Bağışıklık Sistemi uzmanı Prof.Dr. Derya Unutmaz Hoca'nın twiti ile haberdar oldum dün gece. İlgili twit şurada: "İlk mRNA korona aşısını geliştiren Özlem Türeci & Uğur Şahin aynı teknolojiyi kullanarak bu sefer de bir otoimmün hastalık(MS) için tedavi aşısı geliştirmişler! Bu MS hastalarında bağışıklık sistemi kendi omurga sinir ağlarımıza saldırıyor, bu aşıda amaç bağışıklığı terbiye etmek" + "Bugün yayınlandı, dünyanın en prestijli bilim dergilerinden birinde [bkz]"
Aşı MS olmaktan korumak için değil. MS olduktan sonra bağışıklık sistemimizin bünyemize zarar vermemesi için bağışıklık sistemimizi yola sokuyor.
Hem MS'li arkadaşlarımıza müjde olsun, hem de konuyla ilgili olarak duyduklarımızı bu başlık altında toplayalım istedim.
Aşı MS olmaktan korumak için değil. MS olduktan sonra bağışıklık sistemimizin bünyemize zarar vermemesi için bağışıklık sistemimizi yola sokuyor.
Hem MS'li arkadaşlarımıza müjde olsun, hem de konuyla ilgili olarak duyduklarımızı bu başlık altında toplayalım istedim.