Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Otomatik vites kullanabilir kodu ile ÖTV'siz araç alabilir miyim?

Çkr0666

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba
%32 ortopedi
%10 dahiliye
% 5 cildiye olmak üzere %42 engel raporum var
2019 yılında B sınıfı ehliyet almıştım raporumda sadece otomatik vites kullanabilir kodu yazıyor
Sorum şu yeni almış olduğum %42 lik raporla ötv indirimli araç alabilir miyim

Yazmıştım yukarıya ortopedik engelim %32 toplam engel oranım %42
Ehliyet raporum 2019 yılına ait engelli raporum 2022 yılına ait

Her ortopedik engelli araç alamıyor engeliniz araç kullanmaya engel mi bana ortopedik rahatsızlığı ısı yazarsanız ona göre size yol göstericez

%32 ortopedik engelim doğuştan sağ elin dört parmağı yok ve 2019 yılında aldığım sürücü raporunda sadece otomatik vites araç kullanilir ibaresi var

yanlış bilgilendirme yapmayın adama. eğerki ortopedik engeli tertibat ile araç kullanmaya müsaitse tabiki araç alabilir ÖTV muafiyetli. söylediği üzere engeli de tertibat düzenlendikten sonra araç kullanmaya elverişli. tertibat kısmına sağlık komisyonundaki mühendis karar veriyor. gerekli basvuruları yaptıktan sonra aracını alabilirsin dostum. güle güle kullan

Çok teşekkür ederim bilgilendirme için şimdi 2019 yılında aldığım sürücü raporunda özel tertibatlı araç değilde sadece otomatik vites kullanabilir diyor alabilir miyim bu sonuca göre

Hocam,
1- Engelli raporu açıklama kısmı mevzuata uygun olacak.
2-Sag el parmaklar ampute olduğu için, oto.vites kullanımı için ehliyete aparat isteyebilirler.
3- Araba bayileri ile görüşme yapın, bayiler vergi dairesi ile görüşme yapıyorlar.
4- Olumsuz luk halinde diğer illerdeki bayi ve vergi daireleri ile mutlaka görüşün.
İnşallah hersey yolunda gider.
NOT : El ve parmaklarda engeli olan kişiler için OTOMATİK VİTES ARAÇ tertibat olarak kabul ediliyor.Ama bazı vergi dairelerinde ehliyete aparat kodları isteniyor.(örneğin topuz,silecek kolu vb.kodlar gibi.)

İyi oku sevgili kardeşim @Çkr0666

engel sağ elde

78 veya 10,02 kodlardan biri olmalı genellikle 78 olur bu kod otomatik vites kodu

35.04 Direksiyondan sağ eli çekmeden kullanılabilen kontrol cihazları
40.11. Direksiyon simidinde yardımcı cihaz (topuz, direksiyon çatalı vb.)

Kurul sağ elinle vites ittiremeyeceğini düşünürse bu kod da verir bu kod olmazsada vergi dairesi sizi görmek ister ona göre karar verir istanbul için bu şekilde

10.04 Uyarlanmış vites kolu

bu kodlar olmadan ötv siz araç alamazsınız

Şöyle bir durum var engeliniz ÖTV siz araç almaya müsait kanunn alabilirsiniz ama üstteki yazdığım hususlar olmak zorunda bir diğer zorunluluğunda tam teşekküllü ve yeni yönetmeliğe uygun engelli heyet raporu ve açıklama aynen şu şekilde olmak zorunda,

SADECE HAREKET ETTİİCİ AKSAMDA ÖZEL TERTİBATLI TAŞIT KULLANMASU GERKİR

Üstteki ifade şart

Benimde 2014 yılında aldığım raporum var sürekli yüzde 48 oranında sürekli olarak vergi indirimi için almıştım sağ bacak dizüstü amputasyon protez kullanıyorum ve yeni b sınıfı ehliyet aldım 78 47 102 kodlarını verdiler il sağlık kurulunda qcaba yeniden rapor almak zorundamiyim açıkçası emekliliğime 1 yıl kaldı bu süreçte oranım düşürülür diye çekiniyorum baştan rapor almam gerekiyorsa tam sağlıklı bilgi bulamadım forumda konu da açtım ama kimse bir cevap yazmadı yardımcı olursanız sevinirim

xman6019

Emeklilik işi varsa sakın bulaşma oranı düşürmek için ellerinden geleni yapıyorlar bir de oran düşersede kabul etmiyor bir çok daire burdanda gol yedi engelli

bir de kodların eksik ilave kodlar gerekli

bu hakkı engellinden çok engelsiz tipler alıp sömürüyor doğru düzgün engellinin araç aldığı yok byna red verilip haksızlıa uğruyoruz

şahsın yatalak hastası varsa %90 raporla sorgusz sualsiz alıyor bu nasıl birzihniyet ne akrabalık bağı var ne de ka bağı eş dost komşu dede amca dayı görmediği anane babane dede hatta tanımadığı şahıs üzerine sözde engelli araçları alınıp satılıyor bunları nengelli olmayan kişiler yapıyor

Bizi sömürüyorlar

Başka kodlar da yazıyor mevcut iste ticari araç 2 tekerlekli arac resmi araç kullanamaz anlaminda benim engelim ortopedik ve cetvele göre yüzde 48 hatta 50 bile olabilir yeni rapor şart mı otv indirimi için ya da aldığım rapora otv indirimi ekleyemezmiyim acaba

benim sağ ayak kısalığı var.ehliyetim normal b sınıfı ve emekliyim..bazı arkadaşlar diyor ki ötv indirimli araç alırsın fakat oran % 40 ın altına düşerse kontrola çağırılabilirsin ve emeklilik iptal olabilir diyorlar.keşke emeklilikten önce ehliyetimi değiştirseydim diyorum.

Arkadaşlar bişey danışacaktım.Ortapedik engelim var . kodlu ehliyet de mevcut otomatik vites vb kodların olduğu. yeni aldığım raporumda " Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması uygundur " yazıyor..
Yani sondaki gerekir ibaresi yerine uygundur yazılmış.Bi sorun oluşturur mu acaba ??

Şöyle de bir sıkıntı var limitler içinde otomatik araba var mı ? Var bile olsa çok seçenek olacagını sanmıyorum

Bende sol el bilek donduruldu engelli ehliyeti aldım sadece otamatik vites ve topuz yazmış doktor ama bugün bayi başka bir kod daha olamsi lazim diyor maliyeye takilirsin diyir benim ehliyet kodları 104 47 78 102 40.11 10.02 ama 35.03 kod ekletmen lazım diyor ilk başta böle bişe demiyorlar di başka bayiler tekrar sıfırdan mi basliycam ekletmek için tsk

Üst Alt