Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Organ nakli olursam malülen emekli olma hakkımı kaybeder miyim?

veda

Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar ben böbrek hastasıyım ve diyalize girmekteyim sigortalı oluş tarihim 1992 1995 yılında hastalandım ve diyalize girmeye başladım %90 raporum var sgk bana 1800 günle emekli olabilirsin dedi fakat organ nakli olursam bu hakkımı kaybediyormuyum bu konuda bilgisi olan varmı aramızda teşekkürler

Bu konuda düzenleme çok yeni olduğu için sgk ceberrutluk yapıp insanları mağdur etmeye devam ediyor... 5510 sayılı yasanın 25. maddesi çok açık olarak %60 işgücü kaybının maluliyeti gerektirdiğini söylüyor... Ve sakatlık oranı cetveli'ne göre artık nakil sonrası %70 oranında rapor veriliyor. Yani, kanunen nakil sonrasında da malul sayılırsınız...
Ama sgk nakil sonrası maaşınızı kesebilir, evet! Ceberrut ya... Keserse, derhal dava açarsınız ve bence yüzde yüz kazanırsınız.

Konuya dair önemli bir Yargıtay kararı: http://www.engelliler.biz/forum/eme...lma-oranin-artmasi-ile-malulen-emeklilik.html

çok teşekkür ederim verdiginiz bilgiler için...

sayın oturanboğa bu konuyu sgk bilgi edinmeye sordum bana verilen cevap aynen şöyle
[SIZE=2]Cevap[/SIZE] [SIZE=2]:[/SIZE] [SIZE=2]Kurumumuza Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamında yapmış olduğunuz başvuruya ilgili birim tarafından verilen e-posta cevabı aşağıda sunulmuştur.[/SIZE]

[SIZE=2]BÖBREK NAKLİ OLANLARIN VEYA DİYALİZ HASTALARININ MALÜLEN EMEKLİLİĞİ SÖZ KONUSU DEĞİLDİR; ANCAK 506 SAYILI KANUNUN DEĞİŞİK 60'INCI MADDESİNİN C BENDİNİN 4958 SAYILI KANUNLA DEĞİŞİK (b) FIKRASINA GÖRE (SAKATLIK AYLIĞI)AYLIK BAĞLANMA ŞARTLARINA TABİ OLABİLİRSİNİZ. SAĞLIK KURULU RAPOR ORANLARI İLE İLGİLİ KURUMUMUZ TARAFINDAN HERHANGİ BİR ÖNGÖRÜ MÜMKÜN DEĞİLDİR, BU KONU İLE İLGİLİ YÜKSEK SAĞLIK KURULUNDAN BİLGİ ALABİLİRSİNİZ. ALACAĞINIZ RAPORA İSTİNADEN RAPOR DERECENİZİN EN AZ %40 OLACAĞI VARSAYIMIYLA 16 YIL 3760 GÜN ŞARTLARINI YERİNE GETİRMENİZ HALİNDE TAHSİS MÜRACAATINDA BULUNABİLİRSİNİZ.[/SIZE]

[SIZE=2]Bilgilerinizi rica ederiz. [/SIZE]
[SIZE=2]Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği[/SIZE] [SIZE=2]Bilgi Edinme Birimi[/SIZE]acaba bunlarmı bişey bilmiyor yada yönetmelikmi degişti

kaldiki benim raporum %90

Boş bi cevap... Dediğim gibi, hukuki süreç olmadan sgk bi adım dahi gerilemiyor bu konuda. Zorlamak şart.

malülen emeklilik ve vergi indirimi

herkese merhaba forumları incelerken bi yazı kafama takıldı ben vergi indirimi almadım vergi indirimi almassam malülen emekli olamıyormuyum vergi indirimi almam şartmı bu durumda herkese şimdiden teşekkürler.

Malulen emeklilikle vergi indiriminin hiç bir ilgisi yok.

çok teşekkür ederim Bülent bey.

Üst Alt