Ben de benzer bir süreçteyim. Şikayetlerim üç yıldır var.
Birçok doktor gezdim, forumda okuduklarım dahil.
Aynen benim de bi sonuç çıkmadı. Artık doktora gitmeyi bıraktım, şikayetlerim dalgalanarak devam ediyor...
Emg kilit test.
Antikorlarda çıkması düşük ihtimal. Tomografi çektirmek de aslında sakıncalı bi şey bu arada, İNgiltere'de bildiğim kadarıyla kaldırıldı, yüksek kanser riski var. Yani son test olarak nadiren yapılmalı.
Emg üç kez oldum, çıkmadı emg den. Araştırmaya devam ettim.
Yabancı forumlara girdim.
Yıllardır hastalığı yaşayan, tanı konmuş hastalar var ve bunların emg dahil tüm testleri NEGATİF...
emg negatifken de miyasteni olabiliyorsunuz yani.
Bunu sorunca doktorlar şöyle dedi: eğer klinik muayenede miyasteni olduğun çok belirginse,( yani sanırım çok güçsüzsen ve göz kapakların mesela çok kapanmışsa demek istiyorlar) o zmn negatif testlere rağmen sana tanı koyabilecekler, ben öyle anladım...
diğer yandan bu otoümmin bi hastalık ve erken müdahale ile tedaviye olumlu yanıt alınabiliyormuş.
Testleri negatif çıkanlar erken teşhis şansını kaçırıyorlar malesef.
Diğer yandan malesef tedavi de çok sorunlu, bir antikor türü için tüm bağışıklık sisteminin baskılanması ne kadar büyük bir bedel...
işimiz çok zor, ALlah herkese şifa versin inşallah..
umuyorum ki bilim ilerler araştırmacılar biraz daha bu alana yönelirler. çok araştırma yapılmayan bir hastalık olduğunu okudum. İlaç şirketlerinin dikkatini çekmek lazım, daha organize olmak lazım. Amerika'da dernekleri var miyasteni adına, bizde diğer sonradan edinilen kas hastalıkları yanında hiç bilinmiyor.
çok değerli hocalarımız var tabiki benim göründüğüm hocalar da çok kıymetli doktorlar kaç kişiye şifa vermişler ... ama bu hastalık test negatife bakmıyor, çok daha kompleks sanki.