Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Muharip gaziler ve maaşları hakkında kıbrıs ve kore gazileri

jon83

Üye
Konular
43
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar bir yakınımız kıbrıs gazisi vefaat etti eşine dul ve yetim aylıgı bagladılar şuan eşine baglanan aylık 410 tl sgk bilgi bankasındada kıbrıs ve kore gazilerinin vefati halinde alacagı aylıgı yazıyor ordada 410 tl yazıyor benim ögrenmek istedigim ise şu bütün muharip gaziler genel saglık sigortasına baglandı ve başka bir yerden maaşları olmayanların maaşını net asgari ücret yapıldı sgk gene bilgi bankasında bu soruya şöyle cevap verilmiş başka bir yerden geliri olmayan muharip gazilerin aylıkları 547.98 yazıyor peki arkadaşlar muharip gazilere saglanan haklar kısmında şöyle yazıyor aynısını buraya aktarıyorum.....
[FONT=Arial](2) Yukarıda belirtilenlerden herhangi bir geliri ya da sosyal güvencesi olmayanlar için; bir iste de çalışmadığını belgelemek suretiyle yazılı talepte bulunan hak sahiplerinin aylıkları ise yazılı taleplerinin Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığının kayıtlarına geçtiği tarihi takip eden aydan geçerli olmak üzere ve bu durumları devam ettiği müddetçe 16 yaşından büyük işçiler için uygulanan 30 günlük net asgari ücret tutarı (dul eşler için bu tutarın % 75'i) esas alınarak ödenir.arkadaşlar bügün için net asgari ücret [/FONT][FONT=Trebuchet MS]576,57 peki aradaki 29 nereye gidiyor acaba bu 29 tl dernek mi kesiyor bu yazı resmi bir yazıdır resmi bir yerden aldım ve her yerde bu yazı mevcuttur net asgari ücret ödenecek diyor ama eksik ödüyorlar örnegin yazıyı iyi okursanız dul eşe yüzde 75 maaş baglanıcak diyor arkadaşlar ben yanlış mı hesap yapıyorum 430 tl dul eşlerin maaş alması gerekir neden 410 tl ödeniyor sgk bu konuyla ilgili mesaj attım aldıgınız maaş dogrudur diyor ama net olarak orda yazıda net asgari ücrettir yazıyor arkadaşlar birde yazıyı siz okuyun acaba ben yanlışmı yorumluyorum birde size sormak istedim şuan muharip gazilere ödenen net aylık 548 dul eşlerine ise 410 ama ordunun resmi sitesindeki yazıyı inceledigimde net asgari ücret ödenecek diyor oda 577 dul eşler için ise 430 benim hesabıma göre acaba ben yanlışmı yorumluyorum arkadaşlar ben size tsk linkini vereyim en altta muharip gazilere saglanan haklar yazıyor 2 diyor bakar yorum yaparsanız sevinirim acaba dernekmi kesinti yapıyor şüpelendim[/FONT]
http://www.tsk.tr/2_GENEL_BILGILER/...e_ve_Malul_Gazi_Personele_Saglanan_Haklar.htm

Üst Alt