Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ms hastasıyım. 17 yıldır memurum. Emeklilik için gerekli şartlar nelerdir?

eyazla

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Ms Hastasıyım 17 yıldır çalışıyorum. Emekli sandığına tabiyim. Malülen emekli olmak istiyorum. Doktorum da bana önerdi ama neler gerekli bilmiyorum.
Alınacak raporda iş gücü kaybı önemli mi? Oranı ne olmalı ? Bu oran malülen emekliliğimi nasıl etkiler?

Malulen emeklilik için;
1) %60 işgücü kaybı
2)10 yıl hizmet ve 1800 prim günü
3)Daha önce maluliyet derecesinde engelli olmamak
Yukardaki şartları taşıyorsanız melulen emeklilik için başvuruda bulunabilirsiniz.

Malulen emeklilik için aranan şartlar sizde mevcut görünüyor. Kurumunuza malulen emeklilik için başvurmanız halinde hastaneye sevk edileceğinizi ve kısa sürede malulen emekli edileceğinizi düşünüyorum.

Emeklilik

Teşekkürler. İş gücü kaybı oranı veya mamülen emeklilik emekli maaşımı ve emeklilik tazminatımı etkilermi?

Hayır, oran maaşı ya da tazminatı etkilemez.
Sadece, başkasının bakıma muhtaçlık derecesinde ise, o zaman emekli maaşı yaklaşık %10 arttırılabilir.

Üst Alt