Herkese merhaba,
bugün 16 yaşında bir lise öğrencisiyim. 4 sene önce yaptırmış olduğum testlere göre bana da "miyotoni" tanısı kondu. Türüyle ilgili tam net bir bilgim yok, ama "miyotonik distrofi" olmadığına eminim.
Hastalık nedeniyle günlük hayatta karşılaştığım problemlere örnek olarak merdiven çıkarken ilk adımlarda zorlanma, acil durumlarda (aşırı heyecanlanmamam durumunda) depar atamama, bir süre sabit kaldıktan sonra (ayakta, oturarak veya yatarak) ilk harekette zorlanmayı gösterebilirim.
Dün bu konuyla ilgili dikkatimi çeken bir şey oldu. Bu hastalık beni 5-6 yaşına kadar hiçbir şekilde etkilemiyormuş, daha sonra ortaya çıkmış(bunu o zaman çekilen video kayıtlarından anladım).
Sormak istediklerim:
1) 6-7 yaşlarına geldiğimde, vücudumda, hastalığın ortaya çıkmasını sağlayan ne gibi değişimler olmuş olabilir? Sizlerde kaç yaşından itibarene bu problem orataya çıktı?
2) tedavisinin günümüz şartlarında mümkün olmadığı bu hastalığın ortaya çıkardığı problemleri hafifletmek için, yukarıda belirtmiş olduğunuz "metixil" adlı ilaç bana da geçici süreler boyunca iyi gelir mi?
Cevaplarınız için şimdiden sağolun,
bilim adamlarının bir an önce hepimiz için bir tedavi bulmaları dileğimle...
Mert çotuk