Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Otomobil almak için alınan raporun geçerlilik süresi var mı?

BilalTRN

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
1
Vergisiz otomobil için alacagım raporun suresi var mı? 6 aylık 12 aylık gibi.. .yoksa birk ere almak yeter mi?

Her hangi bir süre yok. Aldığınız raporu istediğiniz zaman kullanabilirsiniz. Bunu engelleyen bir mevzuat yok.

Yalnız, bürokratlar bize bıdı-bıdıyı sever. Çok önemli bir gerekçe yoksa, araç almaya yakın bir tarihte rapor almak daha risksiz gibi geliyor bana :)

Genelde raporlar süreli veya süresiz ibareli olur gerekçeye göre.rapor alırsanız siz yinede 6 ayı geçirmeyin..

raporda süreklidir ibaresi yer alıyorsa mevzuat değişmediği sürece ilgili rapor gecerliliğini korur kanısındayım ..
bir mevzuat değişikliği vs farklı bır bilgiye sahip olan varsa lütfen bilgilendirsin

selamlar herkese,
araç almaya çalıştığım şu günlerde, devlet hastanesinden öğrendğim ve araba firmalarından edindiğim bilgi, son 6 aya ait olması gerektiği şeklinde. ( mevzuat kısmını bilemiyorum ama istenen bu )

araba firmaları dediğiniz yerler sanırım galeriler..onlarda herkes ayrı bi telden çalmayı pek seviyorlar son altı 6 olmasına gerek yok..eğer engeliniz sürekliyse ve bu raporda belirtiliyorsa 2004 ün raporunu bile kabul ediyorlar..üstelik bu raporu kabul edecek yerler galeriler değil vergi dairesi ve trafik ..

ehliyet için son 6 ay içinde alınmış rapor gerekli
araba için ise bilmiyorum..

arkadaş ehliyet alımını değil araç alımını soruyor arkadaşlar..

Farklı ülkelerdemi yaşıyoruz gebzeli ???daha 4 ay olmadı araç alalı ve 2004 de aldığım raporu kullandım ..yoksa bana özel bi kanun mu çıktı haberim olmadan..

araba için raporların geçerlilik süresi 6 ay bende sordum araba firmalarına

sizler araba firmalarına sormuşsunuz ben yeğenbey vergi dairesi müdürüne,siz sormuşsunuz ben 2004 ün rapruyla araç aldımm diyorum ...aldım..

Raporda sürekli ibaresi varsa,yeniden rapor almaya gerek yoktur.

raporda süreklidir ibaresi varsa sorun yok ancak araç ithalindeki ithal izin belgesi 6 ay süreli

%92 raporum var bu raporla araç alabilirmiyim?kendim kullanabilir miyim?

benim anlamadığım ben kardeşime maaş bağlatmak için almaya uğraştığım rapor ayrıca neden ötv'siz araç alırken geçerli olmasın. sonuçta rapor rapordur ve ağır özür'lü ibaresi bulunuyorsa bence tekrar araç almak için ayrıca rapor almaya gerek olmaması gerekir.

Üst Alt