Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurgada vidalar olan biri ötv’siz araç alabilir mi?

oxzd

Üye
Konular
28
Reaksiyonlar
169
Merhabalar,bir yakınım için yazıyorum.
Kendisinin merdivenden düşme sonucu beline ve omurgasina 10 dan fazla vida takıldı ve %60ortapedi engelli raporuna sahip ötv siz araç alabilirmi?

2. Derece engelli olduğu için alabilir

• Beğen
Reaksiyonlar: oxzd
Ben alamadım omurilik kemiğinde 12 tane platin var. ÖTV den muafiyet heyetine girdim %64 rapor aldım ve açıklama yapılmamış. Ben mi bir yerde yanlış yapıyorum bilen birileri yazabilir mi acaba engelli ehliyeti mi almamız gerekiyor?

• Beğen
Ötv indirimli araç almanız için ortopedik engelli ve kodlu engelli ehliyetiniz olmalı

• Beğen
aslında ortopedik sınıfına girmesi gerektiğinden dolayı verilmesi gerekiliyor yönetmeliklere bakmak lazım

• Beğen
Ayaklarında his kaybı varsa alır. Bende de aynı durum var 14 senedir elden gaz frenli araç kullanıyorum.

• Beğen
@oxzd,

Üstad vites koluna yada sinyallere bir aparat takmayı gerektirecek bir durum varsa ÖTV muafiyeti oluyor yada otomatik vitesli araç kullanmayı gerektirecek bir durum olmalı. Mesela sağ kol 3 cm kısalığa %14 ortopedik engelle bu sene araç alan arkadaşım var.

• Beğen
@oxzd parmaklarında hissislik varsa çok uğraşman lazım ehliyetiniz bile yenileme olmayabilir sağlıklı arkadaşımın ehliyeti b parmaklarında hissislik ve uyuşma olduğu için hala Ehliyetini yenileme ye uğraşıyor heyet ameliyat olda gel dedi en son

• Beğen
Üst Alt