Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Muğla İl Sağlık Kurulu'nda ehliyet alma deneyimi olanlar bakabilir mi?

Mr.Şahbaz

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
4
Selamlar herkese.

Muğlada ehliyet için rapor ve süresi geçen sağlık kurulu raporumu almayı düşünüyorum. Muğla İl Sağlık kurulunda ehliyet için rapor alıp sıkıntı yaşayan oldu mu ? Eşimin bir arkadaşının kocası Denizlide ehliyet konusunda sıkıntı yaşamış ve hakem hastane olarak Muğla Eğitim ve Araştırma hastanesini vermişler. Orada yapılan muayene ve işlemlerde hiç bir sıkıntı yaşamadığını herkesin gayet bilinçli hareket ettiğini söyledi. Var mıdır aramızda orada tecrübe edinen, işlem yaptıran.

Denizlide yaşıyorum, bipolarım. Bana 6 ayda bir kontrol şartı koydular. Başka ildeki şartları bilmiyorum.

@Mr.Şahbaz merhabalar öncelikle muğla'nın ilçesinde yaşıyorum. Farklı bir ilden gelip başvuru yapabilirmisiniz bilmiyorum. Ben yaşadığım süreci aktarayım parapleji hastasıyım kısıtlı kodları yeniletmek ve ehliyetimin süresi az kaldığı için yenileme işlemi yapmak istedim. hastane ile iletişime geçtim direkt başvuru yapamacağımı sağlık ocağının sevk etmesi gerektiğini söyledi bende sağlık ocağından nöroloji ve fizik tedavi için komisyon sevki istedim sonra muğla eğitim araştırma gittim haftanın her günü gidebiliryorsunuz sabah erken giderseniz daha iyi olur normal heyet hastalarıda oluyor. Nöroloji ve fizik tedavi muayenesi sonrası komisyon toplantısı için uygundur diye imza atıyor.Sonra il sağlık müdürlüğüne gidip evrakları götürüyorsunuz toplantı için gün saat veriliyor. Toplantı günü engel durumuna göre muayene ediyorlar kollar sağlam mı bir sorun yaşıyormusunuz gibisinden sonra makina mühendisi kodları yazıyor. Benim raporda yanlış bir kaç kod yazıldı dilekçe yazdım sağolsunlar yardımcı oldular tekrar toplantıya girdim kodlarda düzeltme yapıldı. İtiraz etse idim farklı hastane süreçleri falan olucaktı. Siz farklı bir yerden gelicekseniz il sağlık müdürlüğünü arayın sağlık ocağı sevki ile gelebilir misiniz öğrenin ona göre hareket ederseniz daha iyi olur.

@FuLLHD,
Çok teşekkür ederim bilgi için. Acaba ortacadan ikametgah sldam muğla eğitim araştırmaya sevk ettirebilir miyim ? Orada yaşayan tanıdıklarım var ikametgah almam sıkıntı olmaz yani. Denizli devlet hastanesi ve il sağlık komisyonu bu konularda çok sıkıntılı. Direk muayene etmeden sürücü olamaz raporu veriyorlar ve sonrası malum sıkıntılı bir süreç.
@(Gölge),
İnsanları diye genellemek olmaz ama devlet hastanesi ve il sağlık kurulu sıkıntı ona katılıyorum. Yokuş olduktan sonra sıkıntılı insan her yerde var.

@Mr.Şahbaz,

Aile hekiminden alacağınız sevk kağıdında il belitmediği için istediğiniz ildeki uzmandan sağlık kuruluna sevk yaptırabilirsiniz.Yalnız hangi ilde heyete girmek istiyorsanız oranın devlet hastanesindeki uzmana gitmeniz gerekiyor.Onun dışında sıkıntı yok.

Muğlanın iyi olduğunu bende duydum.İkametgahla filan uğraşma.Aile hekimşnden aldığın sevk ile direk Muğla Devlet hastanesine git .Hasta kabule anlat ve kayıt açtır.Sonra parayı yatırdıktan sonra d,rek doktora git.

@Mr.Şahbaz ikametgah isterlerse ortaca'da tanıdığınız olması iyi olur fakat @bimci arkadaşın dediği doğru olabilir sağlık ocağı sevk kağıdında şu hastane diye belirtmiyor.İsterseniz şöyle bişey yapın muğla il sağlık müdürlüğünü arayın ehliyetimin süresi az kaldı yenilemem gerek 2 aylığına ortaca'da akrabama ziyarete geldim farklı bir ilden işlemlerimi burda yaptırabilir miyim diye sorabilirsiniz

Merhaba, Muğla dan sürücü belgesi alanlar lütfen ulaşabilir mi? Şehir dışından geleceğim.

Üst Alt