Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Neden kilo almıyorum?

celal1973

Yeni Üye
Konular
462
Reaksiyonlar
0
1[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT=Arial]Neden kilo almıyorum?[/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=4] [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=4](Birkaç ayönce yaptığım diyetten bahsedeceğim, demiştim. İşte şimdi sırası geldi. Aslındageçen hafta yayınlayacaktım ama geçen haftasonu kardeşimgile gitmiştik, ordayemeği biraz kaçırmıştım. Onun için bir hafta daha uygulayayım, dedim. )[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=4]Bendenizengelli olmama, 7/24 yatmama rağmen, fazla kilolu değilim. Aslında nedeni çokbasit; Az yiyorum. Ama az yemekle nasıl doyuyorum, anlatayım. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=4]Az yemeninfaydaları hakkında Peygamber Efendimiz SAV “Az yiyerek maddi manevihastalıklarınızı tedavi ediniz” , “Az yiyiniz, sıhhat bulunuz” , “Nefsinizi açbırakın ki, kalbinize irfan nuru doğsun” diye buyurmuştur. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=4]İlahi aşkyolunda yürümenin ilk düsturu şu üç şeye uyulmasıdır. Killet-i taam, killet-imenam, killet-i kelam. Yani, az yemek, az uyumak, az konuşmak. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=4]Az yemekaz uyumaya, az uyumak az konuşmaya, az konuşmakta dinlemeye vesile olur. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][SIZE=4][FONT=Arial]Bilindiğiüzere ruhumuzu beslemenin diğer bir şartı da dinlemektir. O nedenle, Kuranokumak sünnet, dinlemek farzdır. Aynı sebepdolayısıyla Hz. Mevlana da Mesnevi’sine “Dinle” diye başlamıştır. [/FONT][/SIZE]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][SIZE=4][FONT=Arial]Hatırlarsanız sigarayı bırakınca çok kiloaldığımdan ve 2003-2004 gibi komşumuz, dostum avukat Ali Kırmızıgül beyleberaber uyguladığımız diyetle zayıfladığımdan bahsetmiştim. [/FONT][/SIZE]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=4]O zaman hareket etmeden on-ondört kilo vermiştim.Uzun yıllar dikkat ettim. 2011’deki şeker komasından sonra sık sık yemeğebaşladım ve çok kilo aldım, çünkü şekerim düşüyordu. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=4]Fakat ikiyıldır kilom normal gidiyor. Şimdi neden kilo almadığımı anlayabilmeniz için, şuprensipleri yıllardır nasıl uyguladığımı yazmak istiyorum: [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=4]Öncelikle,Peygamber Efendimizin SAV tavsiyeleri uyarınca şu üç şeyi prensip edindim: [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][SIZE=4][FONT=Arial]* Acıkmadan yemek yemem.Annem sorunca daha acıkmadım, akşam namazından sonra hazırla anneciğim, derimmesela. [/FONT][/SIZE]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][SIZE=4][FONT=Arial]* Tam doymadan yemeyi bırakırım.Nefsime, biz dünyaya yemek yemeye gelmedik, sabret, inşallah cennette tonlarcakebap, baklava yiyeceksin Celal, bu kadar yeter, ölmezsin, derim. [/FONT][/SIZE]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][SIZE=4][FONT=Arial]* Günde iki ana öğün yemekyeter. Sabah ve akşam… [/FONT][/SIZE]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=4]Şimdişeker hastasısın, iki öğünle nasıl yetiniyorsun, dediniz. Anlatayım. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=4]Ve o prensipleri şu iki şeyi yaparakuyguluyorum: [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=4]1. İnsan, her öğün protein almazsa beynine doyduğuna dairsinyal gitmiyor. Her öğün az protein alırım. Tavuk, kıyma, yumurta, balık,peynir, mantar, vs. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][SIZE=4][FONT=Arial] Bir de bildiğimizekmeği kesinlikle yemem, her öğün bir-iki dilim kepekli veya tam buğday ekmeğiyerim. [/FONT][/SIZE]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=4]Gençken birtencere makarna yerdim ama hala açlık hissederdim. Şimdi bir tabak makarnayladoyuyorum çünkü makarnaya annem kıyma katıyor. Yani protein… [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=4]2. Ben yemek yerken ve de yedikten sonra, bir-bir buçuksaat hiç su içmiyorum. