Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Otopark için engelli park kartı nereden alınır?

ergün1

Üye
Konular
109
Reaksiyonlar
0
Engelli plakalı araca 15 dakikalık park için park cezası kesilebilir mi?konuda dikkatimi çekti , şehribanu ve oturan boğa'nın genelge belirterek paylaştığı bilgilerde ,benim bilmediğim, park için engelli plakanın yeterli olduğunu düşündüğüm,ancak genelgeyide okuyunca ayrıca park kartının da gerekli olduğunu öğrendim.
bununla ilgili,park kartını nereden alabiliriz?
bunun için gerekli belgeler nelerdir?
paylaşırsanız ,sevinirim...

Ben de sevinirim,bu konuda bilgiye ulaşabilirsem...

Bu kartı almak için Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü'ne başvurmanız gerekmektedir.
Istenilen evraklar sırasıyla;
- Başvuru Formu
- Dilekçe(Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğüne)
- İkametgah Kağıdı
- Nüfus Cüzdan Sureti
- Sakat Raporu (Asıl)
- Araca Ait Ruhsatın Noter Tasdikli Örneği
- H Sınıfı Ehliyet Belgesinin Noter Tasdikli Örneği
- 1 Adet Fotoğraf

Bu kart sayesinde yanılmıyorsam 20 dakika boyunca trafigi aksatmıyacak ve düzgün bir şekilde aracınızı park edebilirsiniz. Uygulama her şehirde geçerli olmayabilir öncelikle bulunduğunuz ilin Büyükşehir Belediyesine başvurarak bu konu hakkında bilgi almanızı öneririm.

http://trfdenetleme.iem.gov.tr/basvuruform.aspx

Ben ceza vermeyi tercih ederim,o kadar uğraşana kadar...İllalah dedirtene kadar uğraştırıyorlar:rolleyes:

Bu işlemleri tamamlamak bir hayli zaman ve o cezanın 3-4katı kadar tutacağı olası. Yani böyle bir şey var ama verene kadar burnunuzdan getiririz diyorlar işte. :)

Kıskanıyorlar sakatığımızı,ondandır bu kadar eziyet:)
Hem sakat olup hem de araba sahibi olmak onlara ters..Sakatsan evinde otur,hem trafiği akışını bozup hem de park cezası ödeme adamlar nasıl gıcık olmasın...Herkese park kartı verseler ne yapacaklar,biraz zorlaştırmak lazım:)

baxter, bilgi için teşekkür ederim.
şehribanu'nun dediği kadar var,bankadan hatırı sayılır bir kredi çekerken dahi,bu kadar evrak istemiyorlardır....:)
ama almaya gayret edeceğim bu kartı...

arkadaslar babamın arabası var ama engeelli aracı deil acaba genede bu kartı alıp kullanabilirmiyim

zaten 20 dk saka gibi bi süre.. durucaksın sandalye cıkartılacak açılıp kurulacak.. sen atlayacaksın vs. bide bunun tersi.. aradaki zamanda da ne ihtiyacın ne işin varsa hallet :)

Merhaba benim %57 onaylı engelli kimlik kartım var benim adıma kayıtlı bir araba var ama aracım engelli aracı değil ben bu karttan faydalanabilirmiyim

Ankara kurtuluş ekipler amirliğine ruhsat fotokopisi ve engelli raporumun fotokopisini vermem yeterli oldu %90 uzeri oldugu için zaten ehliyete gerek yok ayrıca 20 dk vs bir kısıtlama yok o nerden çıktı belki bilmiyorumdur ? Ankarada Protokol yolu ve özel bir kaç yer hariç heryere rahatça park ediyorum daha öncede etmiştim.

Ergün kardeş ben dün aldım yeni arba aldığım için pilakada işaret yok tu .
oturdugun ilçe emniyet müdürlügüne git ben park belgesi almak istiyorum de onlar hangi memur o konuda ilgileniyorsa seni yönlendirir benden istedikleri belgeler
1 ruhsat fotkopisi
2.ehliyet fotokopisi
3. 2 adet vesikalık
4.kimlik fotkopisi
benden bunları aldı 30 daka sonra gel al dediler aldım
ama sen özürlü olduğuna dayir derceli bir raporda yanında getir bazı memur istiyormuş benden istemediler isteselerde saten kimlik arkasında benim decem yazıyor sorun yok yani sana kolay gelsin....

toplu ulaşım müdürlüğü nerdedir...))))))

ismayil

bağlı bulunduyun ilin belediyeye ait kuruluş toplu ulaşım müdürlüyünden.İstanbuldan ben aldım evrakları verdikten sonra 15 gün sonra gel al dediler süreside bir yıllık ordan çıkarma derim trafik şube müdürlükleri hemen yapıp veriyorlarmış süreleride daha uzun.

ya hakikaten T.C yasalar cok abest!!!Birde avrupa birligine girmeye calisiyoruz!;)avrupada böyle bir uygulama yok arkadaslar!!!

