Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MS ve böbrek hastasıyım. %77 raporum var. Malulen emekli olabilir miyim?

orçun09

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
29 Aralık 2011 Güncel:

bülent abi bugun sgk dan aradılar ve emekli oldugumu soyledıler çok sevinçliyim

malulen emekli olabilmek için bir hastalıktan yüzde 60 ve üzeri almanız gerekir ayrıca diyalize girenler yüzde 60 ve üstü alabilir defalarca ameliyat olmak tek böbrek olmak malulen emekli olmak için yeterli kriter degil diyalize girenler malulen emekli olabiliyor tek raporla tek hastalıkla yüzde 60 ve üzeri alırsan arkadaşım mahkemeye dava açtı bir kaç hastalıktan malulen emekli olmak için ama dava 2 senedir sürüyor gram ilerlemedi

SGK malulen emekli etmek için maluliyet cetveli'ne göre malul sayılmayı şart koşuyor. Eğer bu cetvele göre malul sayılır durumda iseniz, evet, askerlik borçlanması yaparak malulen emekli olaiblirsiniz. Bu taleple en son sigorta priminizin yattırğı sigorta müdürlüğüne başvurmanız yeterli. Sizi hastaneye sevk ederler...

Eğer başvurunuz "malul değilsiniz" diye reddedilirse, o zaman şu yargıtay kararı çerçevesinde red kararından hemen sonra dava açmalısınız. Evet, biraz sürer davanın sonuçlanması ama, %60 ve üzeri rapor alırsanız toplamda, yüzde yüz malulen emekli edilirsiniz: http://www.engelliler.biz/forum/eme...lma-oranin-artmasi-ile-malulen-emeklilik.html

ben istedıkleri evrakları hazırladım
arkadaslarım önce basvur askerlık borçlanmasını hastane raporu malulen emeklı olur dedıkten sonra yatır dedıler boyle bısey var mı
belkı malulen olamazsın paran bosu bosuna yatırırsın dedıler
ben daha önce rapor aldım aynı hastaneden şimdi gene aynı hastaneye sevk edecekler bende o hastanede tedavi goruyorum sizce ne olur

Ama, toplamda 1800 gün olmadan malulen emeklilik için başvuru yaptırmazlar ki.

askerlik borçlanmasını yaptım 1 haftaya kadar hastaneye sevk kagıdı gelır dedıler adnan menderes hastanesıne sevk ettiler bende orada tedavi görüyorum merakla beklıyorum ama sigorta bakıma muhtaç raporu olması lazım dedı aksı taktırde 10 yılı tamamlaman lazım dedı sizce doktorlar oyle rapor verırlermı

malulen emeklilik

merhaba,ben malulen emeklilik için başvurdum.beni hastaneye sevk ettiler.hastaneden almış olduğum raporda bu değerlendirmeler yazıyor.bu değerlendirmeler le benim maluliyet ne olur?
ilk sol kolda güçsüzlük,daha sonra sol bacak ve sol kolda da güçsüzlük tarifleyen hastalığın sol üstte kas gücü proksmal 3\5 distal 2\5
sol altta kas gücü proksmal 2\5 distal 3-\5
sol el sıkması zayıf
sol alt ekstremite hipoestezi
idrar ve gaita kaçırması var.edss3.0
MULTİPL SKLEROZ
NEFROLOJİ 8 yıldır NEFRODİK SENDROM
üre: 24
crea: 0.8
na: 139
TANI:MEMBRANÖZ GLOMERULENEFRİT

mauliyet cetvelini bulamıyorum yazdığınız yere tıkladığımda dosya yok diyor :(

OTURAN BOĞA cevaplarsan sevınırım en son yazdıgımderece hakkında bılgı alamadımevraklarım ankarada karar asamasında dıyorlar bu hafta tam 1 ay olacak cevaplarsan sevınırım

Orçun, sonucun olumlu olacağını düşünüyorum. Durumun "[SIZE=2] Orta veya ağır derecede sekel halini almış, sık tekrarlayan yaygın miyelin kılıfı hastalıkları (multiple skleroz)[/SIZE]" tanımlamasına giriyor gibi.

Maluliyet cetveli bağlantısını düzelttim

bülent abicim bugun kagıt geldı benı tekrar noroloji servisine muayeneye gönderdıler malulen emekliligin kabul edılmesı için bakıma muhtaçlıgın yazılması gerekıyormuş yazarlarsa emekli olcam galıba ama doktor bakıma muhtaç deil derse olamıcammı.ne yapmam gerekıyor abıcım.cevaplarsan sevınırım tşk ler abim.

bülent abicim dun doktora gıttım muayene sonunda hasta yardımsız kalksada yardımsız yürüyemıyor yazıyor ayrıyettende hasta bu durumda yardıma muhtaç olarak degerlendırıldı dıye yazıyor bıde fizk tedavı var oda ayın 10 ekıme randevu verdıler FAS ,brunnstrom olacakmıs bunlar ne demek açıklarsan sevınırım fazla başını agrıtıyorum ama kusura bakma.

Sonuç olumlu olacak gibi görünüyor...

O testleri bilmiyorum. Herhalde kas gücü ölçümüdür...

bülent abi bugun hastaneden raporun fotokopisini aldım daha önce yaptıkları gıbı gene yanlışlık yapmışlar ankaranın yolladıgı ara karar için yardıma muhtaç olup olmadıgını sordular bunun için tekrar muayene oldum doktor yardıma muhtaç yzdıgı halde saglık kurulu rapora yazmamış ve göndermısler sonrada ben bunu düzelttim ama dosyada şimdi 2 tane rapor oldu bırınde yazıyor bırınde yazmıyor sence ne yapmam lazım hemen cevaplarsan sevinirim memur bişey olmaz dedi ama guven kalmadı artık slm lar

Bence de sorun olmaz. 170 numaralı sgk hattını arayıp bilgi edinmeye çalışabilirsin.

bülent abi daha belli deil ama genede merak edıyorum eger kararım olumlu olursa nekadar maaş alırım raporumda yardıma muhtaç tır dıyede yazıyor ben askerlık borçlanmasıyla bırlıkte 1800 gun ilgin için tşk ederım

Primler asgari ücretten yatmışsa, 750-800 TL gibi bi malulen eemekli maaşı bağlanır diye düşünüyorum.

bülent abi siteye bakarken dikkatimi çekti iş göremezlik maaşı oluyomus bu nasıl bişey ben anlayamadım nereye bas vuruluyor ne yapılıyor ben maluluk için basvurdum onun gıbı bişeymi anlayamadım

İş kazası veya meslek hastalığı sonucu işgücünü % 10 ve üzerinde kaybeden kişilere sürekli iş göremezlik geliri bağlanır.

bülent abi bugun sgk dan aradılar ve emekli oldugumu soyledıler çok sevinçliyim allah senden razı olsun çok yardımcı oldun inşallah benım gıbı dıger arkadaslarımında bıranönce benım gıbı sevınç yaşamasını isterım

geçmis olsun bende MS hastasıyım ve yuzde 48 engelli raporum var raporunu defterdarlık üzerinden ankaraya ulastırdıysan ve yas ve prim de tutuyorsa basvurup emekli olabilirsin.
Geçmis olsun

Üst Alt