuk baslugı altında acıln konular hep trafık kazaları sakatlanma gıbı konulardır

Öncelikle veraset ilamı çıkarmanız gerekecek. Veraset ilamını artık noterler çıkarıyor. Onunla beraber tapuya gidersiniz, ya rızai taksim ile paylaşırsınız yada veraset ilamında ki tüm haktarlar hissedar olarak yeni tapu verilir.

Hıh bak veraset ilanıymış unutmuşum.. Onunla gidersen tapuya tüm müşterekler çıkar ortaya ..
Ali711 arkadaşım burası forum sayfası kim ne sormak isterse sorabilir saçma sapan bir şey değil ki.. Belki avukata gidemiyor ama öğrenmesi lazım ne olacak biliyorsan cevapla bilmiyorsan niye engel oluyorsun anlamadım

Plumeria;

teşekkür ederim eksik olmayın
gittiğim bir avukat vardı benden seans ücreti talep etti bende sinir oldum böyle bir saçmalık olmaz. dediğiniz gibi başka bir avukat bulacağız ama önce bir araştırmak istedik ablamla ortak hareket ediyoruz

bu tapu dairesine her hangibir belgeyle gitme zorunluluğu varmı

Murat Bey öncelikle veraset ilamını çıkarttırın. Avukata giderseniz de elinizde veraset ilamı bulunsun.
Not: Avukat size, eğer ki mal paylaşım konusunda anlaşmazlık çıkarsa orda iş yapacak. Yoksa veraset ilamı ve tüm hissederlar tapuya giderseniz işlem sanıldığı kadar zor değil.

koy muhtarligi size yardimci olabilir. nufusa kayitli oldugu yerden faydalanabilirsiz. kaybedecek bir seyiniz yok. nufus idarsinde her kayit vardir. avukatlar danisma ucreti alir. onlarinda ekmek parasi. telas etmeyin. veraset ilamini zaten mal diyenler cikartmistir. sizde onlarla birlikte hareket edin bence. siz kardeslerin hakki.

Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim fikrim yokken sayenizde bilgi ve fikir sahibi oldum tekrar çok teşekkürler ilk iş veraset ilamı çıkartıp tapu dairesine gideceğim sağolunuz

koy muhtarligi size yardimci olabilir. nufusa kayitli oldugu yerden faydalanabilirsiz. kaybedecek bir seyiniz yok. nufus idarsinde her kayit vardir. avukatlar danisma ucreti alir. onlarinda ekmek parasi. telas etmeyin. veraset ilamini zaten mal diyenler cikartmistir. sizde onlarla birlikte hareket edin bence. siz kardeslerin hakki.;

tamam ozamn engelliler sıtesınde bunları yazmasına gerek yok dıye soledım bende gitti gidiyordan alıswerıs yapmak ıstıyorumm bna yardımcı olurmusunuz dıe bı baslık acsam sız bna gıttı gıdıyor coma gır dersınız demı bnde ole dedım vakıt kaybetmesın bı awukatı arayıp tlf dan bıle ogrenebılınıcek bısey de bakıyom ama burda awukat cokk :)

Üst Alt