Merhaba daha önce obsesif kompulsif bozukluk hastalığı ile rapor alan oldumu tedavi süreci nasıl oluyor.
Bana doktor bu hastalık teşhisini koydu şu an ilaç kullanıyorum 3 ay oldu başlayalı doktor 6 ay tedaviden sonra rapor verebiliriz dedi.
Birde SGK hastalık listesinde obsesif kompulsif ağır çalışma gücü kaybı olarak geçiyor. Şu ifadeler var ;
Benim merak ettiğim daha önce bu hastalıktan rapor alanlar "EKT" tedavisi yani beyine düşük voltaj elektrik verme uygulandı mı.
Bana doktor bu hastalık teşhisini koydu şu an ilaç kullanıyorum 3 ay oldu başlayalı doktor 6 ay tedaviden sonra rapor verebiliriz dedi.
Birde SGK hastalık listesinde obsesif kompulsif ağır çalışma gücü kaybı olarak geçiyor. Şu ifadeler var ;
Şiddeti ağır ve iç görünün kaybolduğu kronik obsesif kompulsif bozukluk, kronik travma sonrası stres bozukluğu ve komorbiditesi, tedaviye dirençli unipolar depresyon
Ağır Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar
Şiddeti ağır ve içgörünün kaybolduğu kronik obsesif kompulsif bozukluk, kronik travma sonrası stres bozukluğu ve komorbiditesi, tedaviye dirençli unipolar depresyon (İki ayrı grup antidepresanla etkin dozda 12 hafta kullanımına, en az bir BDT ya da başka bir psikoterapi yöntemine, en az 12 seans EKT tedavisine, en az bir güçlendirme veya kombine tedaviye rağmen iyileşmediği belgelendirilmiş olmalıdır), Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen ve çalışma olanağı vermeyen.
Benim merak ettiğim daha önce bu hastalıktan rapor alanlar "EKT" tedavisi yani beyine düşük voltaj elektrik verme uygulandı mı.