Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mirasçıları mirasımın dışında bırakabilmem mümkün mü?

sokr@t

Aktif Üye
Konular
99
Reaksiyonlar
235
Arkadaşlar kafamı uzun süredir bir konu meşgul ediyor ben bekarım bankada bir miktar birikimim var annemle yaşıyorum annem rahatsızlık geçirince aklıma takıldı bu konu annem vefat ederse tabii daha sonra ben de vefat edersem ben görüşmediğim babamın ve kız kardeşimin ve onun çocuğunun yani yeğenimin mirasımdan yani birikimimden yararlanmasını istemiyorum ne yapabilirim bu konuda .Özellikle de kardeşim ve çocuğu yararlanmasın .

sokrates

noter aracılığıyla vefatından sonra kimin faydalanmasını istiyorsan vasiyetname ver.
Amma derim aranızda olağanüstü bişey yaşanmamışsa çok düşün dünya malı için değmez.
senden onlara kalacak mirası hatırladıkça sana dua edeceklerdir.

Notere gitmek yeterli mi yani sağol cevabın için noter yeter yani adliye ye falan gitmeye gerek yok ya da avukata .

Ben 5 yıl önce sormuştum vasiyetname nasıl yazılır diye notere 500 tl ye yazılır demişler di bana 5 yıl önce şimdi kimbilir kaç TL olmuştur...

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bu vasiyetmane notere yazdırıldıktan sonra ne yapılıyor nerede tutuluyor nereye teslim ediliyor .

Arkadaşlar lütfen yardım pazartesi nasipse notere gideceğim ve mirasımdan babamı çıkaracağım neyim varsa (bankadaki param ,arabam v.s. beraber yaşadığım anneme bırakacağım babamın tek kuruş hakkımdan faydalanmasını istemiyorum ne yapmam gerekiyor ne alayım yanıma annemin gelmesine de gerek var mı ?

Var tabii
Annende imza atması gerekiyor

Tamam annemle gideyim o zaman bu işi halletmem lazım rahat uyuyabilmem için .

İki de tanık gerekiyormuş galiba öyle yazıyor bir yerde tanığı nereden bulacağım tanık bulmam imkansız.:confused:

Sen de bir gün vefat edeceksen bu kadar kafaya takmana gerek yok

@perseküsyon
Benim vefat etmemle ne alakası var takıp takmama durumumun sözün gelişi yazılmış bir şey zaten.

Tanığa falan gerek olmadan halletmem gerekiyor bu vasiyet işini bilgisi olan varsa yardım etsin ne yapmam gerekiyor .

ilhanates okumadan yorum atmışsın galiba ben bekarım annem ve babama kalacak ölürsem ben sadece anneme kalsın istiyorum işim gücüm yok evlenip çocuk mu yapacağım hem vakıflara değil sadece anneme kalsın istiyorum .

okudum yorumları cok paran var diye düşündüm ondan evlen demek istedim annene bıraksan yine onlara kalacak annenden sonra galiba sadece ev var kimin önce öleceğini allah bilir vesselem

Annene en güzel miras senin yaşaman ☺

sokrates
Notere annenizle beraber gidin - Dilekçe Doldurup sizden iki tane şahit isteyecekler
Memurlara söylerseniz şahit bulamadığınızı , çalışan memurlardan bile rica etseniz şahitlik edebilirler size
Yine de riske atmak istemiyorsanız şahit olarak 2 tane arkadaşınız dan rica edebilirsiniz

Tanık bulmam çok zor annemle gidip bir şansımı deneyeyim.

Unutma ki babalar reddedilmez
Belki hatası olmuştur, affetmek sende kalsın. Hatasız Kul Olmaz.
Gel vazgeç bu işten düşünme oraları

Babam ölürse kalan mirası ne olur nasıl paylaşılır bu konuda bilgisi olan var mı ? Babamın iki çocuğu var iki kardeşiz ancak babam annemden başka bir kadınla evli karışık bir durum :confused:

Annenden boşândıyşa annene kalmaz
Ama senin alma hakkın var mirasdan
Nüfus kayıt örneğinde senin ismin yazar
Baban vefatı durumunda,sulh mahkemesi Hemen karar veriyor, yeni eşine ve çocuklarına Tabii sende varsın

NOTER yeterli mi? Amerika'da olsa tamam ama burası Türkiye!...
Babanız da dava açıp mirasa ortak olma hakkı doğar diye biliyorum.

Anne ve babanızdan olma kardeşiniz varsa onlarında hakkı olur.

NOTER tek başına yeterli değil.

Bu konuda avukat ile konuşmalısınız. Farklı avukat deneyin derim.

Noter yeterli değil bence de .Babam ölse mirası nasıl taksim ediliyor biriyle evli biz iki kardeşiz çoğunu eşi alıyor diye biliyorum .

tecrubelerimi yaziyorum
- senin vefatin halinde noterde yapilan vasiyetname işlemi diger mirascilarin mal kacirmak adina duzenlendi diyerek daha sonra mahkeme karari ile bozulabilir. Tenkıs davası açabilirler çünkü diger mirasçilarin istesende istemesende sakli paylari vardir.
miras bırakanın yani senin ölümün halinde açılabilen bir davadır. sen sağ iken bu davanın açılması mümkün değildir. yani sakli paylari vardir.
Vasiyetnamede anneni belirtsen dahi senin ve annenin vefatin halinde zaten otomatikman babana kardesine v.s kalir ...

diger soru da ise
baban annenden bosandiysa onun vefati halinde sizlere yani cocuklarina ve evlendi ise yeni eşine kalir...

Saklı Pay mı :confused: Daha önce duymuştum ama tam olarak ne olduğunu bilmiyordum şuraya bak ya ben ölürsem nefret ettiğim ve hiç görüşmediğim ölsem zil takıp oynayacak insanlar vasiyetname bıraksam bile pay sahibi oluyor öyle mi:confused: . :mad::mad:

sende mirasini mehmetcik vakfina bagisla.
annen icin itifa hakkini yaz ki olene kadar annen kullansin. o olunce mehmetcik vakfina kalsin. sende mezarinda rahat uyursun boylece:eek:
amma dert:)herkesten once olmek istemek ne zormus:p

sokrates

annene bırak eğer annem hayatta değilse şehit ve gazi ailelerine bırakıyorum de zaten vakıflar öpe öpe alır parayı babanın elinden önce anneme annem haytta değilse falanca vakfa de ...vakıfı da bilgilendir ...

Benim durum biraz karışık konuyu beklemeye aldım annem hayatta olduğu müddet belki bir şey yapmam bile ama hem babam hem kız kardeşim ikisine de tek kuruş kalsın istemiyorum nasip artık kim öle kim kala .

gordumuuu, olmek kolaymiymis bu guzel hayatta:eek:belkide evlenirsin, coluguna cocuguna kalir be sokrat.

Ölünce önceden mal mülk bâğışlamak yasak galiba
Ölünce bekar iseniz gardaşlara kalır üvey bile olsa

Üst Alt