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][SIZE=4][FONT=Arial]İnsanınmidesi aynen bir tencere gibidir. Yediğimiz gıda ve yemeklerin hepsi butencerede tekrar pişirilir, hücrelere gönderilir. Fakat çok su içince neye benzer biliyor musunuz? [/FONT][/SIZE]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=4]Meselayemek pişirirken üzerine su boşaltırsanız nolur, yemeğin besleyici özelliğikalmaz, tadı bozulur. Atasözünü bilirsiniz; “Pişmiş aşa su katmak” [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=4]Yemekten hemen sonra su içersek aynen bunun gibi dağılır,besleyici özelliği kalmaz ve çabuk acıkırız. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=4]Yemekyerken içtiğimiz su ise, ocakta pişirirken yemeğe koyduğumuz gibi bir-ikibardak civarı olmalıdır. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=4]Ben doymadan yemeyi bırakıyorum, fakat az yediğim buyemeği, mide tencerem pişirinceye kadar sabrediyorum. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=4]Yemekten bir-iki saat sonra istediğim kadar suiçiyorum. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=4]Tabibunlar ana öğünler. Sabah ve akşam arasında, minik ara öğünlerim oluyor.Bisküvi, hurma, meyve, yağsız kuruyemiş, vs… [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][SIZE=4][FONT=Arial]Bir de ben ayrıca şu üç şeyi sürekliyaparım: [/FONT][/SIZE]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=4]Annem hersabah bir limon sıkar ve sıcak suyla şekersiz limonata yapar, yağlarımıeritiyor. İkincisi, kahvaltıda ve arada günde bir bağ maydanoz yiyorum. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=4]Üçüncüsü,bol bol litrelerce su içerim. Yemeklerden iki saat sonra… [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=4]***[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=4]Bütünbunları, yıllardır okuduğum kitap ve yazılar, dinlediğim sohbetlerdenuygulayarak yıllardır tecrübe ettim. Evet işe yarıyorki, kilo almıyorum. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][SIZE=4][FONT=Arial]YALNIZŞUNU DA BELİRTMELİYİM Kİ, KENDİME ARADA ÖDÜL VERİRİM. Ereğli’de HER CUMA NAMAZSONRASI ETLİEKMEK YERİM MESELA… [/FONT][/SIZE]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=4]EfendimizSAV döneminde doktora ihtiyaç duyan çok az kişi varmış. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=4]PeygamberEfendimiz SAV, az hastalanmanın sebebinin, 'Ashabın iyice acıkmadıkça yemekyememesi ve yemekten tam doymadan kalkması' olduğunu söylemiş. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=4]Günümüzdebu sünnetlere az riayet edildiğinden olsa gerek, herkes soluğu yadiyetisyenlerde ya da çeşitli sağlık problemleri yüzünden doktorlarda alıyor.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][SIZE=4][FONT=Arial]Uzmanlartelefonlarınızın bataryası iyice bitmeden şarja takmayın, diyorlar.[/FONT][/SIZE]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=4]Laptopbilgisayarımın bataryasının ömrü iki yılda bitmişti. En son, on dakikada şarjıbitiyordu. Değiştirirken sebebini sorduk; sürekli şarj kablosu takılı kullanmamızmış.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT=Arial]Evet, bu bir ilahi kanun mudur bilemiyorum amaacıkmadan, yemek üstüne yemek de Allah bilir, ömrümüzü kısaltabilir. Zaten hastalıklarınkaynağı çok yemektir.[/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman] [/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3]Celalin Penceresinden[/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT="Arial"] [/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT]

Üst Alt