Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurga platinlerini aldıran var mı?

GC Skyfall

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Herkese merhabalar.
2018'de geçirdiğim trafik kazasından sonra tanıştım burasıyla.
O zamanlarda ki bilgisizliğim ve korkularım sebebiyle birkaç başlık açıp benimle aynı kaderi paylaşan insanlardan bilgi ve belki de teselli almıştım. Kazanın üzerinden geçen 2.5 yılın ardından düzelen şeylerde oldu düzelmeyenlerde, kader.. Bir şekilde elindekilerle yaşamayı öğreniyor insan, alışıyor da..
Artık belli bir oranda kendimi topladığımı düşünüyorum. Hem mesleki olarak hemde sosyal hayatımda hareketli bir insan olmamın kıymetini ve eksikliğini en çok hissedenlerden birisiyim. Belimdeki 4 kırığın 3'ü önemsiz, biri parçalı kırık olması ve sinirleri sıkıştırması sebebiyle laminektomi yapılarak 8 adet platin takılmış. Üzerinden 2.5 yıl geçmesi ve artık platinlerin beni kısıtlamasından aşırı rahatsızlık duyan birisi olarak platinlerimi aldırmayı düşünüyorum. Bu noktada bu olayları yaşamış, platin kısıtlılığını hissetmiş ve daha sonrasında söktürmüş herkesten bilgi ve tecrübelerini istiyorum.
Platinleri aldırdıktan sonra iyi ki söktürmüşüm, çok rahatladım diyebiliyor musunuz?
Bu platinler alındıktan sonra bizi nasıl bir yaşam bekliyor?
Kronik bel ağrılarınız oldu mu, olmaya devam ediyor mu?
Hareket kısıtlılığınız belirgin derecede serbestleşti mi?
Nasıl hissediyorsunuz?
Sorduğum çoğu doktor platinlerini aldırma omurgan çöker dedi, kendi doktorum hariç.
Platinler alındıktan sonra omurganın çökme ihtimali ve söküldükten sonra çok daha kötü oldu diyen var mı?
Cevap veren, tecrübelerini paylaşan herkese teşekkür ederim.

Doktoruna güven, platinlerim kırıldığı için aldırdım 6-7 yıldır platinsizim psikolojik olarakta sağlık anlamında da rahatım.

Ben de çok hareketli bir insanım.çocuk yaşta platin taktırmıştım.Benim Platini doktorum gerek yok diye almadı. 20 yıl sonra platin kırıldı, vida yerinden oynadı vs.
Doktorum emekli olduğu için başka doktora gittim. Şimdiye kadar niye aldırmadın zaten boşa duruyormuş deyip aldı.Alındıktan sonra rahatlama ve bir hafifleme yaşadım.Ama benim aradan yıllar geçmiş, kaynayan kaynamış zaten. Sizin daha çok yeni. Doktorlar aldırmayın diyorsa zaten asla aldırmanıxı önermem. Pişman olabilirsiniz.benim platinim varken de hareketli bir insandım. Platinim beni farkettirecek ölçüde kısıtlamamıştı.şayet kırılmasaydı aldırmazdım bile.Ameliyat olmak öyle kolay bir şey değil.En basit ameliyatın bile riskleri var.En basiti hastane enfeksiyonu. Allah korusun

GC Skyfall
Evet ben platini T5 kırıktan aldırdım ve çok faydası oldu. Aynı doktordan yaptırmanı tavsiye ederim. Hava soğuk olduğu zamanlar platin var diye sırtım ağırırdı. Ama platini çıkardıktan sonra hiç ağrı olmadı. Platinleri çıkardıktan sonra bir süre korse takıyosun sorun olmuyor.

SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Üst Alt