Moneküler Sürücü Düzenlemeri 2017
1- Gece sürüş yasağı geçmiş yıllarda kaldırıldı. 2017 düzenlemelerinde de gece araç kullanılması konsunda bir kısıtlama bulunmuyor.
2- 3 Ayna bulundurma konusu bizler için extra bir durum değil aslında. Zaten genel olarak otomobillerde 1 adet iç, 1 adet soldış, 1 adet sağdış olmak üzere toplamda 3 adet ayna bulunmakta. Ayrıca motosiklet veya motorlu bisikletlerde 3. bir aynaya gerek olmayıp 2 ayna yeterlidir.
3- Araç camına moneküler olduğunuzu belirten sticker yapıştırılması gerekliliği yine geçmiş yıllarda kaldırıldı. 2017 düzenlemlerinde de böyle bir kısıtlama bulunmuyor.
4- Hız sınırı konusunda, şehir içi 50km / şehir dışı trafik levhalarının belirtmiş oldğu hız sınırlarının 10km altında kullanım gerekiyor.
5- Tabiki bu yılda ticari araç kullanamıyoruz
(Ticari taksi Hatlı dolmuş Servis aracı vb.)
6- 2017 yılında geçmiş yıllardan farklı olarak, her yıl moneküler sürücü olabilir raporu almak zorundayız. Fakat geçmiş yıllarda bu raporu İlçe trafik şubesine teslim ediyorduk. Artık trafik şubeye teslim etmemize gerek yok. Bu durumu 28.03.2017 tarihinde raporumu alıp trafik şubeye gittiğimde öğrendim.Fakat araç kullanırken raporun yanınızda bulundurulması gerekiyor. Her hangi bir trafik denetimde sorulduğunda gösterilmesi gerekiyor.
Umarım yukarıdaki maddeler içinize bir nebze su serper diye düşünüyorum
. Sonuç olarak kısıtlama ve zorluklar kalktıkça mutlu oluyor insan. Bende 5. Madde konusunda sizlere yardımcı olabilmek adına hemen üye oldum
Geçmişte Sn. Oturanboğanın moneküler kısıtlamaların kaldırılması haberleri sayesinde oldukça mutlu olmuştum. Kendisine bu konuda tekrar tesşekkür etmek isterim. Hepimize dikkatli sürüşler...