Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ÖTV indirimi ve ehliyet değişimi için ne kadar beklemem gerekir?

yolculukta

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
İyi günler. Kasım ayında düşük ayak tanısı aldim. Gittigim aile hekimi ehliyetimi yenileyene kadar araba kullanmamami söyledi.

Ehliyet değişimi ve ÖTV indirimi başvurusu için beklemem gerekir mi? Fizik tedavi sürecim devam ediyor. Bazı kişiler 1 sene beklemen gerekir demiş.

Cevaplar için teşekkür ederim.

yolculukta aile hekimi senin sağlığın için bir öneride bulunmuş. Yasal olarak senin araç kullanıp kullanmayacağına heyet karar verir. O yüzden aile hekimine söyle seni ehliyet yenileme için uzman hekime sevk etsin. Yaklaşık 2 ay sürer süreç yoğunluğa göre.

Ortopediye sevk etmiş. Özel hastane oluyor mu? Yoksa devlet Hastanesi'ne mi gitmem gerekir. O doktordan ne almam lazim. Hiçbir şey bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

yolculukta

Devlet hastanesine gitseniz daha iyi olur. Size verilen sevk kağıdı ile hastaneye başvuracaksınız ve ücretini ödeyip ortopedi uzman hekime muayene olacaksınız.

Ortopedi doktoru sizi komisyona sevk edecektir. Verilen sevk kağıdı ile bu seferde komisyona başvuracaksınız. Komisyon size belli bir gün ve saat söyleyecek o saatte gidip komisyonda sizi görecekler ve engelinize bakıp özel Tertibat kodları yazılı raporunuzu düzenleyecekler. Bu raporla gidip nüfus müdürlüğünden yeni tertibat kodları yazılı ehliyetinizi çıkartacaksınız.

yolculukta

Aile hekiminin verdiği sevk kağıdı ile direk gidebilirsiniz. Ben randevu almadım sevk olduğu için. Demetevler Onkoloji Hastanesi'ne gittim sekreterlik vezneye yönlendirdi ücreti ödedim ve ortopedi doktoru muayene etti komisyona sevk kağıdı verdi.

Üst Alt