özürlü park kagidi ile sakat park yerine 3 saat ve diger parali park yerlerinede ücretsiz park edilebiliyor!!!yalnizca otoparklara girildiginde

ücret ödeniyor!!!valla ne diyeyim öyle sacma sapan uygulamalar varki memlekette uluslar arasi hukuka aykiri ama hersey aykiri!!!

bizim memleket adam olassssss kardesler!!!bu sorunlari yasayan bilir!!!evet bizde hersey kagit üzerinde cok güzel istisnalar haric

fakat gel gelelim is icraata dönüstümüydü basliyor yokuslar bindereden bin su getirmeler!!!saygilar...

arkadaşlar yüzde 51 özürlüyüm.Ama aracım sakat aracı değil....

bazı avm veya hastane gibi yerlerde özürlüler için ayrılmış yerlere park etmem için bu belgeyi almak şartmı?özürlü kimliği yeterli değilmi?

Benim emniyete raporla gitmem yeterlimi?

arkadaşlar aracın ruhsatı ile birlikte trafik denetleme şube müdürlüğüne giderek araç engelli kartı alabilir ve trafik tescil şube müdürlüklerine giderek engelli işareti olmayan plakanızı bir dilekçe karşılığında alabilmeniz mümkündür.

ilhan68;

ilhan kardeşim,kısacası benim aracım sakat aracı değil,ötv indirimiyle falan alınmadı...

yani normal bildiğiniz hususi b sınıfı ehliyetli otomobil...

Ama dediğim gibi % 51 raporluyum,böyle yerlere park etme hakkımız varmış bu kartı benim durumumda olan yani sakat aracı veya tertibatlı aracı olmayanlarda sadece raporu götürerek alabiliyormu?

ben oğlumun aracı için antalyada trafik denetleme ye gitmiştim kartı oradan vermişlerdi 2 sene kadar önce 2 fotograf ,nufus cüzdanı ,engelli olduğunu gösteren rapor veya kart ve araç ruhsatı gerekli.Antalyada sagolsun trafik polisleri değil 20 dakika 20 saatte kalsa birşey demediler şimdiye kadar. oğlumun aracınıda zihinsel engelli olduğu için ben kullanıyorum

ahmet06;
evet şart oradaki görevliler polis çagırırsa 132 tl ceza ve aracın çekilr.trafik denetlemeye 2 foto ruhsat ve engelli kimliğinle git hemen 15-20 dakikada hazırlayıp veriyorlar

aydeniz;
teşekkürler

pazartesi trafik denetlemeye gideyim ozamn

sizin aracın ruhsatında sakat aracı yazmıyo demi?ehliyetinizde b sınıfımı?

İnternette hep yazılan şu " H sınıfı ehliyetli veya gazilere......" veriliyormuş diyorlar...bu yüzden sormuştum

Ben dün (cuma 09/03/2012) günü trafik denetlemeye gittim ve aldım özürlü park kartımı,
%51 engelliyim bende "B" sınıfı ehliyet var ve normal yollardan (ötv siz) ikinci el tertibatsız otomobilime kartı çıkarttım
memura sordum alabilirmiyim diye evet dedi bende o zaman alayım dedim..

teşekkürler inşallah bizede ankaradaki memurlar aynı şekilde davranır :D

Peki sosyal hizmetlerden almış olduğunuz kimlik kartını istedilermi yoksa sadece rapor yeterlimi?

İstedikleri iki adet resim, kimlik ve fotokopisi (bayan memur çekti), ruhsat ve fotokopisi (yine aynı şekilde çekildi),
rapor yanımda idi vereyim mi dedim gerek yok dediler ama ben yinede başbakanlıktan alınan engelli kartımı ibraz ettim.
yani bana karşı çok naziktiler sağolsunlar, hatta bayan memur imza için komisere kadar kendisi çıktı ben sandalyede oturup bekledim
herşeyi kendisi halletti..

Ben ceza vermeyi tercih ederim,o kadar uğraşana kadar...İllalah dedirtene kadar uğraştırıyorlar:rolleyes:

şehribanuya yürekten katılıyorum cezayı vermeyi tercih ederim... dier türlü o kartı almak icin süründürürler insani..
engellilerin hayatlarinimi kolaylastırıyolar yoksa eziyetmi ediyolar anlamadim...Allahım sen aklıma mukayyet ol:)))
yada bu yasalari cıkaranlara akıl ver.. aminnn:))

ahmet06;

Ahmet kardeşim emin değilim ama sen yine de emin olmak için trafik denetleme şube müdürlüğünü telefon ile arayıp detaylı bilgi alabilirsin, özür oranının % 51 olduğunu söylüyorsun neden engelli aracı mtv den faydalanmıyorsun iyi akşamlar.

Ilhan kardeşim,mtv den istasna yani muaf olmak için aracın sakat aracı ve tertibatlı olması gerekiyormuş...

Bu yüzden sanırım benim mtv istisnası almam mümkün görünmüyor...

Ama aracımı sakat aracına çevirebiliyormuyum onuda hiç bilmiyorum

özrünüz nedir eğer aracınız otomatik vites ise özrünüze ilişkin tadilat yaptırmanıza gerek yoktur ve ikinci el aracınızı da kendi adınıza özürlü aracı olarak tescil ettirebilirsiniz ve yıllık vergisinden muaf olursunuz, elinizdeki rapor ile birlikte trafik tescil şube müdürlüğüne müracaat edip detaylı bilgi alabilirsiniz saygılar

ilhan68;

özürüm ortapedik değil,büyük bir ameliyat geçirdim gözümdede problem var bu ikisinden yüzde 51 verdi hastane...

sadece ortapedikler için bu hak heralde?

Üst Alt