Arkadaşlar merhaba ; osteokondrom(iyi huylu kemik tümörü) hastasıyım ayaklarımda ve kollarımda kemik çıkıntıları var. Ayaklarımdaki kemiklerden dolayı ayaklarımı yamuk basıp yürüyorum ve bacaklarımda bariz şekil bozukluğu var pantolon giyince çok net belli oluyor. Sol dizim bükük şekilde yürüyorum. Yürümemde bozukluk var. Namaz kılarken dizlerimin üstüne oturamıyorum aşağıya çömelemiyorum. Aynı şekilde kollarımda da şekil bozukluğu var kısa kollu giyince çok net belli oluyor hatta görenler daha önce kolun kırıldımı diye soruyorlar buda beni haliyle rahatsız ediyor. Bu hastalıkla ilgili daha önce ameliyat falan olmadım. Bahsettiğim kemik çıkıntıları her iki el ve ayak bileklerimde , her iki dizimde , bacak yanlarında ve vücudumun diğer bölgelerinde var.
Sağ ayağım çocukken kalçadan 2 kez kırılmıştı bunla ilgili ameliyat oldum kırılan yer vidalarla kaynatıldı ve bu vidaların sertliğini de otururken hissediyorum.
Diğer hastalığım FMF (ailevi akdeniz ateşi ) hastalığımla ilgili ilaç kullanıyorum. İlaç raporum ile genetik raporum mevcut.
Konuşurken uzun cümle kuramıyorum nefesim yetmiyor biriyle konuşurken takılıyorum kendimi ifade edemiyorum.Sanırım kalbimde biraz hızlı ritimli atıyor gibi geliyor bana.
Arkadaşlar engelli raporuna başvurmak istiyorum. Acaba hastalıklarıma % kaç rapor verirler ? Aynı hastalıktan başvuran arkadaşlar % kaç oran verdiler acaba yardımcı olabilir misiniz ? ilginize teşekkür ederim.
Sağ ayağım çocukken kalçadan 2 kez kırılmıştı bunla ilgili ameliyat oldum kırılan yer vidalarla kaynatıldı ve bu vidaların sertliğini de otururken hissediyorum.
Diğer hastalığım FMF (ailevi akdeniz ateşi ) hastalığımla ilgili ilaç kullanıyorum. İlaç raporum ile genetik raporum mevcut.
Konuşurken uzun cümle kuramıyorum nefesim yetmiyor biriyle konuşurken takılıyorum kendimi ifade edemiyorum.Sanırım kalbimde biraz hızlı ritimli atıyor gibi geliyor bana.
Arkadaşlar engelli raporuna başvurmak istiyorum. Acaba hastalıklarıma % kaç rapor verirler ? Aynı hastalıktan başvuran arkadaşlar % kaç oran verdiler acaba yardımcı olabilir misiniz ? ilginize teşekkür ederim.