Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Olumsuz düşüncelerle nasıl baş ediyorsunuz?

Pickle

Üye
Konular
29
Reaksiyonlar
79
Ben o düşünceleri benim düşüncelerim değil de dışarıdan gelmiş, kurtulmam gereken şeyler olarak görüyorum. O duyguya girmeden sadece gözlemliyorum. Zaten o an daha fazla büyümeden gidiyorlar.
Siz nasıl başa çıkıyorsunuz böyle düşüncelerle?

Kendime boş zaman bırakmamaya çalışıyorum, sürekli bir şeylerle meşgul olmak iyi geliyor. Bir şeyler araştırıyorum, kitap okuyorum, film seyrediyorum... Hiçbir şey yapamazsam Ankara oyun havası açıp oynuyorum. 😀

Arkadaşlar ilaç kullandığınızda bu belirtilerde düzeliyor. Fulsac vermişti bu düşünceleri vesveseleri ortadan kaldırdı

Ben zihnimi boş bırakmıyorum, sürekli bir uğraş bulmaya çalışıyorum. Yoksa zihnim bir sorun çıkartıyor.

insanların şerrinden Rabbim olan Allah a sığınıyorum

Nefret ettiğim kişiler aklıma geliyor 10 senedir de görmüyorum keşke aklıma da gelmeseler .

Daha önce baş hekimlik yapmış sonra özele geçmiş Uzman bir psikiyatristten 1 yıl emdr tedavisi aldım. O zaman bu olumsuz düşüncelerin neden yakınlarımla ilgili olduğunu sorduğumda şeytan en çok onları sevdiğini bildiği için onlarla ilgili düşünceler aklına getiriyor demişti.

@osmangazi,

Bunu gerçekten söylemiş miydi ve o kişi gerçekten tıp eğitimi almış mıydı kardeşim? Buna inanmak istemiyorum! Olamaz. İmkansız bir şey bu. Tıp eğitimi almış hiç kimse işi hurafeye bağlayamaz!

Nefret takıntısı diye bir şey var mıdır? Nefret takintiya dönüşür mü?

@OturanBoğa,

Evet bana terapide söyledi. Ömer Yacı adı. Uzman psikiyatrist. Bir ilçede baş hekimlik yaptı yıllarca. Şeytanı hurafe olarak kabul etmeyen biri. Eşi de psikiyatrist o da kısa süre ilde baş hekim yardımcılığı yaptı daha önce bir hezeyanımı eşine anlattığımda o da şeytan tohumu atar demişti bi konuda o da.

Balkona çıkıp güzel bı müzik dinlediğimde herşey geçiyor bı zaman sonra yanindada soğuk bisiler varsa deme keyfime.

Şeytan işi gücü bıraktı tohum falan atıcak inin cinin işi gücü yokmu kardeşim :D,Benzer psikotik sorunlarım vardı ilaçlarla gayette güzel düzeldi.Bilim asla yalan söylemez.

@sokr@t,

bende bir ara çok oluyordu her gece yatmadan önce gıcık olduğum kişileri düşünüyordum artık bitti Allah'a şükür şimdi başımı kor koymaz mışıl mışıl uyuyorum kimseyi de düşünmüyorum

herşey takıntı olabilir bu hastalıkta

Düşünceler geçene Kadar, Derin ve yavaşça nefes al ver, çok etkili ve faydası oluyor.

@AS3,

Bu adam 40 yıllık psikiyatrist şeytandan bahsediyor vesveseden bahsediyor. Psikiyatrist profesör. Benim eski doktorlarımın söyledikleri bunlar. Dindar psikiyatristleri araştırabilirsiniz. Ayrıca cinden ben bahsetmedim. Kimse ilaca karşı değil ilaç şart. Acı çeken birine ilaç vermemek acımasızlıktır diyen psikiyatrist var.

@OturanBoğa,
Maalesef hocam trde psikiyatrlarin psikologlarin cogu böyle

@Breh81,
Küçük şeylerden mutlu olmayi öğrenmek lazim hocam ben de sizin gibi yapiyorum kahvemi iciyorum sigarami bir yandan da müzik oh dünya yansin kim takar zikine

@osmangazi,
Bu arkadaş azınlık düşmanı iktidar yanlısı biri

• Beğen
Reaksiyonlar: AS3
@Schizollectual
Aslında mutsuz değilim şuan tarif ettiğin şeyi yapiyordum balkondan yaziyorum yani 😅 nereye kadar böyle gidicek onu anlamış değilim hep bı eksiklik ama tamamlarsak sanki hayat daha hoş bi hale gelecek gibi öyle inanıyorum.

dindar psikiyatrist olur mu hiç o zaman şizofren değil cin girmiş der hayır onun öyle inanması da önemli değil hastayı da inandırır ve tedavisini imkansızlaştırır bence de oturan abimizin dediği gibi uzak durun bu profildeki psikiyatrlardan

Bencede inanmayın ben atak geçirdiğim dönemlerde inanıyorum böyle şeylere arkadaşlar olaya sadece mekanik olarak bakın önce bunu tamamlayin makinada mesela yağ eksilir yag koyarsin onun gibi tahlile göre ilerlicen ama bana kalkrsa tamamen komplike bişi kombinasyonla alakalı yani şu anlama geliyor açıklamak gekirse endokrine sağlam bı tahlil ondan sonra da piskolog ile tedavi yaptırmak gerekiyor ben bunu yapamadım yapan varsa helal olsun psikiyatride kan tahlilleri tam bakiyor mu hormonlara falan bilmiyorum 2016 yılında üniversitedeki hocam bana kizmişti ilaç kullandım diye önce endokrinoloji de tedavini olucan ondan sonra yapman gereken birşey varsa yapicaksin kafanı çalismaktan kaldırmican demişti bende zaten canım burnumda okulu bıraktım😅

@osmangazi,

Videonun ortalarına doğru vesvesenin aslında şizofreni olduğundan vb bahsediyor daha önce izlemiştim tamamını,videonun başını izleyerek şeytan vs vs diyorsun 🤣
Neyse siz iyisimi hurafelere inanmaya devam edin...

@Schizollectual,

Psikiyatri konusunda katılmıyorum fakat psikologların çoğu bence yetersiz bilgiye sahip.

@AS3,

Kafa yerine gelince onada gerek kalmiyo sadece sana sorunlarla nasıl baş edeceğini anlatiyo bunu zaten biz bebekken öğreniyoruz çocukken uyguluyoruz yetişkin olunca yaşiyoruz fazla bır etkisi yok bencede ama ailene bile anlatamadığın sorunlarını bazen ona anlatabilir içini dokebilirsin ôtesi yok yani sorunlarla şoyle böyle başa cikabilirsin gibi şeyler biz zaten biliyozda uygulamaya hevesimiz kalmadı anlatamiyoz derdimizi tam olarak sanırım

• Beğen
Reaksiyonlar: AS3
@AS3,

Senin yaşından fazla benim psikiyatrik hastalık geçmişim var merak etme videonun tamamını ben de izledim videonun ortalarında vesvese ve şeytan diyor çok oldu heralde izleyeli hatırlayamadın.videoda 16.48 da bu vesveselerin şeytandan geldiğini söylüyor. Neye inanacağıma izin ver de ben karar vereyim.

Üst Alt