Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS tercihlerimizi yaparken dikkat etmemiz gereken önemli bir konu

Biumut

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Yönetmelik'in 16. maddesine göre, 'ataması yapılan kişiler 2 yıl geçmedikçe tekrar ataması yapılmaz.' Buna göre aldıgımız puanlarla bir kez atanma şansımız var.Tercihlerimizi yaparken çok iyi düşünmemiz gerekir.

Kura içinde bu geçerli sanırım, da bu maddeler nerde yazıyo şuan?

ömss tercih klavuzu ve yerlestırme

selam arkadaslar, yapacagımız tercıhler 2 yıl boyunca gecerlımı? yoksa her atama yapıldıgında yenıdenmı tercıh yapacagız?

ÖMSS puanı ile tercihlerine atanıp memur olanların 2 yıl boyunca başka tercihte bulunamazlar (Yani 2 yıl sonra yapılacak olan yeni sınavla birlikte bu hakkı kazanabilir.)

Tercihlerinde memuriyete atanamayıp açıkta kalanlar istediği zaman 2 yıl içerisinde tercih yapabilir.

Kısacası bu...

O yüzden gidemeyeceğiniz yerleri tercihlerde yazmamaya dikkat etmelisiniz

ÖMKUY dahil olanlarda tercih yapacaklar sanırım ? bunun hakkında bilgi verirmisiniz ?

Bunun amacı haksızlığın önüne geçmektir.

Varsayalım bir kişi tercihini yaptı ve tuttu.
Ataması yapılacak ama gitmedi yada gidemedi.
Gitmeyenin kişinin aynı yeri tercih etmiş ÖMSS sıralamasında bir altındaki kişi haksızlığa uğramış olacak.

Bu sebeple açık kalan kontenjanlara 2 yıl boyunca 2012-ÖMSS dahilindeki ek-tercih veya 2-3.tercih (tabi bunlar olursa) tercih yapamayacak.

Benzer örnek ÖSS'de de vardı ama biraz daha değişik.
Açıköğretim haricinde 2-4 yıllık üniversite yazan birinin tercihi tutarda gitmezse AOBP'de (Ağırlıklı ortaöğretim başarı puanı yada okuldan gelen puan) kesiliyordu.

Arkadaslar merhaba; ben yozgat boğazlıyanda ikamet ediyorum. Ben sadece boğazlıyanı yazacağım ama klavuzda boğazlıyan olarak geçmiyor(yozgat bütün ilçeler yazıyor) ben nasıl tercih edeceğim kaldığım ilçeyi?

kardeş kaldığın ilçeyi bırak ili bulduysan dua et sana uygun kadro olarak;)

arkadas onu biliyorum evet. sadece ben kendi ilçemde çalısabilirim ve onun için sadece ilçemi tercih edeceğim. nasıl yapacağım. çünkü sadece "bütün ilçeler" yazıyor

peki ben ne olacam sınava lise düzeyinde girdim şimdi önlisans diploması aldım nasıl tercih yapacam ne yapmam lazım bilgi weriniz bi madde okudum klavuzda dilekçe ile okuduğun proğramı değiştir diye neyin nesi bilgi veriniz

ilköğretim mezunuyum kod olarak neyi seçmem lazım

Bana tercih konusunda birisi yardımcı olurmu açık öğretim okuyorum henüz mezun olmadım Tercih Giriş Bölümündeyim Program adı vs yazıyor Mezuniyet Tarihi vs buralara ne yazıcam mezuniyet tarihi kaç olacak ?

OzİStar;
mezun olmadıysan tercih yapamazsın çünkü mecburi tercih yaprken diploma mezuniyet tarihi istiyor..

Aynen.. İşte Bu yüzden tercih yapacak arkadaşlara sesleniyorum... Eger gidemeyeceksiniz ve eger kadrolarda istenilen belgeler yoksa sakın ama sakın tercih yapmayın Hem sizin hemde başka arkadaşların yerlerini işgal etmiş olursunuz.

Üst Alt