Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilik felci rehabilitasyonunda yeni egzersiz yaklaşımları [Bilgi]

fzt_murat

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
omurilik felci rehabilitasyonunda hastanın kol,karın,sırt kaslarını kuvvetlendirmekle beraber bacakların pozisyonlarında değişiklikler yaparak üst bölgedeki kasılmayla gücü aşağı göndermek hedeflenmiştir ki buda hastaların bacaklarındaki kuvvetlendirmeyi dahada arttıracaktır ve bunu egzersiz fizyolojisi uzmanlarıda hastanın durumuna özel olarak verilmesini önermektedir yani her hastaya aynı hareketler verilmemelidir.gücün aşağıya aktarılmasında en büyük katkı damarlarının gevşek olması ve dolaşımın yeterli olmasıdır eğer hasta iyi bir fizik tedavi görüyorsa ve uzun süre aynı cihazla yürümüyorsa güç aktarımı daha kolaydır.

FZT MURAT BAYRAK
fztmuratbayrak@hotmail.com

ABD DE BU YAKLAŞIMLAR ÇOK YAYGIN KULLANILIYOR

Türkiyede genelde hastalar hep aynı fizik hareketlerinden sıkıldıklarından ve düzenli fizik tedavi görmediklerinden hastalar fizik tedavi ve rehabilitasyonun etkin olmadığını düşünüyorlar.halbuki dünyada felç konusunda yıllardır fizik tedavinin etkinliği görülüyor ABD de omurilik rehabilitasyonunda fizyoterapistler uzmanlaşıyorlar bunu ülkemizdede yaygınlaştırmaya çalışıyorum.

saygılar
fztmuratbayrak@hotmail.com

esmerim,Murat Bey'e sormuşsunuz ama ben cevaplandırayım sorunuzu.boyun platini için ''cervical implant'' terimi kullanılır.

Çok önemli bir konu neden böyle atıl kaldı anlamadım.
Yedi senedir omurilik felçliyim. Hastaneden çıktığımdan beri hastanedeki fizyoterapistlerin gösterdiği şekilde her gün pasif egzersizlerim yapılıyor.
Aile fertlerimin yaptığı bu egzersizler 15 dk kadar sürüyor.
Bu egzersizlerin yapılmasında omurilikteki zedenin iyileşmesi hedeflenmiyor tabiki. Felç halinin giderilmesinden ziyade özellikle eklemlerin çalışır halde kalması amaçlanıyor. Ayrıca kas ve damar sistemine de faydası var. Kas ve eklemler çalışır halde tutulursa uzuvlarda şekil bozuklukları önlenmiş oluyor. Ayrıca gelecekte olası tedavi yöntemlerinden nasiplenebilmemiz öncelikle kas ve eklemlerin çalışır halde kalabilmesiyle mümkün olabilecek.

Bu yüzden prpfesyonel bir destek alamıyorsanız bile aile fertlerinizin günlük pasif egzersizlerinizi yapması için bir doktorla konusulabilir. Asla ihmal edilmemesi gereken önemli bir konu.

Evet söylenenlere katılıyorum ,öncelikle fizyoterapislerdenden yardım almalılar ,evde yapılacak egsersizlerin yapabileceğimiz kadarını biz, yapamadıklarımızı aile bireylerinden yardım alarak yapmalıyız.Yatar hastalarda nefes alıp verme egsersizleri ihmal edilmemeli,belden aşasını kullanamayan hastalar kol kaslarını kuvvetlendirmeli,herkeze geçmiş olsun.

Üst Alt