Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Normal emekli ile engelli emekli arasındaki maaş farkı var mı?
Tabiki var. Engel orana göre 1.derece engelli 2.derece engelli ve 3. derece engelli oranlarına göre emekli olabıleceğin yıllar var. maaşın buna göre heaplanır.
birde normal emeklilikteki gibi 2000 yıl öncesi ve sonrası diye birinde 25 yılda emekli olup aldığın maaş vardır. ayrıce ödediğin primlere ve aldığın maaşa göre bile değişen bir sistem vardır.
mesela ben 3.derece vergi indirimime tabiyim dolayısıyla 17yıl 3600 iş günü tamamladığımda emekli olurum ödediğim prim ve aldığım baaş doğrultusunda 900 ila 1100tl arası maaş alırım vs vs diye uzar gider. değişkenler çoktur anlıyacağınız.
ben asgari ücret ile calısan biriyim normal emeklilik şartım 60 yas 7000 iş günü engelli olduğum icin 18 yıl 4020 günden emekli olacağım benim alacağım maaş faklı olurmu ?
değişkenler cok ama soru aslında bu şartlar değişmediği sürece yaşlılık aylığı hak ettiğim zaman ile engelli emekliliği hak ettiğim zaman arasında bağlanacak olan maaş farkılı olurmu ?
ben mesela engelli emekliyim,4 yıl sonra normal emekliliğim geliyor ama normal de çalışarak maaş artarken bu ülke de çalışarak emeklilik maaşları düştüğü için malum abo oranlarından dolayı...baya kararsızım normal emekliliğe geçsemmi o zaman veya avantajları ne olur bana vs..çok muamma bir konu gerçekten??
S.a dostlar
Hayırlı günler
Konuyu hortlatacağım aynı konuyu yeniden açmak istemedim
Şöyle bir duydum emin olamadım
Araştırdım ama ayrıntılı bulamadım
"Engelli kadroda çalışan kişi emekli olduğunda maaşı düşmez" dedi.
İnanması güç geldi. (18 yıl çalışma süresini doldurunca)
Yapılan işlemler nermal emeklilikteki süreç ile hesaplamalar ile aynıdır sanıyorum
Bilgisi tecrübesi olan varsa aydınlanmak isterim
Babamla ayni maasi alıyorum 7500tl
Ayrica fark olsa ne olacak? Normal emekliligi mi bekleyeceksiniz olun iste hemen maas yatıyor kac sene sonra almak yerine hemen imkanin varsa al ne kadar yaşayacağına dair sözleşmenmi var
Merhaba benim %40 ın üzerinde [SIZE=4]sürekli raporum[/SIZE] var sanırım emeklilik hakkım oluyor ama 10 ay sonra eyt den de emekli olabiliyorum. emeklilik için bekliyim mi yoksa şimdi engelli üzerinden emekli olsam fark eden bişey olur mu?
maaş vs fark olacaksa beklemek daha mı mantıklı?!
2005 yılında emekli oldum. ben emekli olduğumda normal çalışıp emekli olan birisiyle engelli olarak çalışıpemekli olan arasında günleri eksik değilse 10+15 tl fark vardı.
işyerinde tahakkuk bölümünde hesaplamıştık