Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Multipl skleroz (MS) hastasıyım, 5400 prim günüm var. Emeklilik şartlarım nelerdir?

kivo

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
1987 girişliyim.5400 iş günüm var (ssk) 63000 kazancım var son 1 yıldır 1000 liradan yatıyor ssk primlerim multiple scleroz hastasıyım. denilene göre baş vurursam %90 a yakın rapor alabilirmişim. bana yol göstermenizi rica edicem.işin içinden çıkamadım kafam karıştı. malülen emeklilikle erken emeklilik farklı şeylermi. hangisinden yararlanabiliyorum hangisini tercih etmeliyim emekli olursam ne kadar maaş alırım (bir toto tahminide ben rica edicem) ilginize teşekkür ederim.

Şu anda yaşlılık emekliliğine de (1987'de %60'ın altında raporunuz olduğunu varsayarsak) malulen emekliliğe de hak kazanmış durumdasınız.
Hangisi daha çok emekli maaşı sağlar, inanın bilemiyorum. Ama http://www.engelliler.biz/forum/eme...nu-ile-ne-kadar-emekli-maasi-aliyorsunuz.html başlıklı konuya yazılan mesajlarla kıyas yaptığımda, deferdarlık kanalıyla vergi indirim hakkı elde edip yaşlılık emekliliğinden yararlanmanız halinde maaşınızın daha yüksek olacağını görüyorum.
Bana sorarsanız, 900 tl maaş bağlanır.

Üst Alt