Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Omurilik felçlilerde Botox ameliyatı..? [Soru]

devogulo

Üye
Konular
22
Reaksiyonlar
0
ARKADAŞLAR 3 AYDIR ÖNLEYEMEDİĞİM İDRAR KAÇAKLARIMIN SONUCUNDA KOCAELİ ÜNİVERSİTESİNE GİTTİM VE BANA BAKAN DOÇ.DR. BOTOX YAPILMASI GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİ. BURAYA KADAR HERŞEY TAMAM ANCAK SÖYLEDİĞİNE GÖRE BU BOTOX İŞLEMİNİ SSK KARŞILAMIYORMUŞ VE AMELİYAT İÇİN 1500 YTL PARA ÜNİVERSİTEYE YATIRMAM GEREKİYORMUŞ...
DAHA ÖNCEDEN BOTOX İŞLEMİ YAPTIRAN ARKADAŞLARIMDAN RİCAM PROSEDÜR GERÇEKTEN BÖYLE Mİ İŞLİYOR VE BOTOXU YAPTIRMANIN BİR FAYDASINI GÖRDÜNÜZ MÜ? AYRICADA İDRAR KAÇAKLARI KONUSUNDA KALICI BİR ÇÖZÜM MÜ, TEKRARLAMA OLASILIĞI VAR MI?

ŞİMDİDEN YARDIMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER ALLAH HERKESE ACİL ŞİFALAR VERSİN...

Evet, SSK karşılamıyor. Yeni bir gelişme olduysa bilmiyorum.
Botox geçici bir çözümdür. Bazen 6 ay bazen 1 sene rahatlatır. Kişiye göre değişiyor.
Botox olan arkadaşlar tecrübelerini yazarsa çok iyi olur. Botox nasıl zerk ediliyor, işe yarıyor mu, avantajı-dezavantajı nelerdir?

Botox faydalı ama belli bir süre sonra etkisini kaybediyor.Yani geçici etkisi var.Bi arkadasım yaptırdı. Ondan biliyorum..

BOTOX TAM OLARAK NASIL BİR OPERASYONDUR, YAPTIRAN ARKADAŞLAR BİLGİLENDİRİRSE SEVİNİRİM...
BENDE HAFTAYA PERŞEMBE KISMETSE YAPTIRACAĞIM ANCAK KALICI ÇÖZÜM OLMAMASI VE ÜSTELİK 1500 YTL ÖDEMEK KÖTÜ OLUR. 6 AY SONRA TEKRAR YAPTIRMAK GEREKİRSE AYNI EZİYETLERİ VE MASRAFLARI YAPMAK GEREKECEK.. BU İŞİN KÖKTEN ÇÖZÜMÜ YOKMUDUR ARKADAŞLAR...

Geçen Ağustos ayının son haftasında yaptırdım mesane botoksunu. Ben de 6 ay olmasına karşın henüz etkisi sürüyor.Zaten 4 ay ile 6 ay sürer demişlerdi .Ama bazı hastalarda 8 bazılarında 12 ay sürenlerde oluyormuş.
Botoks bilindiği üzere bir zehir mesane kaslarımızı geçici bir sürfe felç etmeye yarıyor.Operasyon öncesi odanızda size bir iğne yapılıyor ve siz sersemliyorsunuz ameliyathaneye gittiğinizde uyumuş oluyorsunuz.
Mesane içne yaklaşık 40-50 noktaya enjekte edilmesi şeklinde oluyor.Ameliyathane ortamında yarım saatlik bir operasyon günlük yaşantımızı etkilemiyor.
Duyduğuma göre en geç 2 yıl sonra ssk karşılayacakmış botoks ücretini :)
Zaten şimdi botoksu biz alırsak sskoperasyonu ücretsiz yapıyor .

BENİM BOTOX AMELİYATI MARTIN 15 DE KESİNLEŞTİ...
FİZİK TEDAVİ DOKTORU KASIKTAN, ÜROLOJİ DOKTORUDA MESANEYE YAPACAK...
AMELİYATTAN SONRA AYNI GÜN TABURCU OLUYORMUYUZ EĞER BOTOX AMELİYATI YAPTIRAN YADA BİLGİSİ OLAN ARKADAŞLAR YAZARSA SEVİNİRİM

sadece bu benim fikrim...ben botox ,filan inan miyorum..ben cook cektim ve hala cekiyorum,oyle kacaklar bitseydi ben yaptirirdim..ve inanmiyorum..bi daha dusun..arastir.. bu kasa,goze yapilan,a benzemez.

GEÇİCİ ÇÖZÜM DİYORLAR AMA NE OLACAKSA OLSUN DENEMEK İSTİYORUM İDRAR KAÇAKLARINDAN BIKTIM ARTIK.....

merhaba devagulo. geçmiş olsun. Tarihte bi aksaklık olmadıysa operasyonu geçirmiş olmalısın. Aramıza katılmanı ve tecrübeni paylaşmanı sabırsızlıkla bekliyoruz... :)

durum ne ne oldu ..nasil oldu bi merakla bekliyorum ..anlat ne olur..?oldusa...saglicakla..

