Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilik felcinde bacaklarda donma derecesinde soğukluk ve terleme..?

OturanBoğa

Yönetici
Konular
678
Reaksiyonlar
1,363
Bacaklarda donma derecesinde soğukluk ve terleme

5 yıldan beri T5 seviyesinden felçliyim. Son on gündür acayip bir durumla karşı karşıyayım.

Hayatımda hiçbir değişiklik ve sağlık yönünden hiç bir sorun olmamasına rağmen on gündür -sadece geceleri uyurken- bacaklarımda aşırı soğukluk ve beraberinde terleme olmaya başladı. Gece yatağa girdikten yarım saat sonra ayaklar donmaya başlıyor. Gündüz uyandıktan yarım saat sonra her şey normale dönüyor; bacak ısısı normal ve terleme yok! Geceden hiçbir iz kalmıyor. Hiçbir anlam veremiyorum.
Önceleri soğukluğun sebebi olarak dış ortamı düşündüm. Ama sonra ne kadar örtünürsem örtüneyim bacaklarımın ısınmadığı gibi daha çok terlemeye başladığını gördüm.

Acaba bu durumla karşılaşan başka arkadaşlar var mı?

Adaş terleme mi dedin?Nasıl terleyebiliyorsun bacaklarından bunu anlayamadım.Benim bildigim hissedemiyorsan terliyemezsinde?Benim ayaklarımdada sogukluk oluyor bazen ama bu anlattıgın kadar degil...Gecmiş olsun ...

Evet herkes "terleme olmaz" der ama ben cins olduğum için, terler bacaklarım :)
Hatta bazen şakır şakır terlediği bile olurdu...

Arkadaslar selam

Terleme dediz Oturanboga kardes, ben 8 yil once omurli felc oldum, ilk yillar terleme olmadi ama 3 yil ola ben de terliyorum.Sizden farkli olarakben gunduzleri de terliyorum.hem de lafla diyilecek diyil.Sanki elbisemi suya salmislar. Bende bi yerim ariyinca, ya soguk olunca hemen spastik tutuyor ve terliyorum. Hiss etmediyim yerden asagi terliyor. Allah size Sifalar versin, icinde bizlere de. Amin! Eyer bu konuda bildiyiniz bi sey olursa yazin lutfen.Tedavi etmek mumkunmudur diye.Allaha emanet

geçmiş olsun bülent.

benim bacaklarımda terleme degilde sol ayagım benim kazadan beri buz gibi olmasına rağmen sag ayagım sürekli sıcak.
ama yanma olayı her iki ayak altında aşırı derece oluyor önceden çok rahatsız etmekteydi ama alıştım artık.
terleme işini dersen biraz abes ama benim bacaklarımın arasında hergün aşırı terleme oluyor hergün her şartta terleme oluyor.
ben aşındım banyo olmaktan su faturalarını görme :)

Bu başlığı 4 sene önce açmışım. Yazdıklarım o günlerde oldu, çözümünü bulamadım; ve/fakat sonra geçti gitti. O günden beri bu tür bir şey hiç olmadı.
O zaman neden oldu bu, sonra neden geçti, daha sonra neden olmadı, en küçük bir fikrim bile yok.

Sevgili Bülent 4 yıl önce yazdığın sorunu ve şimdi olmadığını okudum ve çok enteresan geldi, acaba sinirler geri mi gelecekti. Keşke diğer hücreler gibi sinir hücreleri de yenilenebilse. Belki yıllar sonra buna bir çare bulunabilecek ( biz göremeyiz o günleri ama ) . Hep şunu düşünürüm bilim kurgu filmi izlediğim zamanlar özellikle; keşke elektrikli cihazlar monte edilebilse hasar gören sinirlerin yerine, bilgisayar chip gibi, kesin buna benzer çareler bulunacak ilerde. Öte yandan insanın kalbi attığı ve gönlü olduğu sürece diğer tüm engeller tekneloji ile giderilmeli, asla ete kemiğe bacağa kola bakılmamalı, insan aklıyla var olur kalbiyle yaşar.

sevgili bülent, yıllar içinde o ana kadar olmayan değişik bir durumla karşılaştığımda çevremde bulunan eş dost akraba ve komşulardan meydana gelen uzman heyetinin ilk teşhisi şu olurdu "can geliyo can" ben de aynısını söylüyorum "can geliyo can" :)
şaka bi yana bende de terleme 10 sene sonra falan başladı ama vücudumun sadece sol tarafı.

---
atlamışım yaa 4 sene önceki habermiş.
:oops: :oops:

Özellikle soğuk havalarda his olmayan sağ ayağım acaip şekilde soğuk oluyor.Ama bende terleme mevcut değil.Isıtmak için baya bir uğraşıyorum.l4-l5 s1-s3 seviyesinde hasar mevcut bende de

Selamlar

Terleme icin bi ameliyyat falan var mi acaba. Saglam insanlarda ele ayak terlemesine karsi bi ameliyyat oluyorlar, kilipsli ets diye bi sey.Acaba bize de bi yardimcisi ola bilir mi? Her kese sifalar diliyorum.

benimde sağ bacağım 2 yıl 10 ay sonra terlemeye başladı yani dün akşam, geçen süre içinde hiç terleme olmamıştı, bardağın dolu tarafından bakınca insan mutlu oluyor...

üşüme-terleme

selamlar,ani tansiyon düşmesinde ter boşanır, ter vücudu soğutarak damarları büzer ve tansiyon tekrar çıkar. Burada üşüme organa az kan gittiğini gösterir.terleme ile o bölge soğutulunca daralan damarda kan basıncı artar ve uzvun her yeri kanlanarak ısınır.üşüyünce masajla kan dolaşımını arttırmak faydalı olabilir.SEVGİLER.

bacakların üşümesi

arkadaşlar beş yıldır omurilik felciyim bu günlere kadar bacaklarım hep normal ısıdaydı hatta ilk bir yıl falan aşırı terleme oluyordu bacaklarımdan su gibi akıyordu.ama son iki gündür bacaklarım buz gibi ne yapsam ısıtamıyorum yatakta üzerimde beş kat sarılmış durumda ama nafile ısınmıyor aynı sorunu yaşayan arkadaşlar varsa beni bilgilendirirseniz sevinirim teşekkürler

OF'inde bacakların soğumasına karşı önerileriniz..?

aRKADASLAR OF'LIYIM BACAKLARIM BI SOGUDUMU KOLAY KOLAY ısınmıyor bununla ılgılı ne onerırsınız...

valla benim sağ ayak sürekli buz gibi solda tam tersi terliyor:))
doktora sordum normaldir dedi,yani oflilerde bacaklarda yanma soğuma uyuşma vb.durumlar olabilir dedi.
bilgisi olan arkadaşlar varsa paylaşsın bizde öğrenelim

Üst Alt