Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Onkoloji hastalarının yeni hastalık listesindeki rapor oranları

isah

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar, 2021 SGK genelgesindeki hastalık listesine bakıldığında onkoloji dışındaki hastalıklarda ağır-orta-hafif dereceler varken onkolojide sadece ağır derece var. Yani onkolojiden %40 raporu olan engelli birey hafif derecede çalışma gücü kaybı oranı alamayacak mı. Yani diğer hastalıklardan %40 çalışma gücü kaybı olan engelli yaşlılık aylığına hak kazanabilirken onkoloji hastaları sadece %60 ile malûl emeklisi mi olabiliyor. 2021 yönetmelik sonrasında onkolojiden %40 rapor alıp emekli olabilen var mıdır memur olarak.

Emekli olamaz emeklilik hakkı yok 60 la 15 yıl 3960 primle engelli emeklisi olabilir birde malulen hakkı var 60 almak içinde ölümcül olman gerek SON EVRE falan Bülent bey daha iyi bilir benim tahminim bu yönde

(Gölge)
OturanBoğa

Dün forumlardan birinde sosyal güvenlik uzmanı birine sordum aynı konuyu o da benzer şeyler söyledi, fakat 4C den 4A ya geçip 1260 gün pirim yatirirsam o statüde emeklilik hakkı dogabilecegi gibi bir seçenek üzerinde durdu. 4A sigortalılarınin yeni yönetmelikten etkilenmediğini biliyorum fakat sonradan 4A ya geçtiğimizde balthazar ile %40 alıp engelli emeklisi olabilir miyiz.

Üst Alt