Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Okb'den muzdarip kardeşlerim ne tür takıntılarınız var?

Rasput

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
7
Merhabalar değerli dostlarım, öncelikle kendimden bahsedeyim. Ortalama 20 yıldır OKB ve yaklaşık 10 senedir OKB'ye eşlik eden (komorbidite) bipolar bozukluk tedavisi görüyorum. Ama özel hayatımı ve mesleki kariyerimi asıl zedeleyenin OKB ve kişilik (mizaç) bozuklukları (eksen 2) olduğunu düşünüyorum

Benim saplantılarımın birisi klasik kirlenme (fiziksel, somut ve maddi) değil de fiziksel olmayan, soyut ve manevi kirlenme ve / veya bulaşma duygu ve düşünceleri, birisi de yine standart temizlik takıntıları değil de "anlatma, soru sorma, itiraf ; açıklama ihtiyacı hissetme, onaylattırma : teyyit ettirme gereği duyma" ayrıca insanlara, olaylara ve de nesnelere takıyorum. Bunlar yüzünden ekmek parası kazanmak gibi yaşamın gerçek, asıl ve temel öğelerini kaçırıp, küçük şeylerle uğraşmaktan resmen bir hayal dünyasında yaşıyorum, sanki takıntılarım benim para kazanıp soğukta donmamamdan daha önemli gibi geliyor.

Bazı doktorlara göre bu OKB'ye giriyor, bazı sağlık profesyonellerine göre ise girmiyor. Biliyorum kafanızı çok karıştırdım ama takıntılarımın örneklerini vermek yerine ana başlıklarını verdim (Dileyen ve merak eden olursa örneklerini de veririm). Ve de farkındayım ki bu web sitesinde "psikiyatri sektörü" 'ne benim gibi takribi 20 yılını vermiş değil de 40 senesini vermiş insanlar vardır. Benim durumum biraz da OKB değil de OKKB (kişilik bozukluğu evresi olan) şartlar ve koşullara mı sahip ?

Bu siteyi çok sonradan bulduğuma çok pişmanım. İçimi ancak buraya dökebiliyor ve deşarj olabiliyorum. İyi ki varsın engelliler.biz platformu ve onun değerli yöneticileri ve de kullanıcıları...

Benim gibi en azından bu sitede özel hayata girmediğini düşünüp, arzu edenler, takıntılarını / saplantılarını - zorlantılarını paylaşanlar olursa çok sevinir, çok memnun olurum. Yalnız olmadığımı hissetmek istiyorum. Cevaplar için şimdiden teşekkürler, herkese iyi pazarlar dilerim..

Obsesyonların obsesif kişiler arasında b ulaşabileceğini duymuştum. Bence düşünceler saklı kalsın davranış boyutu anlatılabilinir.
Başlarda kafamı kollarımı bacaklarımı kaşıyordum. Kabuk bağlıyor kabuğu tekrar yüzüyordum. Yara mikrop kapmasın diye kolonya döküyordum. En son doktor kükürtlü sabunla kafamı yikamamı ve saçlarımı tamamen kestirme mi söylemişti.Kısa kollu gömlek giyemiyorum. Kollarımda az olsa izleri duruyor. Gören küçükken ateşli hastalık mı geçirdi diyor.Bir de bunlara açıklama yap. Sonra psikotik depresyon mani panik atak sosyal fobi sahibi oldum.

Bir zamanlar yolda arabaların plakalarına takılıp harflerden kelime üretme gibi takıntılarım vardı.

Özellikle sevmediğim kişilerin konuşmalarını falan takardım
Şimdi uzak duruyorum o tip kişi ve çevrelerden kafam rahat .

Ben uzun süre bu hastalığı kendim çözmeye çalıştım ama artık yürütemiyorum deyince doktorun yolunu tuttum.

Kumandanın pili biter pil takarım sonra en az 6 veya 7 kere kontrol ederim, yazıcıya kağıt koyarım düzgün mü değil mi diye iki de bir kontrol ederim hatta bir kağıt çıktı alınca bozulmuşmudur diye kontrol ederim

araba kapı ocak kontrollerini artık olağanlaştırdım. eşimin aç olup olmadığını defalarca sorarım bunalır bazen de kızar bana. Eşim çorapları yerleştirirken yırtık var mı yok mu diye sürekli bakarım. alışveriş yapınca fişi alırım ama defalarca eve gidene kadar bakarım yani hayatımda ne halt edersem edeyim istemsizce sürekli kontrol ediyorum.

ben ailemden çocukluğumda çok şiddet gördüm.

