Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mitral kapak ameliyati geçirdim. EF değerim 30. Emekli olabilecek tanı alabilir miyim?

ozgurc

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
2017 ve 2019 da Mitral kapak ameliyati gecirdim bunun yanisira ablasyon oldum ve su anda kalp kapagim metal oldugu icin kapak altinda pihti olusmus ef oranim 30sag bacagimda da pihti var.
Raporlu: tansiyon,kalp yetmezligi hapi kan sulandirici ilaclarini kullaniyorum gecen ay hastanede yogun bakimda pihyi cozucu ilac verdiler ama cozulmedi engel orani icin basvursam yuksek sonuc alirmiyim
Ilk ameliyattan sonra ef 50 iken yuzde 50 vermislerdi sizce sonuc ne olur tesekkurler

@ozgurc,

SGK Hastalık Listesi'ne göre:

7- Kalp kapak hastalıkları
  • Ağır Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar
    Girişimsel yöntem (Perkutan veya cerrahi) uygulanan veya inoperabl olduğu kardiyoloji-kalp damar cerrahi konseyince karar verilen ve maksimum Medikal tedaviye rağmen, NYHA evre 3-4 semptomları devam eden ciddi düzeyde kalp kapak yetersizliği

• Orta Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar
    En az bir yıldan beri maksimum medikal, girişimsel veya cerrahi olarak tedavi edilmiş, NYHA evre 3 ve EF %40 ‘ın altında olan orta düzeyde kapak hastalığı olan hastalar.

Merhaba benimde doğuştan kalp kapağı rahatsızlığım var 90 yılında ameliyat oldum 2008 de %48 sürekli vergi indirimi aldım daha sonraki yıllarda %48 engelli sürekli raporu da çıkardım ama 2022 de kadın doktor ben buna ne yazayım diye yanındaki doktara sordu ve benim sürekli 48 olan engelli raporum 37 ye düşürüp sürekli rapor verdıler Oysaki ben engelli raporu istemedim sürekli ayakta çalıştığım için yoruluyorum diyerek iş yerine rapor vermek istemiştim ben zâten engelli işçiydim Baltazar da pulmoner hipertansiyon ve kalp kapağı %48 yazıyor kalp doktorum da aynısını söylüyor bunlar bana 37 verdi itiraz ettim yine 48 aldım ama artık sürekli raporum bozuldu yıllık vermeye başladılar 3 ay önce de bana her yıl 48 veren hastane 30 verdi itiraz ettim 44 e çıktı ama 44 veren doktor artık kalp kapağı 30 dedi ve Pulmoner hipertansiyon kalp kapağı ile bir sayılıyor sanada bu yüzden 30 vermişler dedi sizinde ne olacağını gıdınce göreceksiniz bizim hesaplar tutmuyor bende 90 yılından beri kan sulandırıci içiyorum benim aort kapak değişti sizin gibi metal takıldı

Üst Alt