Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Öğretmenlikten geri hizmete geçiş yapanlar..?

omergokay

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
İyi günler değerli arkadaşlar ben engelli öğretmenim mesleğimde yetersiz görüldüm soruşturma sonucu geri hizmete alınacağım 1 ay oldu haber yok aranızda geri hizmete geçen var mı kaç ay sürdü süreç teşekkür ederim.

Birkaç ay içinde heyete çıkarsın Özür durumuna ve senin bahsettiğin meslekte yetersizlik durumuna göre karar verirler

Hocam benim zaten yüzde 45 sürekli çalışabilir engelli raporum var hastalığım bipolar düzenli olarak kontrole gidiyorum heyette tüm doktorları mı gezeceğim sadece psikiyatri ye mi gideceğim nasıl olacak hocam

Müfettiş beni ders anlatmada bilgi yönünden yetersiz buldu

Bipolar olduğun için sadece psikiyatri heyete gideceksin

Hocam siz kaç yıl önce geri hizmete alındınız hangi birimde görev yapıyorsunuz heyetten alınacak raporda ne yazmalı süreç kaç ay sürdü iyi akşamlar

Yaklaşık 10 sene önce geri hizmete alındım Son 3 senedir okul kütüphanesindeyim Heyet raporunda ne yazması lazım ? onu hatırlamıyorum

Geri hizmete alınan öğretmen özlük hakları korunuyormu

Hocam heyete çıkma zamanı gelince okuluma yazı mı gelecek yoksa istediğim zaman mı çıkacağım ben aslında memurluk pek istemiyorum şikayetler üzerine okuluma müfettiş geldi dersime girdi beni yetersiz buldu seni memurluğa vereceğiz dedi heyet raporunu almassam öğretmenlikte kalır mıyım

omergokay

O kadar detaylı bilgi sahibi değilim. İlçe milli eğitime falan sorabilirsin...

kardeşim mis gibi öğretmenlik bırakılır mı ? ne gibi eksikliğiniz vardı ki böyle bir durum başınıza geldi ?

Öğretmen olup da geri hizmete alınanlar burada toplanalım.

Eğitim fakültesinden 2003 yazında mezun oldum. 8 sene boyunca 3-4 farklı okulda öğretmenlik yaptım. Sonra bazı özel durumlar oluştu ve geri hizmete alındım Son 12 senedir masa başı memurum Ek dersim kesildi ama iş rahatlığı anlamında iyiyim. Benim durumumda olanlar varsa dertleşelim.

Ohretmelikten geri hizmete geçtim.hastaligim bipolar bozukluk

Merhaba bende 2022 yılında geri hizmete alındım.Şimdi rahatsızlığımda düzelme görüldü. Tekrar öğretmenlik görevine dönmek istiyorum. Bunun için devlet hastanesinden" Türkiye'nin her bölgesinde ve her türlü iklim şartlarında öğretmen olur" ibareli rapor aldım .Raporumu dilekçe ile il milli eğitim müdürlüğüne gönderdim. Fakat mevzuatı gerekçe göstererek işlem yapmadılar. Sizce ne yapmam gerekir Dava açsam kazanır mıyım?

@(Gölge),

Geri hizmete geçtiğinizde öğretmenlikteki hemen hemen bütün haklarınızı kaybediyorsunuz. Maaşınız normal memur maaşına indirgeniyor. Ek göstergeniz düşüyor.Kırtasiye yardımı alamıyorsunuz, tatil hakkınız olmuyor ,yıllık izin hakkınız oluyor. Ek ders alamıyorsunuz. Mesainiz normal memurun mesaisi gibi 8-5 oluyor.YKariyer şansınız sona eriyoır.Yani kısaca öğretmenlikte edindiğiniz haklarınızı kaybediyorsunuz. Eğer öğretmenliği sürdürebiliyorsanız sakın geri hizmete geçmeyin.

Üsteli
@Fatih2016,
Üstelik tekrar öğretmenliğe geri dönme şansınız da nerdeyse kayboluyor.

Son 15 yılda yüzlerce öğretmenle çalıştım. kimisini kabaca kimisini yakınen tanıma fırsatım oldu.
Kendim de Eğitim Fakültesi Edebiyat Öğretmenliği mezunuyum ama düz memurluk yapıyorum bir okulda.
Ve bence ek dersi ve 3 paralık fazla maaşı için Öğretmen olmaya değmez.

Çoğunluğu Anasının babasının avutamadığı, çoğunluğu sistemin zoruyla o sıralara oturan, çoğunluğu gereken düzeyde bile .... değmez uğraşmaya. Biz psikiyatrik engelliler daha kendimizi bile avutamazken 25 - 30 çocukla aynı sınıfta kalınca işler büyük bir ihtimalle ters gidecektir. Bence öğretmenliği daha idealist ve psikolojisi sağlam olanlar yapmalı ve sizin yerinizde olsam ek ders alacağım diye kendimi bu kadar sıkıntıya sokmaz düz memurluğu kabul ederdim.

Bol şanslar Hocam.

Üst Alt