Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Otobüs acentelerinde engellilere uygulanan indirim oranı nedir?

zozanax

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
0
herkese selamalar:
arkadaşlar: karayolarında engelıye ındırım % kaç. bugün bır otobüs fırmasını aradım istanbuldan gıdeceğim yere bilet fıyatını sordum 70 tl dedi. pekı %85 engelıye ne kadar dedım durdu ve 50 tl olur dedı .bu bıraz tuhafıma gıttı.sankı kendı ınsiyatifinde fıyat ındırıyo gibime geldi.sorum şu: rapora göre yuzde kaç ındırımle gıdebılırım refakatçı da bu orana dahılmı?yanı 70 tl lık bılet %85 raporla kaça gelmesı gerekiyo refakatçıda geçerlimi

şimdiden hepınıze teşekür ederim....

%30 indirim yapılıyor acentenin verdiği fiyat doğru bende engelli çocuğuma bilet aldım %30 indirim yaptılar.

Bildiğim kadarıyla özürlü indirimi yüzde 40 dır ulaşım firmalarında. Yani fiyatı 70 lira olan bir bileti size %40 indirimle 42 liraya vermeleri gerekir.

hayır %30 indirim yapılıyor, forumdan takip edebilirsiniz.

ben yeni izmirden ıspartaya geldim % 30 indirim 30 ytdi 21+ 1.5 22 50 kesdiler 1.5 ytde sigortaya kesiyolarmış

Doğrudur ben yüzde 40 diye hatırlıyordum doğrusu şu arkadaşında dediği gibi;

Şehirler Arası Yolcu Taşımacılığı Yapan Otobüslerde Özürlülere İndirim Nasıl Uygulanmaktadır?
Karayolları Taşıma Yönetmeliğinin 57. maddesi gereği şehirlerarası otobüslerde %40 özür oranına sahip özürlü bireyler için bilet ücretinde, geçerli ücret tarifesi üzerinden % 30 indirim yapılacaktır

bide zaten indirimli fiyat bu deyip hiç indirim yapmayan firmalarda var.

Bazı firmalar tarife var diyorlar..mesela belirli bir mesefeden sonrasını ödüyorlar...
Yani 700 km den sonrasına %30 yapıyoruz 700 km den yakın yerlere sadece 5 lira indiririz diyorlar..
Artık nebilim önlerinde birşeye bakıyolar ve ona göre indirim uyguluyorlar.
Ne derece doğru bilemiyorum..

ağır engelli kişinin yanındaki refakatçı bu %30luk indirimden faydalanabılırmı acaba

refakatçiya indirim yapılmıyo benim bildigim.
bide engellide bile otobüs başına sınırlama var.

% 30 doğrudur.. 70 TL'yi 50 TL'ye indirim yaparak %28,5 indirim yapmış.. Kalan %1.5 sigorta sanırım..
ben de geçen hafta 55 TL'den 40 TL'ye indirimli geldim İstanbul'a.. yani %27,5.. Kalan %2,5'ta sigorta...

Ümit, genelgede kilometre hesabı diye birşey yok... Firmalar indirim yapmamak için böyle şeyler uyduruyorlar...
Bizi cahil yerine koymalarına izin vermeyin... Denizli - İstanbul 648 km ve Pamukkale indirim yaptı... Lütfen hakkınızı arayın...

bende engelli olduğunu belirten raporun fotokopisi var onu gösterdiğimde indirim alabilirmiyim kart başvurunda bulunmadım..

bununla ilgili bi duyuru vardı arkadaşlar ben bulamadım bulan varsa link atabilir mi

Otogardakiler hep ortopedik özürlü arıyorlar.Hatta soruyorlar '' yav sende görünen bişey yok.Nerende ne var ? '' Utanmasalar seni muayene edip kendileri onay verince indirim yapacaklar. Yıllardır böyle ama adamlar özürlü indirimi isteyince aval aval suratına bakıp konudan bihaber davranıyorlar.Ortepedik özürlü olmayan birisi olarak ben %30 indirim istemiyorum.otogarda fazla zorlanmadan çenemle %25 indirim alıyorum. Hiç uğraşmayın rapor felan :)

raporunyada özürlü kartının fotakopisi ikisinide kabul ediyorlar.firmalar kendi insiyatifinde gibi hareket ediyor ama.bazıları hiç sorun cıkarmı bazısıda deveye hendek atırmamamızı bekliyorlar.

Anti Oksidan;

Avni abi gaziantepte öyle yaptılar zengin ve lüks otobüsleri olan bir firmaydı.. Hem yazıhanede hemde gar da öyle dediler..
Aslında öye bişey olmadığını biliyom ama.. ne yapabilirsinki ..yani o anda bişey yapamıyosun..
Gerçekten bir yaptırım gücümüz olsa..çok iyi olur

Elazığdaki bir firmaya gittim orda %30 inidirim var dedi, kısa mesafede uzun mesafede farketmez dedi.. Ozaman antepteki daha zengin olan firmanın aslında nekadar vicdan sahibi olduklarını yada olmadıklarını iyice anladım..

Arkadaşlar % 30 indirim yapılıyor da peki engelli oranı % kaç olana yapılıyor bu indirim.

Ümit, biz kendi hakkımızı aramazsak kimse bizim hakkımızı aramaz...
Tekrar yazmaktansa bu konuda daha önce yazdığım bir yazının linkini veriyorum..
http://www.engelliler.biz/forum/ula...obuslerde-indirim-uygulanmadi.html#post534163

songulsevinc;
çok eskiden %40 ve üzeriydi..
bir ara %60 ve üzeri uygulandı..

11 Haziran 2009 tarihli genelge ile tekrar %40 ve üzeri özür grubuna %30 indirim uygulanmaktadır...

Firmaların kendi insiyatifinde olmasaydı bugün o indirim %50 den %30 a düşmezdi.Devlet hem firmalara hemde özürlü vatandaşlarına şirin gözükmeye çalışıyor.Özürlü insan iş ister yol indirimi değil...İş verilsin o ücrette tam alınsın bence... Görende tüm özürlüler işsiz olduğu için hergün il il geziyor sanar...

Anti Oksidan çok teşekkür ederim bilgi paylaşımınız için.

Geçen sene yolculuk yapıcam ve %41 olan engelli kartım ile % 30 'luk olan indirimden yararlanamadım. O gün bu gündürde uzun yola çıkmadım.

O yüzden tekrar değişip değişmediğini merak etmiştim :) .

Bu değişim gerçekten iyi olmuş...

ben kuşadasına gittim 10 tl olan bilet 7 tl aldılar benden

Üst Alt