merhaba arkadaslar..
bu konuda faruk 34 arkadasımıza katılıyorum..hastalıgım hakkında tam olarak tıp terımlerını kullanamasamda, genel bır ıfade ıle ben de bırseyler anlatmak ıstedım..oncelıkle benım dırsek ve el bılegımde eklemlerden ve kas gelısememesınden dolayı kısıtlılık var..ve kucukken sag bacagımda hafıf bır şişlık vardıı.. pek tabıı bunun uzerınde cok durulamadı.. sonrasında okul vs derken bu olay gelıstı ve buyudu..2007 yılında ellerımdekı sorun yuzunden amelıyat olmak ıstedım.. cunku onceden ellerımı ıstedıgım gıbı kullanamıyordum ve hep yardım alıyordum.. gercı hala gerekn durumlarda alıyorum..
ellerımden amelıyat olmak ıcın hacettepe unıversıtesınde ortapedı kısmında bır doktora gıttım..MR ve röntgen vs hallettıkten sonra ; doktorun ılk sorusu bana ayaklarında da aynı problem varmı ? dedı..bende hayır dedım..(kist olusan ınsanların el ve ayaklarında bu sorun goruluyormus, ayrıca ellerimde de kuvvet kaybı var) ellerınden once ıstersen sen omırılıkte olusan kist için bır gorun dedı..ve hacettepedekı butun doktorlara ( bu konuda uzman olanlara) tek tek MR gosterıldı ve acıl amelıyat denıldı... kıst olusumunun baslangıcında ellerde ve ayaklarda hareket kısıtlılıgı ,kuvvet kaybı ve zamanla hıssızlık olusuyormus..benım MR ı goren doktorlar dırekt daha once senı bu konuda uyarmadılarmı dedıler..basından bellıymıs yanı..
ve ben aynı gun ıcınde ıkı kez amelıyat oldum..12 saat amelıyatta kaldım. hemen ayaga kalkabılecegımı soyledıler, fakat ben ılk amalıyattan cıktıktan sonra sag bacagımı hıc hıssetmıyordum..tekrar gırdım amelıyata..suanda durumum ıyı..fakat bu kıstın tekrar olusabılecegını soyledıler..
bende kısmı felc olusmustu..sag bacak ust kısmı, belde hıssızlık ve sag bacak altına yayılma vardıı..Allah şukur suanda ıyıyım ama, amelıyattan sonra sınırlerle oynadıkları ıcın, sol bacakta şişme ve karıncalanma olmaya basladı..ve suan anlayabılıyorumkı şişen yer zamanla karıncalanıp hıssızlesmeye baslıyor ve bu sekılde yayılıyor..
kesınlıkle amelıyat şart bu konuda..çok rısklı bır amlelıyat ama malesef
( amelıyat olmassa felc oluosunuz
( yanı ıkı sekıldede cıkıs yok..ama doktorunuzu secerken lutfen dıkkat edınn..benım amelıyatım basarılı gecmedı..ve suan MR çektırmeye korkuyorum:S bu konuda cok ıyı uzman arastırması yapılması taraftarıyım. .cunku cok sıkıntısını cektım..
1 yıl kadar fızık tedavı gordum..fızyoterapıstlerın soyledıklerını ve yapmanız gereken egzersızlerın mutlaka yapılması şart..cok bunalsanızda sıkılsanızda yapılcak..cunku ben duzenlı yapmadım ve sag bacakta kas gucsuzlugu var..ellerınızde, ayaklarınızda hareket kısıtlılıgı var ıse, ayrıca bayanlarda hormon bozuklugu, adet duzensızlıgı, vucudun herhangı bir yerınde hafıf bır sıslık ve karıncalanma fılan lutfen bır uzmanla gorusunn..
ve faruk arkadasımızın dedıgı gıbı el ve ayaklardakı kuvvet kaybı varsa mutlaka ıyı bır uzmanla gorusun..herkese çok gecmıs olsun dıleklerımı ıletıyorum..ve lutfen ıyı bır arastırma yapmadan sakın kendınızı rıske atmayın..