Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Musküler distrofi olup, parmak ucuna basarak yürüyenler için ameliyat..?

rufai

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar ben parmak ucuna basıyorum ameliyatı göze alamadım içinizde benim gibi olup ameliyat olan varmı?

Aramıza hoşgeldin rufai.Öncelikle kaç yaşında olduğunu yazsan iyi olurdu.Bende parmak uçlarımda yürüdüğüm için 16 yaşında ameliyat oldum o zamanlar kas hastası olduğumu bilmiyordum(müsküler distrofi BECKER)Öncelikle sana ameliyattan sonrasının çok zor olduğunu söylemek isterim ben ameliyattan sonra çok çektim çünkü.Eğer fizik tedavi ile düzelme imkanı varsa fizik tedaviye başvur.Fizik tedavinin faydası olmaz mecbur ameliyat olman gerekiyor derse doktor çok iyi bilen bi doktora yaptırmalısın ameliyatı.Ben ameliyat oldum ilk 1 veya 1,5 sene topuklarıma basarak yürüyebildim ancak şuan gine basmakta zorlanıyorm sürekli egzersiz yapman gerekiyor yoksa ayak tekrar eski halini alıyor.Anlıycan çok zor bi durum ALLAH yardımcın olsun.MSN adresimi vereyim eklersen ordan görüşürüz.Yaşım 19.
agresif_genc@hotmail.com

Allah yardımcımız olsun arkadaşlar...Evet rufai yaşını yazsan iyi olur...bende aynı sorunları yaşadım şuan 24 yaşındayım.Bazı doktorlar ameliyat olmamı söyledi bazıları kesinlikle olmamamı.Ben de zaten çekindim ve olmadım.Umut kardeşim sen iyi cesaret etmişsin valla.İnşaallah bi faydasını görürsün sen yinede egzersizlerini ihmal etme...Ne yaparsan kendine...Ben çok şükür fena değilim parmakucu falan yürüyoruz işte kendi işimizi kendimiz görüyoruz :)..Allah bu günümüzü aratmasın...herkese şifa versin...

Doktorum bana artık fizik tedavi ile düzelmeyeceğini kesinlikle ameliyat olmam gerektiğini ilerde daha büyük sorun olacağını söyleyince bende ameliyat olmaya karar verdim.Çünkü artık parmak ucunda yürümekten bıkmıştım psikolojikmende çok etkiliyordu bu durum beni.Ameliyat olduktan sonra herşeyin düzeleceğini düşünürken daha kötü oldu kas hastası olduğumu öğrendim yinede isyan etmek istemiyorum Allah'ıma binlerce şükür hiç değilse yürüyebiliyoruz bizden daha kötü durumda olanlar var ALLAH hepimizin yardımcısı olsun.

Amin kardeşim seni anlıyorum çok haklısın...

müsküler distrofi hastasıyım. 4-5 yaşlarında parmak uclarıma basmaya başladığımda, bir rahatsızloğım olduğu, ailemin aklına gelmiş. şimdi 31 yaşındayım hastalık ilerledi, o günleri arıyorum.

5-6 yaşlarımda bende parmak uclarımda yuruodum amelıyat oldum 7 yasında.Pek sorun kalmadı gibi sımdı gayet iyi.Allah Yardımcın olsun

Öncelikle geçmiş olsun arkadaşım.
Ben de 16 yaşımın sonlarına doğru çıktı Bmd hastalığı.
O zamanlar bana Gece splinti(umarım adı doğrudur) takmamı söylediler fizik bölümünde ki doktorlar.
Bir Ortopedi merkezinde ayağıma uygun bir splint yaptırdık.1 1.5 sene kullandım geceleri yatarken.Uyumak gerçekten çok zordu.O kadar çok aşırı değildi benim parmak uçlarına basmam sadece kullanmamın ilerisi için faydalı olacağını söylediler.Şimdiler de bodrumda mıdır yoksa çöptemidir bilmiyorum.Kullanmıyorum yani :(
Senin durumunu tam olarak bilmiyorum ve sana splintten bahsettiler mi bilmiyorum ama ameliyat yerine splint kullanman da önerildiyse(ki splint te ameliyatla aynı uzun sürede yerine getirecektir bileklerini)bence splint kullan.

Splint de aşağıda ki adresde ki ROM WALKER'a benzeyen birşey...

http://www.akdenizortopedi.com/medikal_ortopedi_ayak_bilek_destekleri2.html

Allah yardımcın olsun.

