Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MR sonucuna göre kalça sağlığımı değerlendirir misiniz?

Sefa402

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
4
Arkadaslar merhaba

2 sene önce trafik kazası sonucu ameliyat oldum bu kadar zaman gecesine ramen eski saglıgımı bulamıyorum. En son mr celdiğimde
Bulgular:
Her iki kalça ekleminde asetebular çatı femur başını çepe çevre sarmakta olup hastanın femoroasetebular
impingement açısından değerlendirmesi önerilir.
Sağ gluteal kas planlarında milimetrik boyutlu metalik duyarlılık artefaktları izlenmektedir.
Her iki sakroiliak eklemlerde aktif ve yoğun sakroileit ile uyumlu ileri derecede ödematöz sinyal değişiklikleri
mevcuttur.
Anlamadım bir sürü sey cıktı anlayan biri varsa yardımcı olabilirmi

İleri derece ödem..sıvı birikmesi mevcut.

Femoroasetabular impigment...kalca eklemlerinde kireçlenmeye bağlı özellikle femur başın da yoğun kireçlenme var, buda kalca sıkışmasına neden oluyor...bu sizi oldukca rahatsız eder.

Takibini yapan doktorunla görüşmen de fayda var.

@Sefa402,

Tesekkür ederim kardeşim faydalı bilgilerin için🙏

Arkadaşlar herkese e merhaba

Bi kaza sonucu sağ femur kırığı meydana gelmişti bacağımda. İki sene oldu amaliyat olalı ağrılar ve zaman gectikçe sağ kalçamda femur başı kısmında batmalar oluyor şuan fazla yuruyemiyorum iş yapamıyorum doktor romatoloji ye sevketmişti bazı test ve tektikler sonucu ankilozan spondilid hastası olmuşum bunun kaza ile Bi ilişkisi olabilirmi

Ankilozan Spondilit genetik geçişli bir hastalık. Fiziksel bir travmaya bağlı oluşmaz. Sadece tesadüf eseri kazadan sonra ortaya çıkmış. Geçmiş olsun.

Romotoloğ hla gen testi yaptırdı sonuç negatif. Daha önce butur sıkıntılar yoktu bende. Mobilya sektöründe calıştım Toyota da calıştım montaj da. Kazadan sonra basladı

@Sefa402, Her hastada bu gen aktif olacak diye bir şey yok maalesef. Ankilozan Spondilit daha çok 20-40 yaşları arasında bulgu vermeye başlar. Daha önce şikayetinin olmaması bu hastalığı taşımadığın anlamına gelmiyor.

Bizim ailede genetik mesela, dedemde, babamda, iki halamda bu rahatsızlık var.

@smurf,
Genetik olsa ailemden birinde mutlaka olurdu iki taraftarda bu tur hastalığa şahit olmadım tesekkür ederim.

Üst Alt