Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ödenmiş primim yok, %16 ile iş göremezlik gelirim var. Nasıl emekli olabilirim?

ant_silas

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
iyi günler ARKADASLAR;
kafam cok karısık ve yardımınızı istiyorum. kendımı tanıtayım ben 42 yasındayım. orta okula gıderken yaz tatılınde bır lokantada calısıyordum.ve orda elimi kıyma makınesıne kaptırdım (1985). sonra işveren sorumlu olmasın dıye 3 gun evvelden sigorta gosterdıler neyse. sonuçta o yıl askerı okula gırecektım ve bu talihsız olay onu da kaldırdı.

sol elımın ısaret ve orta parmaklarımın tumunu kaybettım, yuzuk parmagı oglesıne duruyor, kok eklemınden oynatıyorum yanlızca, baska da bırsey yapamıyorum. kucuk parmagımda guc kaybı var.
bu yuzden bana sureklı ıs gormezlık adı altında %16 uzerınden. maas bagladılar. sonra hayatımda sigorta fırması kurdum bagkurda (1994) surelı isgormezlık gelırım var dıye bagkur prımı odemedım dosyayı kaldırdılar.

2003 yılında ıflas ettım. herseyımı kaybettım kalan ceklerımıde odeyemedıgımden dolayı 10,5 ay ceza evınde yattım. 2001 senesınden berı panik atak, agorafobı hastalıgına tutuldum halen ılaçlara devam edıyorum. esımı kaybettım ve cocugumu

neyse bulent bey; sonuçta suan 100 tl maasım var bunun 26 sı hacızmıs nerden bılmıyorum 25 tl sube kesıntısı gosterıyor. elıme 50 aylık para gecıyor :mad:

size sorum su:

1- %16 ıs gormezlık oranım dogru mu sence.
2- ne yapmalıyım kı ben emeklı olayım, maas alayım?

ODEMİS OLDUGUM HİÇ BİR PRİMİM YOK BİR YERE

tesekkur ederım.

hiç prim ödemeniz olmadıgından emekli olma şansınız yok %16 iş göremezlik normaldir maalesef çalışma olmadan prim ödemesi olmaz kısacası işiniz zor

en az kaç gunun olmalı?ayrıca ısgoremezlık raporunu tekrar aldıgımda bu orean degısırse aldıgım maas deyısırmı?ayrıca yas faktoru işgoremezlıkte derece arttırımı? teş.ler

psikiyatrik rahatsızlıklarınında yüzdesi var psikiyatridende yüzde alıp belki %40 ulaşabilir işgücü kaybın

Çok zor.
Size çalışıp normal yoldan emeklilik dışında pek yol görünmüyor.
Allah yardımcınız olsun.

Yaşam boyu sürekli iş göremezlik ödeneği almak ve oradan dolayı sağlık güvencesine sahip olmak dışında yakın zamanda emeklilik maalesef söz konusu görünmüyor.

Evet, teorik olarak psikolojik rahatsızlıklarınızı da ekleterek bir ihtimal %40 ve üzerinde rapor alıp erken emekli olabilirsiniz, ama bugüne dek hiç priminizin olmadığını düşünürsek, 4400 gün prim tamamlamanız gerek. Bu da hiç kesinti olmadan 12 yıl prim yatırmanız demek...

cok teş.ederim arkadaslar.bırde su yol olabılırmı ugrasmaya degermı bılmıyorum.6 yıllık işletme sahıbı ıdım.sureklı işgormezlık gelırım var dıye bagkur gırısım var ancak bu sebeple bagkur dosyam kapatılmıs.bunun uzerıne gıderek gerıye donuk 6 yıllık prımı odeyebılırmıyım?iş gucu kaybında bulunmus oldugunuz yas da etkı edıyormu?sızce tekrar iş gucu raporu almalımıyım.teş.ederim.

Dosya kapatılmışsa geriye dönük borçlanmanız mümkün olmaz diye biliyorum.

Sürekli iş göremezlik gelirini arttırmak için, sakatlık oranınızın arttığını öne sürmek akıllıca olmaz. Zira 2006'dan bu yana hastalıklara/sakatlıklara verilen işgücü kaybı oranı çok düşürüldü. Siz şimdi başvursanız %16'dan düşük bir oran verilme riskini almış olursunuz. Ben olsam bunu yapmam.

Üst Alt