Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Oturduğum evin eski kiracılarına icra takibi başlamış. Zarar görür müyüm? [Hukuk]

GRAHAM BELL

Emektar Üye
Konular
286
Reaksiyonlar
259
3 yildir oturdugumuz evde eski kiracilarindan biri;hic tanimam etmem
degisik zamanlarda adina turkcell avukati imzasiyle bu sahis adina borc odeme uyarisi gelir posta kutuma bende cikarir sahipsiz mektuplarin uzerine koyarim kapicida cope atar
dun uc gun icinde odenmezse menkul gayrimenkul 3cu sahislardan alacak icin icra takibi baslatmasi yazisi geldi
banane diyip dururken vayyy icracilar benim kapiyi kirip giriyomu diye korkmaya basladim
ise bakin ben kapi zilim calsa duymam bu isleri bilen arkadaslarim bana bi fikir versinlerricam
acaba bir zarar gorurmuyum yapicagim bisi varmi telefon edemem telefonu duymuyorum

hic birşey olmaz isim bşka soyisim başka sana hic birşey olmaz kaldıki icra takipleri karşıdan imzalanım kabul etmedikten sonra takipsiz kalır rahat ol

buyucu evet onu kacırmışım haklısın teşekkür ederim

buyucu cep telefonumu sms eve gelmek isteyenlerin ne zaman gelmek istedikleri ve kapi zili icin kullaniyorum
bizim ev cok aydinlik her taraf isik pek karetmiyo varda dikkatle beklemek lazim isik uyarisini
insanlara minnet etmek en zoruma giden sey hic bir komsumdan bir istekte bulunmadim simdiye buyucum
ilgilenen arkadaslarima cok tesekkurler is olucagina varir napalim bu gun 3 cu gun hic ses sada cikmadi icracilardan sizlerde yuregime su serptiniz

Muhtar kayıtlarında eski kiracının adresi şu anda oturduğunuz evde görünmesin. Bu durumu muhtarlıktan araştırın. Eski kiracının ikametgahı halen sizin oturduğunuz adreste görünüyor ise, kira kontratınızı muhtara göstererek, eski kiracınızın ikametgah kaydının silinmesini isteyin.

simdilik bisi olmuo tesekkurler ucan
evbizimya ben duymadigima kuruntu iste
iceri girirlerse diye korktumdu

Eski kiracınızın ikametgah adresi halen sizin adresinizde görünüyor ise, İcra Müdürlüğü borçlunun İkametgahında haciz işlemleri gerçekleştirir. Sizde bu eşyalar bana ait derseniz haciz memuru eşyaların faturasını gösterin ıspatlayın der... Ben söylemiş olayım, siz bildiğiniz gibi yapın.

N. UÇAN'ın yaptığı bu uyarıyı dikkate alın. ikametgah kayıtlarında ev kimin üzerine görünüyorsa, avukat ona göre davranır. eşyaların size ait olduğunu ispat edememe durumuna düşebilirsiniz ve başınız boş yere ağrır. eski kiracının, banka, turkcell, elektrik, telefon, su gibi giderlerde adres olarak hala sizin eviniz gösteriliyorsa bunları bir kontrol etmenizde yarar var diye düşünüyorum.

uuuhhh pabuc pahaliymis
cok ama cok tesekkurler arkadaslar
hakkatende muhtarliga gitmem lazim afallayiverirdim
evin tapusu bizde diye satin aldik diye bisi olmasmis gibi geliyodu bana
pazartesi ilk isim muhtarlik
bize evi satanin kiracisiydi zat
demekki muhtarlikta kaydi hala oyle neden benim adrese gelip durdugu ondanmis
adam 3 yil oncesi 270 bin borcluydu amma yikilcakmis basima

sevgili nur ucan sizden bir bilgi daha rica etsem beniaydinlatirmisiniz
simdi elektrik su gaz hepsini tasinirken actirmistik
muhtarliga gidip ikametgah islemlerinide yaptirmistik
ben bu evraklrlami gideyim muhtarliga
baska neler lazim olur lutfen
cok tesekkur ederim

Yapmanız gereken, muhtarlığa gidin, borçlu olan eski kiracının ikametgahının halen sizin adresinizde kaydı bulunup bulunmadığını öğrenin. Anılan şahsın sizin oturduğunuz adreste muhtarlıkta kaydı yok ise, muhtarlıkta herhangi bir işlem yapmanıza gerek yok. Ayrıca, Elktrik, su doğalgaz abonelikleri hala borçlu olan eski kiracının üzerinde ise, abonelikleri üzerinize alın. Geçmiş olsun.

arkadaslar sizin onerilerinizden sonra muhtarliga gidip ikametgahimin dogrulugunu eski kiracinin iliskisi olmadigini dogrulamistim
meseleyi hallettim diyordum
dun disaridan gelirken koca pos biyikli irice birisi bizim kapida karsilastik ha bire zilimizi caliyor
beni kapida yakaladiya
biyikli olunca zar zor dediklerini anladim;iste icra takibine gelmisler
bu adreste uc yildir ben oturuyorum deyince ama tebligat buraya yapiliyor dedi
bende muhtarliktan arastiriniz biz 3 yil once buraya tasindik diyince gittiler
korktugum kadar olmadi neyse

Shukufe kardeşim bütün bu endişelerin boşa kafanı bunlara takma bişeycik yapamazlar. Elinin altında evin tapu fotokopisi ve kimliğin olsun yeter..!

Üst Alt