Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilik felci sonrası oluşan yanma ve sizlamalar ne anlam ifade eder?

Konular
24
Reaksiyonlar
0
merhaba oncelikle herkese gecmis olsun ve acil şifalar diliyorum.trafik kazasi sonucu t12 omurilik zedelenmesi 5 ay oldu kazanin ustunden geceli. son 3 gündür bacaklarım ve ayaklarım yanmaya başladı ve arada şiddetli bir şekilde titreme oluyor.hergun uzun yurume cihaziyla 20 tur falan yürüyorum.yatakta yapmam gereken egzersizleri ise gunde en az 3 kez yapiyorum sizce gelismeler nasıl? yanma ve titreme iyiye işaret midir?

Yanma ve titremelere bir anlam yüklenmez genelde. Ama zaten yürüme çalışmaları olsun standart fizik tedavi hareketleri olsun mutlaka fayda sağlayacaktır. Çalışmaya, kendi başınıza yapabildiğiniz her şeyi yaparak kaslarınızı diri tutmaya, yatak yarasından korunmaya ve kilo almamaya özen gösterin

Not: Tekerlekli sandalyeden yatağa, arabaya, koltuğa vb. geçmek için üst gövde ve kol kaslarınızı da iyi çalıştırın mutlaka. Bu tür geçişler yaşamınızı kolaylaştıracak en önemli hareketlerdir.

Kendi imkanlarınızla ayağa kalkıp yürüyebiliyorsanız işte gerçek gelişme odur. Yanmaymış, titremeymiş, elektrik çarpmasıymış hepsi hikaye. Eğer iyileşecekseniz zamanla mutlaka bu gerçekleşir, iyileşmeyecekseniz bu da Takdiri İlahi... Abartmadan günlük egzersizlerinizi yapın gerisini zamana bırakın...

Görelim Mevlam neyler, neylerse güzel eyler...

Öncelikle geçmiş olsun ;
Sinir sistemi karmakarışık inşanlah iyiye işaret olur.Hep merak etmişimdir kolunu kaybeden biri kolu varmış gibi ağrısını duyar.Bir tavuğun başı kopar, kanat cırpmaya devam eder enterasan değilmi.Benim ayaklarda ameliyattan sonra his hareket yoktu, ilk zamanlar yatakta ayaklarım uzanmış vaziyetteyken kasılma oluyordu ayagımı kendime çeker gibi.Hep iyiye işarettir dedim nitekim öyle oldu 5-6 ay sonra hareket geldi.

ben 18 senedir omurilik felciyim.bacaklarım yeni yeni haraketlenmeye başladı.ağrılarım iyice arttı.2 aydır fizik görüyorum bu arada geçmiş olsun.

bülent bey sizin seviyeniz nedir.

Ahmetdursun hareketlenmeye başladı derken kendiniz kıpırdatmaya mı başladınız bunu mu demek istiyosunuz? Benim bildiğim hiç his ve hareket yoksa yanma veya sızlanmalara ümit bağlamayın:((

evet kendim kıpırdatmaya başladım.artık bacaklara direnç vermeye başladık.

elektro terapi ve fizik alıyorum.

Ahmetdursun arkadaşım yıllardan sonra hareket ettirmeye mi başladım yani bu müthiş bir gelişme darısı bana çok heyecanlandım şimdi benim onbir yıl oldu ben de hareket ettirebilir miyim acep ölü gibi benim bacaklarım his de yok hareket de yok yarım bir vucutla yaşıyom sanki :(

ahmet dursun elektro terapi alıyorum dedin. nerede tedavi görüyosun yardimci olurmusun? elektro terapi aldiktan nekadar sonra his gelmeye başladı

Ahmet dursun elektroterapi sonucunda mı hareket ettirmeye başladın...hareket edince his de gelebilirmiş sende his var mı... elektroterapi nasıl bir tedavi anlatır mısın

Hastam 4,5 ay önce; ateşli silahla ağır yaralandı. Sonuç T-12 seviyesinde tam kesi. Fizik tedavi görüyor, günlük eksersizlerini yapıyor. En büyük sıkıntımız; ağrıları, çok ağrısı var, ne yapacağımızı bilemiyoruz. Günde 300x2=600mg pregabarin tablet alıyor ama yeterli değil. Aranızda böyle bir sıkıntısı olan varmı? Bu ağrılar devam mı eder, ağrının olmadığı dönemler de olurmu? Bilgilendirirseniz memnun olurum.

Kardeşim yanma lar sinirlerin harap olduğunu gösterir ben kendim den örnek vereyim sıcak havalarda yanar sıcak diye soğuktan da yanma yapar.sende ne zamanlar yanma yapıyor takip et

Sondurumunız nedir? Yürüyebiliyor,tuvalet ihtiyaçlarınızı istemli olarak yapabiliyor,cinsel yaşantınızda sağlıklı olabildiniz mi?

kaslarım daha yeni yeni sertleşmeye başladı. herhangi baskabir gelisme yok

Anladım, bence günde 20 tur çok fazla.. Zaman açısından günlük 2 en fazla 3 kere 30-45 dklık yürüyüş yapılmalı, fazlası zarara sebep olabilir

Üst Alt