Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Miras paylaşımı konusunda tereddütler oluştu..? [Hukuk]

malidurgut

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar merhaba,yardımcı olursanız sevinirim.benim amcam 1944 yılında ölmüş yengem 2 oğlunla başka bir köye kocaya gitmiş,dedem 1953 yılında ölmüş,yengemin bu evliliğinden bir oğlu olmuş ve yengem 2006 yılında öldü,amca oğullar biri 2007 de diğeri 2009 da vefat etti,anne bir baba ayrı üvey kardeşleri veraseti kendi üzerine çıkartmış amca oğularının mallarını aldığı gibi bizim dededen kalan mallarada saldırdı bütün tarlalaı satılığa çıkardı.somak istiyorum buelindeki veraset ilamı doğrumu,amca oğularının soyadı benim soyadımdan,üvey kardeşinin soyadı ayrı,bu miras konusu kafamı karıştırdı yardımcı olursanız sevinirim.

üvey kardeşe miras kalırmı?

merhaba arkadaşlar, anne bir baba ayrı kardeşe,anne ve baba öldüyse miras kalırmı?hepinize teşekürler.

miras alacak kişiler sanırım hep vevat etmiş senin yengen sonra başka biri ile evlenmiş bu evlilik resmi nikahmı dini nikahmı ben kendimce mantık yürütüyorum bu ilk aklıma takılan dini nikah olsa bile senin amcan esas hak sahibi ama vefat etmiş babasından alacağı mrası hak eden eşi ve oğullarıdır yengenden daha sonra olan baba ayrı cocukların bu miraztan hakkı yoktur deden 1953 yılında öldüğünde senin baban veraset evrağını miraz evraklarını çıkartmamışlarmı bu ikinci sorum daha sonra o başka adamdan olan cocukalr nasıl vereset çıkartır çıkarttılar diyelim sizin o veresete itiraz etmeniz gerekir itiraz olarak 1944 yılında ölen amcanızdan amcanızın cocukalrının olmadığını zaten onların doğum tarihleri ile ispatlarsınız onlar verecet çıkarttılar ile annlerinden doğan eski eşinden alacaklar için veraset çıkartmışlardır benim fikrimce miras hakları yoktur bulunduğun şehirde bir baroya gidip fikir danışman ve çıkartılan versetin bir örneğini götürmen gerekir

merhaba hilal72;amcam 1944 yılında ölmüş,dedem 1953 yılında ölmüş bu tarihlerde köy senetleri vardı tapu kadastro 1996 yılında köyümüze geldi,birde verasetleri nasıl çıkardığını sorduğumda benim babam ölünce anneme annem de ölünce abimlere(amca oğulları)miras kaldığını ıspatladım iki vereseti de beni üzerime yaptılar dedi,son ölen amca oğlunun verasetini kasım 2016 da çıkardı onada itiraz edeceğim.yengem resmi nikahlı olarak evlenmiş.

sen utanmaz, acgozlu,kotu birine catmissin. bulasilmayacak biriymis ama napcan,
o sahisa gidimin gidimin gidi kadar sey kalir olen uvey agabeylerinden. birince derece akraba sen degil o kanun gozunde.
kucucuk bi hisse ugruna sizi dede mali satmaya kadar goturu bu cok ugrasirsa.yillar surer ama.
allah kolaylik versin seni korusun.

erkan bey merhaba;amca oğuların soyadı beni soyadımdan,onun soyadı başka,teşekürler.

Hilal72 merhaba ilgilendiğiniz için teşekürler,yengem resmi nikahla evlenmiş,köyümüze tapu kadastro 1996 yılında geldi,dedem 1953 yılında öldü babam 2015 yılında vefat edince babama veraset çıkartım ve tapuya gidince öğrendim.bu şahıs ya gerçekten hakkı var yada rüşvetle bu işi halletti.

bana göre gerçekten bir hakkı yok tamamen rüşvet ile çıkartılmış itiraz etmeniz gerekir bence ama şahitlik yapacak kimsede kalmamamış köy ahalinden dedene ait olduüunu şahitlik edecek birileri olursa iyi olur

merhaba hilal72 ;amca oğulların bizim tarlalara hissedar oldukları ap açık belli,vukatlı nüfus örneği var bunlar ıspata yarar.ben şunu öğrenmek istiyorum,bizden veya amcaoğulardan buna miras düşermi,yani üvey kardeşe miras düşermi bu konuda bir kanun maddesi veya yargıtay kararı gerekiyor.mahkemeye başvurduğum zaman emsal olsu,bir avukata gitim alamaz dedi çok istedi birin gittim onu yarısını istedi alır dedi bende teredütte kaldım kendim mahkemeye vereceğim.yarımlarınız için teşekürler.

avukatlar parani yer
amcaogullarinada dedenden senin kadar miras haklari var her ikisinede onlarda torunu
o sahis dediginde anne bir kardesleri
amcaogullarinin cocuklari yok anlasilan
oldukleri icin her iki olen amcaoglunun mirasida anne bir kardeslerine duser kanun gozunde

Şimdii şunu net olarak bir anlıyalım "Aynı anne veya ayrı anne olsun ana babadan herhangi birinden olma kardeşler birbirlerine mirasçıdırlar"
Buradan hareketle , amcanızdan olan , amca çocuklarınızdan birisinin , şayet hiç "çocuğu olmadan" vefat etmesi durumu , anne bir olan diğer kardeşleri "mirasçı" yapar ki , sizin olayınızda mutlaka "çocuksuz bir kardeş" vardır
Bir ikinci durum , veraset ilamı kişiye özel değildir , ölen kişinin yasal mirasçılarının pay oranını gösteren belgedir , kimsenin kafasına göre çıkarılamaz , nüfus kütük bilgileri baz alınır , saygıyla , "ölüm hak miras helaldir"...

üvey kardeşe miras

Tuna tuna merhaba;bizim dedemizden kalan ve soyadımızı taşımayan vede hiç akrabamız olmıyan bu şahsa dede mirası yerler nasıl kalıyor.amca oğulları çocuksuz ve evlenmeden ölümleri nedeniyle üst soya kalmazmı?bunda bir çıkar yol yok mu amca oğulların malları onun olsun ona bişey demiyoruz,bizim dededen kalan malları satmağa kalkmaları bize ters geliyor.yardımınız için teşekürler.

Son düzenleme:
malidurgut

Değerli "malidurgut , size ters gelmesi maalesef miras hukukunu değiştiremiyor , adamlar aynı rahimde dokuzar ay kalmış ve "yazılımsal DNA ortaklıkları var , yabancı değil yani , müsade edin de biraz alsın yani . Sizin açınızdan bakarsak , o aileye giren tüm erkek (enişte) ve bayan (gelinler) yedi kat yabancı , olmuş oluyor.

isin dogrusu deden olunce o yetimlere haklari verilmemis.
o sahista onu simdi sizden alacak

suhukufe merhaba 2 halama ve bu amcaoğullara 2 şer parça yer verildi,amca oğullar birini sattı biri duruyor fakat kadastro geçerken tekrar bizim diğer tarlalara 2 halamı ve bu amcaoğularını mirasçı yapmışlar babam 2015 de ölünce öğrendim,halalarım biz hakkımızı aldık diyorlar sadece evde hakkımız var diyorlar,üvey kardeşleri tapuda ne varsa alırım diyor.kimsenin hakkı yenmedi ve herkesin hakkı veridi.bunun yüsüzlüğüne kızıyorum ve bize haksızlık yapıyor.bunun için sizden yardım talebinde bulundum.

Üst Alt