Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ortopedik engelli bireyler ötv indiriminden yararlanabilir mi?

OğuzhanSarı

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
1
Merhabalar benim %49 engelim var ve ortopedik, ama raporumda özel tertibatlı araç veya ötv yazmıyor, bende il sağlık komisyondan engelli ehliyeti aldım, 78 nolu kodda var sadece otomatik vites kullanabilir yazıyor, araç alabilir miyim bilginiz var mı, yada şimdi hastaneye başvurup özel tertibat mı yazdırmam gerekiyor, bilgisi olan varsa bi cevap yazabilir mi?

OğuzhanSarı

Hastane de tekrar heyete te girmeniz gerek 78 kodu yeter diye düşünüyorum heyete girerken kısıtlama kodu raporunuzu da evraklarınıza ekleyin çünkü bana direk o raporu sordu Ortopedi doktoru

Tekrar heyete girmeniz gerek demişsiniz ya, özel tertibatlı araç kullanabilir yazmaları için mi tekrar heyete giricem, birde aynı hastaneye mi başvurmalıyım çünkü oranımı düşürme ihtimalleride var öyle şeyler duydum çünkü başkalarının başına gelmiş

OğuzhanSarı

Rapor süreniz 6 ayı geçtiyse başka hastaneden de randevu alabilirsiniz ama o yazıyı yazdırmak için mecbur tekrar heyete girmeniz gerek başka yolu yok artık oranınız için bir şey diyemem risk var tabi ki karar sizin

OğuzhanSarı

ortopedik engelde oran önemli değil, % 1 ilede ötv muafiyeti olabilir ancak sizin engeliniz nedir önce onu bir belirtin ona göre uygun bir cevap verilir size.

Alacağınız raporda şu açıklamanın yer alması zorunlu

"Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir"

bu açıklamayı yazdırmanız gerekiyor rapora.

Abi merhabalar, ortopedik engelim sağ kolda Brakial Pleksus yaralanması mevcut, raporumda özel tertibatlı araç kullanabilir yazmıyor veya sadece otomatik vites araç kullanabilir yazmıyor, engelli ehliyetim mevcut, rapora özel tertibatlı araç kullanabilir yazısını nasıl yazdırabilirim tekrar mı başvuru yapıcam heyete

OğuzhanSarı

evet tekrar heyete gireceksiniz ve rapora

""Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir" yazacaklar.

Merhaba arkadaşlar yukarıdaki belirttiğiniz bütün ibareler bende mevcut 78 kodu 10.02 kodu "Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir" yazısı,araç alma arifesindeyim fakat takipci bunlar önemli değil vergi dairesi tekrar hastaneye göndericek seni dedi,antalya vergi dairesinin zorluk cıkardığını söylediler, doğrumudur tekrar hastaneye gönderiyor mu vergi dairesi ?

Öyle bir şey yok. Almışsın raporunu araç almaya bak

Bundan sonrasını otomobil alacağın bayi halleder hayırlı olsun şimdiden.

Son düzenleme:
Yüzde 34 ortopedik raporla Ötv muafiyetli araç alabilir miyim?

Merhabalar benim yüzde 49 oranlı engelli raporum vardı, yalnız bu raporda “özel tertibatlı araç kullanabilir” yazısı yazmıyordu, tekrar heyete girdim oranım yüzde 34’e düştü ama “sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir” yazıyor. B sınıfı engelli ehliyetimde mevcut, Ötv muafiyetli araç alabilir miyim, bu konuda problem yaşayan var mı acaba?

OğuzhanSarı bi sorun yok 34 olabilir % 1 bile olabilir. Önemli olan "sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir” yazısıydı. Onuda yazmışlar.

B engelli ehliyeti var demişsiniz. Üst mesajınızda da 78 kodu 10.02 kodu var demişsiniz.

Şimdi sorun şurda ortaya çıkıyor. Bazı vergi daireleri 10.02 kodunu kabul etmiyor. Aydın ilinde mesala kabul etmiyor vergi dairesi.

Diyor ki senin raporunda "hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir" yazıyor diyor.

Sonra ÖTV Tebliğini açıyor araçda hareket ettirici aksam olarak 4 aksamın olduğunu okuyor tebliğden

Bunlar; debriyaj, fren ve gaz pedalları ile vites kolu

Şimdi sen otomatik vitesli araç kullanacağın için debriyaj eleniyor. Ayakların sağlam olduğu için gaz ve frende eleniyor

Geriye kaldı vites kolu.

Şimdi vergi dairesi diyor ki senin engelin sağ elinde veya sağ kolunda o yüzden senin ehliyetinde vites koluna tertibat yapacağına dair kod olması gerekiyor.

Bu kodda 10.04 Uyarlanmış vites kolu (vitesi aparatla sola alıyor, sol elinle vitesi ileri geri yapman için)

Ayrıca sağ kolunda engel olduğu için 35.03 kodunu da ehliyetine yazmaları gerekiyor (silecek kolunu sol tarafa almak için)

Kolay gelsin.

Ehliyetiniz varsa zaten arkada hangi koddan aldığı yazıyor ona göre araç alabilirsiniz. O kod ile hangi tertibatı kullanmanız gerektiği bellidir.

Üst Alt