Bende uzun süredir telefona format atma takıntısı vardı. O geçtikten sonra bilgisayara format atma takıntısı başladı. 10 yıldır sürüyor. OKB mi değil mi bilmiyorum. Sistemde en ufak bir hata göreyim hemen formatlamak veya başka bir işletim sistemine geçme dürtüsü geliyor. Enteresan bir insanım işte...

@zemre00,

ben de var bu sadece telefon bilgisayar değil elektronik olan ve her şeye televizyonu arabanın beynini ve bende ilk böyle başladı bu okb şimdi kafayı yeme noktasına gelince doktora gittim ve bu geç bir başvuru oldu. en kısa sürede bir doktorla görüş.

okb hastası değilim psikoz hastasıyım ama hastalığımın başlarında hijyen takıntım vardı ellerimi sürekli yıkardım sokaktan gelen birini evde benim oturduğum koltuğa oturtmazdım misal zamanla bu obsesyonlar azaldı ve normale döndü

@Shiftman,

Teşekkür ederim hocam. Zaten psikiyatra gidiyorum düzenli ama bunu hiç söylememiştim. Bu rahatsızlıkla ilgili bir ilaç verdi mi size doktor?

@zemre00,
günde 2 kere depreks 20 mg ve abizol 10 mg günde 2 kere ama çok faydası olduğunu söyleyemem ilaçlarımı değiştirecekti kabul etmedim

@Shiftman abizol 10 mg zaten kullanıyorum depresyon ve anksiyete için. haftaya randevum var durumu anlatayımda ilaç yazsın bari. format atma dürtüsü geliyor karşı koymaya çalışıyorum sürekli

@zemre00,

ben de de atmama var zira en baştan dosyaları yükle filan uğraşamam virüs de olsa yemişim virüsünü neyime bakacak

Cinsel obsesyonlarım var bir dönem pedofili olduğumu düşünüp acı çekiyordum
Şiddet obsesyonlari vardi ama artik obsesyonum arzuya dönüştü garip

@zemre00, @Shiftman,

Bilgisayar ve telefona format atma takıntısı (hiçbir sebebi olmadığı halde) beni en çok zorlayan saplantılarımdan bir tanesidir. Ek olarak sürekli telefon numaramı ve e-mail adresimi değiştiriyorum (hiçbir nedeni olmadığı halde) (bilmiyorum bunu da yaşayan var mı?) Sanırım orada benim konu başlangıcında yukarıda bahsettiğim, klasik kirlenme (fiziksel, somut ve maddi) değil de fiziksel olmayan, soyut ve manevi kirlenme ve / veya bulaşma duygu ve düşünceleri bizleri buna itiyor. Galiba (bu olmadı, kirlendi, bulaştı, baştan deyip) sürekli yeni temiz bir sayfaya başlama ihtiyacı hissediyorum. Bilgisayar ve telefona sürekli format atmak çok zorlantı (bir şeyleri baştan yapmam gerek) yaşattığı gibi asıl devamlı e-mail adresi ve cep telefonu numarası değiştirmek (bazı şeyleri güncelleştirmem gerektiğinden) çok zorluyor. Bu takıntıyı da sahip olanlarınız var mı merak ediyorum açıkçası..

@Rasput
Bende sadece format atma takıntısı var. Cep telefonu numara değiştirme takıntım yok.
Birde o olsa hiç bir gündelik yaşantım olmazdı her halde. Çünkü numarayı değiştirdikten sonra bankalara da gitmek gerekiyor güncelleme için. Zor bir durum. Umarım en kısa zamanda kurtulursunuz.

Dediğine katılıyorum. Soyut olarak temizleme dürtüsü geliyor sanırım bize. Bende bu dürtü ilk olarak telefona custom rom attıktan sonra ortaya çıktı. Aslında o dönem bir travma da yaşadım ve beynimde sanki bir sigorta attı. Ne sebep oldu nasıl düzelir hiç bir fikrim yok.

Doktora anlattım ilgilenmedi. Depresyon ve anksiyeteme de odaklandı.

Üst Alt