Birazda iyi doktora düşmek önemli ben kaç doktora gittim hepside ameliyat dedi ANKARA ya bile gittim en sonunda burda özel bir hastanede ameliyat oldum + hastaneye para ödeyerek.Böyle oacağını bilsem ameliyat olmazdım :(

mrb arkadaşlar bende sma tip 3 hastalıgım bende ist capa profları ve haccetepe doktorlarına muayene oldum hastalıgımızın herhangi bir çaresi yok şu anda sadece fizik tedavi diyorlar onunda bir faydası yok ben 23 yaşındayım kendi ihtiyaçlarımı kısıtlı olsada karşılayabiliyorum hepinize allahtan şifalar diyorum
HERŞEY GÖNLÜNÜZCE OLSUN

merhabalar
ben de ortaokul yıllarımda oldum bu ameliyatı. 1,-1,5 ay kadar iki ayağım da alçıda kaldı. bu sıkıcı dönem geçip alçılarım çıktıktan sonra zor yürüyebildiğimi anımsıyorum. ama hayatımda ilk ve son kez o ameliyattan sonra koşabildiğimi hatırlıyorum. yazık ki, pek muhterem(!) doktorum alçı çıktıktan sonra egzersiz yapılması gerektiğini aileme söylemediği için, kaslar yine eski halini aldı ve şimdi yine zorladığımda topuklarıma basabiliyorum. ama Allaha şükür ki, biz bayanların topuklu ayakkabılar giyme şansı var ve ben bununla bu sorunu çözümleyebiliyorum.
Allahtan tek dileğim bu lanet kas hastalığının hiçdeğilse ilermemesi.

sağlıkla kalın...

bende kas hastasıyım ve 26yaşındayım parmak ucunda yürüyorum söylediğiniz ameliyatı ilk kez duyuyorum az daha bilgi vermeniz mümkünmü nasıl bir ameliyatki ameliyat sonrası topuğunuza basabiliyosunuz.dilemma arkadaşımada katılıyorum ayakkabı bizi kurtarıyo ama ben evde hep terlik kullanıyorum mantar taban giydikçe ayağımın şeklini alıyor onlar olmadan yürümem zor dengemi kolay kaybediyorum.herkese acil şifalar diliyorum

Slm hanim yukarıda yazmış olduğum gibi kısa kalan gelişmeyen lifleri ameliyatla uzatıyorlar ve topuğuna basabiliyorsun ancak sürekli egzersiz yapmak zorundasın eğer egzersiz yapmaz isen ayak tekrar eski halini alıyor ve topuklarına gine basamıyosun ama ameliyat sonrası çok zor benim çok şiddetli ağrılarım oldu 5 gün hastanede yattım 1 ay ayaklarım alçıda kaldı ve sürekli yatmak zorunda kaldım 1,5 ay ise böle ortopedik yanlarında demir olan bi ayakkabı giydim ve koltuk değnekleri ile yürüdüm.Bende sizin söylemiş olduğunuz ayakbıyı bilmiyorum nasıl bir ayakkabı?

slm benim kızım var 2 yaşında parmak ucunda yürüyor doktorlara götürdüm zamanla geçer diyor sizinde küçük yaştamı başlamıştı parmak ucunda yürümeniz

Merhaba Birgül hanım.Ben parmak ucuna basmam 8-9 yaşlarında başladı aynen banada ilerde geçer dediler ancak daha kötüye gitti ve ameliyat olmak zorunda kaldım.

ilk yürümeye başladığınızdada parmak ucundamı yürüyordunuz normal topuğunuza hiç mi basamıyorsunuz hep ayakta dururkendemi parmak ucunda duruyorsunuz

mrb

bununla ilgili ortopedi doktorunuzla ortez yaptırma konusunda görüş aldınızmı

İlk başlarda hem basabiliyordum hem basamıyordum ancak yaşım ilerledikçe topuğuma hiç basamamaya başladım ayakta dururkende parmak ucunda duruyordum.

ortez nedir ortopedi doktoruna götürdüm ben 3 tane ayrı ayrı hastaneye iyi doktorlara geçer dediler 2 yaşına kadar bekledim ama geçmedi fizik tedavi doktoru ayak bağı kısa olabilir emar çekelim dedi şimdi düşünüyorum emar 2 yaşındaki kızıma zarar verebilirmi fizik tedavi uygulayalım dedi bakalım ne yapacağımı bilmiyorum çevremde herkes çok büttüğümü düşünüyor ama insan çocuğu olunca herşeyden korkuyor endişeleniyor

