Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Obezite ve Epilepsi hastasıyım. Özürlü kimlik kartı rapor alabilir miyim?

aaaa

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
obesite sara epilepsim ve yüksek tansiyonum var rapor veririlermi verseler bile oranı % 40 olurmu

kilom 145 kilo boyum 170 cm

sara ilacı kullanıyorum

yüksek tansiyon ilacı kullanıyorum

Aşağıda kendiniz uygun oranları bulacaksınız, sonra onları Balthazar Formülü ile toplayacaksınız (http://www.engelliler.biz/forum/sag...althazard-formulu-nedir-nasil-hesaplanir.html).

G-Obezite
a- Ciddi Obezite (Vücut Kitle indeksi 40-50kg/m2 arasında olanlar): % 20
b- Morbid Obezite (Vücut Kitle indeksi 50kg/m2 üstü olanlar): %30
____
EPİLEPSİ (Uygun ve yeterli tedavi altında)
1-Nöbeti olmayan ancak nöbet geçirme riski olanlar: %5
2-Günlük aktiviteleri engellemeyen ancak gerçekleştirilmesini güçleştiren nöbetler: %15
3-Bazı günlük aktiviteleri engelleyen nöbetler
a)Seyrek: %20
b) Sık: %40
4-Günlük aktivitelerin korunma tedbirleri veya başkasının yardımıyla gerçekleştirilmesine izin veren sıklık ve sayıda nöbetler: %65
5-Günlük aktiviteleri tamamen engelleyen şiddet ve sıklıkta kontrol edilemeyen nöbetler: %90

s.a oturan boğa benim için hesaplarmısınız ben anlamadımda

a- Ciddi Obezite (Vücut Kitle indeksi 40-50kg/m2 arasında olanlar): % 20 benim vucud kitle oranı 45

Günlük aktiviteleri engellemeyen ancak gerçekleştirilmesini güçleştiren nöbetler: %15 epilepsi sara bu sıradaki sayılır

hipertansiyonum var ilaç kullanıyorum ilaçkullandığım halde tansiyon 14 civarlarda günde 1 kere ilaç alıyorum

Bu durumda toplamda %40 ve üzeri olamaz maalesef.

Üst Alt