Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Önlisans makine mezunuyum bilgisayar dükkanı açabilir miyim?

bilal.tan

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
önlisans 2 yıllık makıne bolumu mezunuyum.fakat 3.5-4 yıl bılgısayar guvenlık sıstemlerınde calıstım blgisayar uzerıne bır ısletme acabılırmıyım?
dıplomam makıne olmasına ragmen ve ıs yerı acma belgem olmamasına ragmen acılabılır mı?

Her şey için her türlü işletme açabilirsiniz. İşyeri açma belgesi belediyeden alınan basit bir ruhsattır. Götürür harcını yatırır, ruhsatı alırsınız.

Siz yeterki açtığınız işyerine müşteri bulun.

MeTePe
dıplomam farklı alan uzerıne ve ustalık belgesı olmasına gerek yok dımı? kımılerı dıyor dıploman farklı ustalık belgende yok dıyorlarda acamassın dedıler
ama bır fııl 3 4 sene calıstım bılgısayar sektorunde

dükkanı açarsın işini de yaparsın kimin diploması var bu işleri yapanların iyide yapacagını düsünüyorum

emogumo sızde dogru soyluyorsunuz ne bılıyım herkes bısey soyluyorda olumsuz olarak
peki ilk yapmam gereken sey nedir yanı nerden baslamalıyım?

dükkan açmak için gerekli ruhsat evraklar vb şeyleri arastırarak baslayabilirsin

emogumo onları arastırdımda ılk nereye basvurcaz onda cekıncedeyım dukkan tutup ıcını duzdukten sonra mı ruhsat oluo nasıl oluyor

Arkadaşım, ilçe belediyesine gidip işyeri açacağınızı söyleyin. Ne evrak gerektiğini, ne kadar harç ödeyeceğinizi vs. size söylelerler. Ayrıca bir muhasebeci ile görüşmelisiniz. O da size hangi defterleri tutacağınızı, vergi dairesine vs. nasıl başvuracağınızı falan anlatır. Şirket falan kuracaksanız o işleri de ücret karşılığı yaparlar.

Siz kenidinize yer tutup içini döşiyeceksiniz. Yapmayı düşündüğünüz iş meslek odası kaydı falan gerektirmiyor bildiğim kadarıyla. O yüzden ustalık belgesi falan istemez kimse.

Üst Alt