Birgül hanım ben bu doktorları anlamıyorum belki kızının ki benden farklı olabilir ama aşil tendon dedikleri bacağın arka kısmında bulunan lifler kısa kalıp gelişmiyor buda topuğa basmayı engelliyor.Bende doktora gittiğimde büyüme çağımda olduğumu ve ilerde geçeceğini söylediler en son dayanamayıp Ankaraya gittim doktor fizik tedavi ile geçmeyeceğini ve çok geç kalındığını söyleyip ameliyat olmamı söyledi.Bu kısalık kendiliğinden nasıl geçebilir ki kesinlikle fizik tedavi yapılması gerekir.Bu konularla Çocuk Nöroloji polikinliğide ilgileniyor.Emarın zarar vereceğini düşünmüyorum çünkü bebeklerinde emar makinasına girdiğini gördüm.İlerde pişman olmamak için mücadele edin.Acil şifalar dilerim Allah yardımcınız olsun.

çok teşekkür ederim ama anlamadğım ayakta dururken yada biz yürü bakayım deyince yürüyor topuklarına bakıyor ağır bişey kaldırdığında topuklarının üzerine basarak yürüyor bilmiyorum kafam çok karışık ama ilginize teşekkür ederim

Rica ederim ne demek ben teşekkür ederim.Benim yaşamış olduğum acıları ve sıkıntıları başkalarınında yaşamasını istemiyorum.

arkadaşlar siz tendon tranferindenmi bahsediyrsunuz bende amelıyat olmayı düşünüyorum ama şimdi karasız kadlım

bende yıllardır sol bacagın parmak ucuna basıyorum çok zorluyorum germe yapıyorum ama nafile uzamıyor az çık açılıyor ama oturursam hemen yukarı çekiyor denge kaybı oluyor yaş 30 her ihtiyacımı karşılarım lakin düşersem kalmamam

yaş 17hocam işte amelıyat olmayı düşünüyorum ama kararsızım bilgisi olan bana mesaj atarmı acil olark. çok kararsız kaldım

Merhaba geçmiş olsun.
Ben de kas hastasıyım. Tendon uzatma ameliyatı ben de oldum. Ameliyattan sonra topuğuma
2 yıl kadar bastım. Ancak herşey tekrar eskiye döndü. Bendeki en önemli değişiklik
Bacak kaslarımın gücünü yarı yarıya kaybetmiş olması idi, eski kas gücüm bidaha
geri gelmedi.Ameliyatın olumlu yanı ise 7 yıl kadar sürekli çektiğim bacak ağrımın
Geçmiş olması idi.
Ameliyata merdivenleri çıkarak girdim. Ameliyattan sonra zor çıkar hale geldim.
Bugün 52 yaşında sandalye kullanıyorum , sandalyeye çok zor oturabiliyorum.

meraba ben de aynı sorunu yaşıyorum yaşım cidden küçük ve şubatta ameliyat olacağım

Bende sol ayagimin parmak ucuna basarak yuruyordum erken dogumdan oldugu soylendi 2 kez ameliyat oldum ilkini 6 ikincisini 20 yasimda oldum su an 22 yasindayim ssu an cok rahat topuguma basabiliyorum ama yururken aksama var hic bir zaman agri yasamadim cok rahat bir sekilde kendi iisimi kendim gorebiliyorum yanlizca cok uzzun zzaman yurudugumde sol bacagim yorulluyor oda amelyatlar sonrsi gucsuzz kaldiigindan kaynakli sanirim ( topuklu ayakkabii giyemiyorum brda yazilanin aksine duz taban ve bilegi tutan ayakkabilar tercih ediyorum )

çocuk eğer kas hastasıysa, parmak ucuna basmaya devam eder. hangi ahmak doktor böyle bir durum karşısında geçer diyebiliyor aklım almıyor!
geçmiyor arkadaşlar. daha da ilerliyor arkadaşların söylediği gibi. ameliyattan korkmayın. iyi doktorlara görünün ve ameliyat olun. tabii küçük yaşlarda olunan ameliyatlar daha iyi sonuç verir belki bilemiyorum yaş konusunda bu fark eder mi ama, ameliyat sonrası çok önemli. alçıda zaten yeterince hareketsiz kalıyor ayak. demirden ayakkabı vs hiç duymadım. ama sürekli egzersiz şart. doktor bana bunu söylemediği için benimki eski haline döndü. yine de belki ilk halinden iyidir. şimdi anımsamıyorum. şu an topuklu ayakkabılarla gayet mutluyum ve onlar bu sorunu çözüyor ;)
sadece şunu çok iyi biliyorum. evet. çaresiz bi meret bu. ama siz hiç durmayın. hareketli bir hayat sürmeye çalışın. sürekli hareket edin. oturduğunuz yerde bile egzersiz yapın. ;)

Üst Alt