Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖMSS'ye katılırsam emekliliğim iptal edilir mi?

UĞURR2

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
vergi indirimi ile sgk dan emekli oldum.yaşım 36.ömss 2012 ye katılabilir miyim?eğer katılır da kazanırsam sgk emekli maaşımla ilgili vb. sorun yaşarmıyım?bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim.

arkadaşım ömss'ye katıldın diye emekliliğin iptal olmaz... ancak sınav sonrası ataman olursa yani memur olursan emekliliğin iptal edilir... devlet sana hem emekli parası hemde memur maaşı vermez...

Sınava gir arkadaş,ama kazanırsan ,idare mahkemesine hem emekli maaşını alıp hem çalışabilmek için dava açarsın,biz birçok arkadaşla beraber öyle yapıcaz :) HAK VERİLMEZ ALINIR. pozitif ayrımcılık yasası bize bu hakları tanıyor ..

süpersiniz arkadaşlar ya millet bir maaş alamazken siz 2 maaş alacaksınız tebrik ediyorum

Gökmavim;

Yok öyle bişey...
Açacağınız davada argümanınız ne olacak,neyi savunacaksınız?
Kanunlarda konu net ve açıktır;emekli maaşı alarak kamuda çalışılamaz.
Mahkemeler kanun değiştirmez,talebin kanuna uygunluğuna bakar.
Hem böyle bişey olduğunu düşünün,bu engelliler yararına pozitif ayrımcılık mı,yoksa haksız rekabet mi olur?
Bunun yolu açılırsa başvurmayan emekli olur mu sizce?
Emekli ol,kamuya gir,hem emekli maaşı al hem memur maaşı,dışarısı işsiz engelli dolu olsun umursama,bu kadarına pes derim sadece.

valla bunu bende kabullenemem...eğer ki siz bu davayı açarsanız bende bu davayı açanlar hakkında haksız kazanç elde etmekten dolayı dava açarım... bu iş bu kadar basit değil... insanların pozitif ayrımcılık bahanesi altında bizleri aptal yerine koymalarına izin vermem...

Yukarıda yazdıklarımı okuyanlar belki sınava gireceğimi,işe talip olduğumu ondan böyle yazdığımı sanabilirler.
Ne sınava gireceğim,ne de kura yoluyla işe talibim.
Ben de emekliyim,ama böyle birşeyi uygun bulmuyorum.

Ufuk Bey ,

Emekli olanların bu sınava girmemeleri için bir ana başlık atıp arkadaşları şuurlandırsak yani hem emekli olup hemde bu sınava girilmesinin hak olduğunu ve bunun insani ilişkiler açısından şık olmadığını ve işsiz engelli kardeşlere haksızlık olduğu bilincinin yayılması gerekmez mi ?

emekli olupda memur olacak arkadaşlar size bir tiyoda ben vereyim özürlü maaşıda bağlatabilirsiniz tabiki mahkemeye vererek böylece 3 maaş birden alırsınız

biz engelliler olarak ,her zaman birbirimizin ayağına kurşun mu sıkıcaz? neden acaba hakların genişletilmesini düşünmüyoruz.bugün çalışan engellilerde yarın emekli olacak? temel sorun şudur :biz engelliler: ne zaman hep banacılıktan kurtulcaz ,benim dava açın dememin sebebi ,işsiz olanlara köstek olmak değil aksine hakların genişletilerek yaygınlaştırılması bunun için doğru düzgün işleyen meclislerimiz olmalı yoksa dava açmak yada açmamak ikinci dereceden önemlidir .
sevgi ve dostlukla
her zaman birbirimizi kollamamız temennisiyle :)

emekli biri kamuda işçi olabilir mi yada belediyelerde bunu bilen var mı ???

emekliyim devlet memurluguna atanabilirmiyim

arkadaşlar ben ssk dan emekliyim. Ancak ösym nin açtıgı engelli memur atama sınavına girmek istiyorum. Devlet memurluğuna atanırsam emeklilik hakkım devam edermi yoksa etmezmi bu konuda net bilgisi olan varsa lütfen paylaşsın şimdiden teşekkürler

Emekli statüsünde olanlar ÖMSS'ye katılamaz, atamaları gerçekleşmez. Ya emekliliğe devam edeceksiniz, ya da iptal ettirip ÖMSS'ye gireceksiniz. Ortası yok.

Ve, memur olursanız, emeklilik kriterleriniz vs. tümden değişir. Hiç ama hiç tavsiye etmem.

