Miyopati hastalığı ?
[SIZE=2][FONT=Arial]18.01.2011 tarihinde merdiven çıkarken yorulma, çıkamama koşarken ayaklarda aşırı derece yorgunluk, çömelememe (ayağımın tabanını yere basılı iken ) [/FONT][/SIZE]kollarımda kuvvetsizlik denge sorunu gibi şikayetlerle tıp fakültesi nöroloji polikliğine başvurdum.
Bunun üzerine doktorumun bir takım kan testleri yaptı.
Bu testler sonucu Yüksek çıkanları yazıyorum
CPK 1143,5 (referans aralığı 35-195)
MCV 77,70 Referans aralığı 78,50 - 96,40
MCH 25,3 referans aralığı 27,1 -32,5
Crp Serum 16,7 referans aralığı 0,- 3.5
Çıkmıştır.
Bu değerlerin hepsini araştırdığımda benim için önemli olan
CPK kreatin fosfakinaz ;Kreatin kinaz (CK) hücrelerde enerji akışının kontrolünde fonksiyon gören bir enzimdir. İskelet kası (CK-MM), kalp kası (CK-MB) ve beyne (CK-BB) spesifik üç faklı izoenzimi bulunur. Klinikte daha çok iskelet ve kalp kası hastalıklarının değerlendirilmesinde kullanılır. bu değerleri doktorum gördükten sonra benim bir kas hastalığı rahatsızlığımın olduğunu, emg testi yapılması gerektiğini daha sonra kas biyopsisi yapılacağı söylendi. Emg testi yaptırdım. sonucunda ;
EMG'de incelenen bazı ekstremite kaslarında miyopatik motor ünite potansiyelleri görülmüş olup, diğer kas incelemeleri normaldi, bu bulgular miyopatik tutulumu düşündürmekle beraber tanı kriterlerini doldurmamaktadır . izlem ve biyopsi gerekir. yazıyordu.
Şimdi Ben Kas hastasımıyım değilmiyim.
Bunu ancak Kas biyopsisinde mi öğreneceğim Emg testi her zaman tutarlımıdır.
Emg testinde cıkmayan bu hastalık biyopsi ile çıkabilir mi tutarsızlık olabilir mi bırde bu değerler yüksek mi ? hastalığımın çıkmasında öncümüdür.
Bir de devlet memuruyum beni mesleğimde olumsuz etkisi olur mu
yardımcı olursanız sevinirim. tskler.