Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Nakdi yardım para yardımı haciz edilebilir mi?

Rozelin

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar acil yardım

Kaymakamliktan 700 TL'LİK NAKDİ yardım yattı ziraat hesabıma çekmeye gittim çekemedim..
Devlet destekli 5bin TL'lik kredi borcum var diye, hesabıma haciz koymuşlar.
Yardım parasini alıp kredi taksitine yatirmislar..
Yardım parasına haciz konuluyormu?
İtiraz edebilir miyim? Parayi alabilir miyim verirlermi sizce ? Nereye dilekçe vermem lazım. .
Tamda sıkıntılı zamanda mahvettiler beni. .😔😔

Rozelin. Sosyal yardım parasına haciz gelir mi?
Haciz kararıyla birlikte evde bakım ücretine el konulmasına ise yasa karış çıkıyor.
2 bin 828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu'nun 29 maddesinde 'Korunmaya ve yardıma muhtaç aile ve kişilere yapılacak ödemeler ve sağlanacak yardımlar başkasına devir, temlik ve haciz edilemez" deniliyor.

SORUN çözüldü.

Son düzenleme:
Rozelin
Nasıl çözüldü blokemi kalktı yoksa kredi borcunuza karşılık kesilmesini kabul mü ettiniz ?

nasıl çözüldü anlatsaydın keşke millet ne kadar da kendini düşünür oldu ya

Dilekçe verdim savcılığa yardim parasina haciz konulamayacağına dair, dilekçe bankaya ulaşmış..Banka parayı verdi .Yapılandırma yaptık . Borç bitene kadar hesapta bloke kalcak sadece taksit parasini aliyorlar geri kalinina dokunmuyorlar..

Bişey bilmeden boş yapma.7 24 internette değilim..Hastaliklarla uğrasiyoruz..

İlk mesajında Tamda sıkıntılı zamanda mahvettiler beni diye yazmıştın peşinede büyük ihtimalle banka birde kazıklamış seni gibi görünüyor
2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanununun 29 uncu maddesi gereğince korunmaya ve yardıma ihtiyacı olan aile ve kişilere yapılacak ödemeler ve sağlanacak yardımlar kişi banka veznesinden teslim alıp nakit yani rıza ile ödeme yapılmadıkça başkasına devir, temlik ve haciz edilemez.
Devletin senden sana verdiği 5000 T.L ye daha fazlamı ihtiyacı varda yapılandırma yaptın da başına sıkıntı aldın
Bankanın paraya bloke koyma ve içinden taksiti alma gibi bir yetkisi yapılandırma yapsan da imza versen de yok.
Rızan ile ödemek istesen de aklında bulunsun hesaptaki blokeli paran karşılığında vezneden ödeme yaptığına dair makbuz almadığın sürece banka tek taraflı işlem yapamayacak ve senin ödediğini düşündüğün ama resmi olarak ödenmemiş görünen taksit devamlı geçikme faizi yiyecek ve sonunda taahhüt ihlali yüzünden adli makamlara bile yansıyabilecek sorun haline gelecek
Bende bankaların çok kazığını yemiş biri olarak;
Sana tavsiyem bundan sonra Yardım parası adı altında yatan ödemeden bloke sonrası çekilebilir limiti taksitten kalan para nasıl olsa çekeyim ATM den diye düşünmeden. sıkıntıya girmemek için her seferinde bankaya giderek taksit makbuzun ile kalan kısmını vezneden çekmen olacak.
Hahaaa... böylede bir iç karartıcı yapım var işte, Bazen sadece of tamam. peki dersin ya... Kabullendiğin için değil de Yorulduğun için bu yazıda bu katagoriye girdi. affet lütfen.

Üst Alt