7. Emeklilerin Yeniden Devlet Memurluğuna Alınmaları
657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 93 üncü maddesinde; "T.C. Emekli Sandığı Kanunu hükümlerine göre emekli olanlardan (emeklilikle ilgili görevlere yeniden atanamayacaklar hariç) sınıfında yazılı nitelikleri taşımakta bulunanlar Kanunun 92 nci maddesi hükümlerine göre kurumlarda boş kadro bulunmak şartıyla yeniden memurluğa alınabilirler." hükmü yer almaktadır.
Diğer taraftan, 5335 sayılı Kanunun 30 uncu maddesi ile de herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı alanların kamu kurum ve kuruluşlarında istihdamlarına ilişkin düzenlemeler getirilmiştir.
Yukarıdaki hüküm çerçevesinde ve 5335 sayılı Kanunun 30 uncu maddesindeki şartlara uygun olarak yeniden memurluğa dönmek isteyen emeklilerin, atanmak istedikleri kamu kurum ve kuruluşlarına başvurmaları gerekmektedir.

bülent bey sınavda yaş sınırı varmı birde olaki sınava girdik atandık gerçekten emekli maaşımız kesilir mi? kazanılmış haklar geri alınabilir mi?yani bu konudaki bilgileriniz dogru ise boşuna sınav hazırlıgı yapmıyalım bu arada size raporu gönderecem ancak beceremedim kızım uygun oldugunda mutlaka gönderecez sınava hazırlandıgı için pek vakti olmuyor ama aklımda mutlaka gönderecem örnek teşkil etmesi açısından

kaan %70 bedensel engelliyim merak etmişsin ya yazayım dedim ayrıca çalışmak sadece para kazanmak değildir bizim gibi agır engelli insanların hayata birşekilde tutunmaları gerekiyor evde tv karşısında zaman kolay geçmiyo insanın üretken olmasından yanayım amacım başkalarının haklarını gasp etmek değil haa unutmadan engelim sürekli ufkunu genişletmen umuduyla kendinize iyi bakın

arkadaşlar yerli yersiz cevap yazıp kalp kırmanın bir anlamı yok.aldığım emekli maaşı 753 tl.bu maaşla 2 çocuk okutup kira vermeye çalışıyorum.şartları hepimiz biliyoruz.tamam durumum birçok insandan iyi buna şükrediyorum.ama aynı şartlar altında benim yerime kim olsa bu soruyu sorardı diye düşünüyorum.ayrıca kimsenin hakkını gasp etmek istemiyorum.herkese engelsiz bir yaşam dilerim.

Anlamadım açıklarmısın.
Emekli statüsünde olanlar ÖMSS'ye katılamaz, atamaları gerçekleşmez. Ya emekliliğe devam

edeceksiniz, ya da iptal ettirip ÖMSS'ye gireceksiniz. Ortası yok.

Ve, memur olursanız, emeklilik kriterleriniz vs. tümden değişir. Hiç ama hiç tavsiye etmem.

Bulent bey Üst satırda emekliler çalışamaz diyorsun, Öte yandan Alttaki satırda farklı

yazıyorsun bu ne anlama geliyor açıklarmısın.

Emekli olma hakkım doğduğu gün emekli olurum. Kişisel olarak bi saniye bile düşünmem

İlle çalışmak istiyorsanız, emekli olduktan sonra sosyal güvenlik destek primi ödeyerek

çalışırsınız...

Ya arkadaşlar bu tür insanlara tahamülüm yok bir yandan arkadaşı 1 maaş alamazken bu akıllılar 2 maaş derdine düşdü bunları tanıyan varsa şikayet etsin

Gökmavim;

Emekli maaşı kesilmeden ne işçi ne memur,ne belediyede,ne başka kamu kurumunda ÇALIŞILAMAZ. Bilgi kesindir.

Ercan;
Emekliler evet maaşını kestirmedem devlet memuru olamaz,hatta kamuda işçi de olamaz kısaca kamuda çalışamazlar. Ancak Bülent'in de dediği gibi SGDP kapsamında ÖZEL SEKTÖRDE çalışabilirler.

Uğur;
hak gaspından ziyade işin kanuni yönlerini gündeme getirmeye çalışıyoruz,birçok arkadaşımız hem emekli maaşını hem de memur maaşını alabileceğini sanıyor.
Şimdi bu arkadaş başvuracak,emekliliğini iptal ettirmesi için yönlendirecekler.Belki ne yaptığının farkında bile olmadan emekliliğini ipatal ettirecek,ve sonuçta devlet memurluğunu da kazanamayacak.Ne olacak peki sonra?
Bu arkadaş o zaman buraya gelip,ben günlerce burada duyurdum,ne biçim paylaşım ve dayanışma yeri burası ki,bir Allah'ın kulu uyarmadı diyecek.
Her durumda tüm arkadaşlarımıza yardımcı olmak paylaşımın ana prensibi,ancak yanlış anlaşıldığımız da oluyor böyle,olsun... Sağlık olsun.

Gökmavim;

Ne işçi,ne memur,ne belediyede ne de başka bir kamu kurumunda emekli maaşı almaya devam ederek ÇALIŞAMAZLAR.

2005 öncesinde emeklilerin kamuda çalışmasına izin veren hükümler yürürlükten kaldırılmıştır,eski yorumlar linkler vermeyiniz.
Aşağıda sgk sitesinden alınan bilgi herşeyi net bir şekilde açıklamaktadır.

Kamu görevlisi olan sigortalılar[FONT=tahoma]:[/FONT]
Hangi statüde çalışıp çalışmadıklarına ve hangi statüden yaşlılık veya emekli aylığı bağlanıp bağlanmadığına bakılmaksızın, 4/c (kamu görevlisi) statüsünde çalışmaya başlayanların 5330 sayılı kanun hükümleri de dikkate alınarak, sosyal güvenlik destek primi ödeyerek aylıklarını kestirmeme hakları bulunmamaktadır.

Üst Alt