MERHABA ARKADAŞLAR 15.02.2007 DE BOTOX AMELİYATI OLDUM VE AYNI GÜN TABURCU EDİLDİM. YALNIZ BENİM BOTOX İŞLEMİ MESANEYE YAPILDI..GEÇEN HAFTA HABERLERDE EGE ÜNİVERSİTESİNDE BOTOX İŞLEMİ YAPILIPTA AYAĞA KALKAN ARKADAŞIN DURUMUYLA BENİM DURUMUM FARKLI...BOTOX GENEL ANESTEZİ ALTINDA NARKOZ VERİLEREK YAPILDI VE İŞLEM 1,5 SAAT SÜRDÜ ANCAK İDRAR KAÇAKLARIM HALA DEVAM EDİYOR ETKİSİNİ NEZAMAN GÖSTERECEK BİLEMİYORUM YADA HAKİKATEN BİR FAYDASI OLACAKMI ONUDA BİLEMİYORUM.İDRAR KAÇAKLARIMDAN BIKMIŞTIM VE EN SONUNDA BOTOXU YAPTIRMAK ZORUNDA KALDIM .15 GÜN SONRA DOKTOR KONTROLE ÇAĞIRDI

botox tedavısını ben uzn zaman önce ayak bileklerımdekı sertlesme ve kasılmalar ıcın yaptırdım.6 ve 8 ay arası faydası oldu.kasılmalarım kalmadı artık ama sertlesme malesef devam edıyor.botox yaptırdı yurudu haberınede ınanmadım acıkcası.eger oyle bı gelısme yasansaydı bende yasardım.
gecmıs olsun sanada....

buarada idrar kacakları ıcın yılda hıc deılse bı kere ürodinami yaptırmanızı tavsıte edecem.mesanenin durumunu ayrıntılı sekılde gösterıyor ve alınan sonuc dogrultusunda ürolog doktorunuz sizi yönlendırecektır ne yapmanız konusunda...

ddm_76 SİZEDE GEÇMİŞ OLSUN. BEN BOTOXU İDRAR KAÇAKLARIM İÇİN YAPTIRDIM VE DOKTOR SİZİN DEDİĞİNİZ GİBİ 3 AY SONRA ÜRODİNAMİYE ÇAĞIRDI. BOTOXU YAPTIRALI 8 GÜN OLDU VE İDRAR KAÇAĞIMDA AZALMA OLDU BİRAZ GERÇİ ETKİSİNİ 10 GÜNDEN SONRA GÖSTERMEYE BAŞLARMIŞ...BENİN KORKUM GEÇİCİ BİR TEDAVİ YÖNTEMİNİN OLMASI...

ddm_76 o botox oldu yürüdü denen kader kurbanı benim
ne yazıkki böyle bi yalan habere bilmeyerek malzeme oldum benimde çok fazla kasılmalarım var ayaklarıma 2 yıl içinde 6 kez botox yaptırdım kasılmaları epeyce azalttı ama artık yaptırmıyorum ve hala kasılmalarım var tek çarenin gün içinde sürekli germe yapmak olduğunu anladım ama şimdi kaçaklar için botox düşünüyorum ama yapan çok az kişi var mesaneye botox yapan diğer arkadaşlarında tecrübelerini yazmalarını istiyorum

BOTOX ENJEKSİYONUNU NEREYE YAPARSAK YAPALIM GEÇİCİ BİR RAHATLAHA ODA HERKESE OLMUYOR ( Kİ BANA OLMADI HİÇBİR FAYDASINI GÖRMEDİM)... ARDINDAN TEKRAR AYNI EZİYETLER VE MASRAFLAR DEVAM EDECEK ... O YÜZDEN BEN ARTIK DOKTORUM DEMESİNE RAĞAMEN BOTOX İŞLEMİNİ YAPMIYORUM..... BANA KALIRSADA BU İŞTE ÇOK GÜZELDE PARASAL RANT DÖNÜYOR... BEN KOCAELİ ÜNİVERSİTESİNDE YATARKKEN ORADAKİ HASTALARLA GÖRÜŞTÜĞÜMDE GELENE GEÇENE BOTOX İŞLEMİ YAPIYORLARDI....NE BİLEYİM İŞTE MESANE RAHATLATMAYA BOTOX KASLARIN GEVŞEMESİNE BOTOX , NEYSE BU BOTOXUN HİKMETİ.....BANA SORARSANIZ GEÇİCİ BİR RAHATLAMA SAĞLADIĞINDAN YAPILAN EZİYETLERE VE MASRAFALARA DEĞERMİ DİYE DÜŞÜNMEK GEREKİR DİYORUM....
HERKESE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM.........

yani ,dostum... sidik kaciyorr..oyele degilmi...? bende iki amaliyat halla ..ankara yeni baglanan kizilirmak hatti bile ,bana misin demez.....

Üst Alt