Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilik felçli olup yürümeye başlamaya dair deneyimlerinizi yazar mısınız?

BurakAydın

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Forumda bu konu hakkında bir yazı göremedim ve de açmaya karar verdim var ise de kusura bakmayın.
Omurilik felçliyim ve iyileşme durumum söz konusu ama bu süreçte nelerle karşılabilirim veya iyileşmeye başladığını nasıl anlayabilirim benden tecrübeli arkadaşlarım ve büyüklerim tarafından birinci elden dinlemek isterim. Aynı semptomları yaşarız diye düşünmüyorum tabiki de ama mantık olarak kesişen yerler olucaktır illaki.

Neden omuriliğin hasar aldığı önemli.Cok büyük hasar yoksa ki kendinde iyileşme hissettiğini yazmışsın.Onemli olan dengeni saglaman.Ondan sonra bacak ve ayak kaslarının kuvvetlenmesi lazim.Mumkun olduğu müddetçe egzersiz ve fizik tedavi almalısın.Kaslarini kuvvetlendirdikce yürüyüşün duzeldikce ve denge yerine geldikçe rahatlarsın.

Cihazsız ayakta durup zar zorda olda adım atmaya başladığında iyileşmişsin demektir.

BurakAydın bende omurilik felçli yim l1 kırığı parapleji yim Kanedyen desteği ile yürüyorum iki ayağımda kisa afo var ayaklarimda deynekle yoruyorum itme cekme hep var ama desteksiz zor yürüyorum 3 sene oldu idrar yapabiliyorum bez kullanmıyorum ama biryere giderken hep kacak olur diye korkoyorum malum gaita bolgesi ni hisstmiyorum vs vs senin ne zaman oldu ve seviyen nedir

Benim birkaç yerden kırık var t5 t8 ve t9 ama bu kırıkların sadace t9 u baskı yapmış doktorların dediğine göre. Şuan ayak desteksiz ayakta duramıyorum henüz bir kas hareketine ulaşamadım ama sağ bacağımdaki dokunma hisleri gün geçtikçe artıyor. Sol bacagımda ise kemik ağrısı var hareketlerde onuda hissedebiliyorum. idrar tutamıyorum henüz ama anlıyorum dolduğunu ve kaçtığını. spastisite mevcut bu aralar azaldı gibi ama yinede can sıkıcı olabiliyor bazen. büyük geldiğinde de arada anlıyorum ama kuvvet uygulayıpta rahat bir şekilde yapamıyorum. 5temmuz 2019 da oldu kaza yaptım. kafamın içinde bacaklarımı bilekten aşağı yukarı oynatabiliyorum kuvvetli bir şekilde ama normalde herhangi bir hareket olmuyor.

Üst Alt